Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Επισκόπηση τύπου 21/11/2011


Επισκόπηση τύπου 21/11/2011

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αλλα 3,6 δισ. ευρώ προβλέπεται να φορτώσει τους Ελληνες - Η εφημερίδα γράφει ότι "η επιτροπή οικονομικών άρχισε την επεξεργασία του προϋπολογισμού. Θύματα πάλι της φοροεπιδρομής μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, ιδιοκτήτες ακινήτων κ.α".

ΑΥΡΙΑΝΗ: Θέλουν να εξευτελίσουν ολόκληρο το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα - Η εφημερίδα τονίζει ότι "απειλεί Σόιμπλε για μπλοκάρισμα της 6ης δόσης αν δεν υπογράψουν δηλώσεις υποταγής Παπαδήμος μαζί με τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Οι διεθνείς τοκογλύφοι γνωρίζουν καλά ότι για να επιβιώσουν πρέπει να καταστήσουν δοσίλογους όλους τους αρχηγούς των κομμάτων, για να τους ελέγχουν απόλυτα και να μην φέρου αντιρρήσεις στο μεγάλο πλιάτσικο που ετοιμάζουν ".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Γλυκιά ζωή με μυστικά κονδύλια - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το ταξίδι Παπανδρέου-Δρούτσα στην Ουάσιγκτον όπου δρομολογήθηκε η προσφυγή στο ΔΝΤ Νοίκιασαν λιμουζίνες με τον όρο να μην καταλαβαίνουν οι οδηγοί ελληνικά! Δεν απέδωσαν ως όφειλαν εξοδολόγιο".

ΕΘΝΟΣ: Πρώτο κύμα εφεδρείας σε 7 ημέρες - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε τρεις φάσεις θα εφαρμοστεί η εργασιακή εφεδρεία. Η πρώτη ολοκληρώνεται την ερχόμενη Δευτέρα. Θα τεθούν σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν 33 χρόνια προϋπηρεσίας και έχουν διανύσει το 53ο έτος της ηλικίας τους".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τον Πάπα να καταράσθε, διότι αυτός θα είναι η αιτία! - Σύμφωνα με την εφημερίδα "πάντοτε το Βατικανό, η κεντρική έκφραση δηλ.της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, ασκούσε μία "θρησκευτική πολιτική" που έφτανε και ξεπερνούσε τα όρια της ιστορικής παρεξήγησης, εφόσον ερχόταν σε διαμετρική αντίφαση με τον υποτιθέμενο πνευματικό της ρόλο ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Βραχυκύκλωμα στο χαράτσι - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "υπό το βάρος της κοινωνικής κατακραυγής για το χαράτσι του τέλους ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να "παγώσει" προσωρινά τις εντολές διακοπής ρεύματος. Το πάγωμα θα ισχύσει έως ότου εκδοθεί νέα υπουργική απόφαση που θα εξαιρεί από την καταβολή τέλους όσους αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τουρκική "απόβαση" με ηλεκτρικό ρεύμα σε ελληνικά νησιά - Η εφημερίδα γράφει ότι "ο υπουργός Ενέργειας Γ.Παπακωνσταντίνου στη Χουριέτ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και για εξαγορά της ΔΕΠΑ από Τούρκους: "οι τουρκικές εταιρίες μπορούν να πάρουν μέρος στους διαγωνισμούς ιδιωτικοποιήσεων".

ΕΣΤΙΑ: Ψευδείς προϋπολογισμοί - Η εφημερίδα τονίζει ότι "η πεμπτουσία της πολιτικής που ακολουθεί η εκάστοτε Κυβέρνησις υποτίθεται ότι εκφράζεται με την κατάθεση στη Βουλή του κρατικού προϋπολογισμού. Ομως στη χώρα μας η διαδικασία αυτή έχει παύσει να έχη αξία, αφού οι προϋπολογισμοί που κατατίθενται και ψηφίζονται στη Βουλή είναι ψευδείς ".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Συντάξεις νέα μείωση μέχρι 50% επικουρικών και εφάπαξ - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "μεγάλα ελλείμματα δείχνουν οι αναλογιστικές μελέτες. Υπολογίζεται πως μέσα σε ενάμιση χρόνο οι συνταξιούχοι έχουν πληρώσει ήδη 4 δισ.ευρώ, ενώ από τις αρχές Νοεμβρίου που τέθηκαν σε ισχύ τα νέα μέτρα ο λογαριασμός αυξήθηκε κατά 1 δισ.ευρώ επιπλέον".

ΤΑ ΝΕΑ: Τεστ Παπαδήμου στη σκια μιας υπογραφής - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τη συμβιβαστική φόρμουλα ώστε να πεισθούν οι δανειστές μας για την εκταμίευση της 6ης δόσης αναζητεί σήμερα ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στην παρθενική του συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο".

City Press: Τριπλή πρόκληση από Γερμανία  - Η εφημερίδα αναφέρει "Οι Γερμανοί προωθούν σχέδιο ισοπεδωτικής πειθαρχίας για τους υπερχρεωμένους της Ευρωζώνης. Από το Βερολίνο διέρρευσε η αύξηση του ιρλανδικού ΦΠΑ προτού το αποφασίσει το Δουβλίνο. Β.Σόιμπλε:Αν δεν υπογράψει ο Σαμαράς, δεν θα καταβληθεί η έκτη δόση".

metro: Σκληρά... παζάρια για την 6η δόση - Σύμφωνα με την εφημερίδα "διαδοχικές συναντήσεις Παπαδήμου με Ρομπάι και Μπαρόζο στις Βρυξέλλες. Τελεσίγραφο Σόιμπλε για παροχή γραπτών εγγυήσεων από Σαμαρά. Αγωνιώδης αναζήτηση τελικής λύσης για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη. Επί τάπητος η έκδοση ευρωομολόγου".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Μάχη για τα 8 δισ. Επιχείρηση απεμπλοκής της 6ης δόσης - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Οι Γερμανοί επιμένουν για έγγραφες δεσμεύσεις. Κίνδυνος εμπλοκής από την αρνητική στάση Αντ.Σαμαρά. Υστατες προσπάθειες του πρωθυπουργού να παρακαμφθούν τα εμπόδια".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Κρίσιμες επαφές Παπαδήμου για τις γραπτές δεσμεύσεις - Η εφημερίδα τονίζει ότι "σημαντικές συναντήσεις με κορυφαίους κοινοτικούς αξιωματούχους θα έχει -σήμερα και αύριο- στις Βρυξέλλες και στο Λουξεμβούργο ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Αμεσος στόχος η εκταμίευση των 8 δισ.".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου