Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 22//11/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 22//11/2011

Η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην πλατφόρμα «Ομηρος», από όπου διεξάγεται η ερευνητική γεώτρηση για εξεύρεση υδρογονανθράκων, η συνάντηση του Υπουργού Οικονομικών με τις συντεχνίες για τα νέα μέτρα εξυγίανσης της οικονομίας, η υπόθεση προαγωγής γραμματειακού λειτουργού ενώ ήταν σε άδεια αφυπηρέτησης, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις επικείμενες κοινοτικές εκλογές και η εγχείρηση του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «One man show», γράφει ότι η επίσκεψη του Προέδρου Χριστόφια στην πλατφόρμα «Ομηρος» αποτελεί μια καθαρή ενέργεια επικοινωνιακού και διακηρυκτικού χαρακτήρα για εσωτερική και εξωτερική κατανάλωση και κάνει λόγο για μια «προφανώς σκηνοθετημένη παράσταση, από την οποία αποκλείστηκαν οι δημοσιογράφοι». Γράφει, επίσης, ότι επιτυχής ήταν η χειρουργική επέμβαση, στην οποία υποβλήθηκε ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, για αφαίρεση κακοήθους όγκου από το παχύ έντερο.

«Η Σημερινή», στο κύριο της θέμα με τίτλο «Πάγωσαν…τον Κίκη», γράφει ότι οι συντεχνίες απέρριψαν το σύνολο των μέτρων που ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή ο Υπουργός Οικονομικών και ότι παραμένουν άγνωστες οι επόμενες κινήσεις του Κίκη Καζαμία. Γράφει, επίσης, ότι την εξαίρεση από τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις που προτείνει η Κυβέρνηση, ζητά για τις τράπεζες, ο Σύνδεσμος Διεθνών Τραπεζών Κύπρου, προειδοποιώντας ότι η αύξηση του φορολογικού συντελεστή για τις τράπεζες μπορεί να οδηγήσει σε μετακίνηση τους στο εξωτερικό.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Μαύρα μαντάτα για οικονομία», γράφει ότι αρνητικές απαντήσεις πήρε ο Υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας από συντεχνίες και εργοδότες στις τελευταίες προτάσεις του για την οικονομία με τον ίδιο να δηλώνει ότι δεν υπάρχει εναλλακτικό σενάριο, ούτε για το πάγωμα μισθών και ΑΤΑ στο δημόσιο τομέα, ούτε για την αύξηση του ΦΠΑ από 15% σε 17%. Η εφημερίδα γράφει, επίσης, ότι γραμματειακός λειτουργός πήρε προαγωγή στη μόνιμη θέση πρώτου γραμματειακού λειτουργού από 1η Δεκεμβρίου 2011, ενώ βρίσκεται από χθες με άδεια αφυπηρέτησης.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Εθνικής σημασίας θέμα», γράφει ότι η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας στην πλατφόρμα «Ομηρος», υπογραμμίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, τα οποία η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ασκήσει, όπως διεμήνυσε χθες ο Δημήτρης Χριστόφιας. Αλλού, η εφημερίδα αναφέρεται στο περιστατικό του βασανισμού εθνοφρουρού από στρατιωτικούς και γράφει ότι για πρώτη φορά στα χρονικά της ΕΦ παραπέμπεται στο Στρατοδικείο υπόθεση που αφορά κατηγορίες για αδικήματα από στρατιωτικούς σε βάρος κληρωτών.

Η αγγλόφωνη Cyprus Mail υπό τον τίτλο «Ο Πρόεδρος επιθεώρησε την ‘εντυπωσιακή’ πλατφόρμα», αναφέρεται στην χθεσινή επίσκεψη του Προέδρου Χριστόφια στην πλατφόρμα «Ομηρος» από την οποία δήλωσε ότι σύντομα θα αρχίσει ο επόμενος γύρος αδειοδότησης για τα υπόλοιπα τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ. Γράφει, επίσης, ότι ο αριθμός των επιβατών των Κυπριακών Αερογραμμών μειώθηκε κατά 15% την περίοδο Ιανουαρίου –Οκτωβρίου του 2011 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου