Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Επισκόπηση τύπου 17/11/2011


Επισκόπηση τύπου 17/11/2011

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μήνυμα εθνικής αξιοπρέπειας από τον Αντ. Σαμαρά - Η εφημερίδα γράφει ότι "μήνυμα εθνικής αξιοπρέπειας με αποδέκτες τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος εξέπεμψε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ν.Δ. Α. Σαμαράς ξεκαθαρίζοντας ότι οι αποφάσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας, όπως επικυρώνονται από το Κοινοβούλιο, έχουν κύρος και αξιοπρέπεια".

ΑΥΡΙΑΝΗ: Σήκω και φύγε Γιωργάκη για να γλιτώσεις τον διασυρμό και να διασωθεί η Δημοκρατική Παράταξη που έφθασε στο 11,8% - Η εφημερίδα τονίζει ότι "«Σήκω και φύγε». Το δρόμο της εξόδου, με αποφασισμένο μπροστάρη τον Κώστα Σκανδαλίδη, δείχνουν στον Παπανδρέου ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και βουλευτές του, στη σκιά τρομακτικών για τις εκλογικές προοπτικές του κόμματος δημοσκοπικές μετρήσεις που προκαλούν πανικό στο πολιτικό προσωπικό της παράταξης".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Μπράβο, αλλά... - Η εφημερίδα γράφει ότι "σολομώντεια απόφαση Σαμαρά για την ασυμβίβαστη διαφοροποίηση του Πάνου Καμμένου. Προσωρινά εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. ο εκρηκτικός βουλευτής, που παραμένει όμως στο κόμμα".

ΕΘΝΟΣ: Παγώνουν τα φουσκωμένα χαράτσια της ΔΕΗ - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέα διάσταση στο θέμα των λανθασμένων επιμετρήσεων τετραγωνικών μέτρων, οι οποίες φουσκώνουν υπέρμετρα το τέλος ακινήτων, δίνει απόφαση του Πρωτοδικείου Καλαμάτας. Με προσωρινή διαταγή η ΔΕΗ καλείται να μη διακόψει την παροχή ρεύματος".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η Γενιά του Πολυτεχνείου κατέστρεψε την Ελλάδα!!! - Η εφημερίδα γράφει "τι ακριβώς συνέβη τον Νοέμβριο του 1973; Το Πολυτεχνείου του '73 ως κορυφαίο πλανητικό γεγονός!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Το δώρο όμηρος της δόσης - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "από την έγκαιρη εκταμίευση της 6ης δόσης κρέμεται η κυβέρνηση, προκειμένου να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα στην καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων, αλλά και μισθών και συντάξεων του Δημοσίου τον Ιανουάριο".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πανάκριβο «κούρεμα» με επιτόκιο 8% και έξτρα... δώρα - Η εφημερίδα γράφει ότι "με απαιτήσεις για τρία ανταλλάγματα «μαμούθ», τα οποία βάζουν «ταφόπλακα» στα οφέλη που προσδοκούν, πρωτίστως, η ελληνική κυβέρνηση και, δευτερευόντως, οι Ευρωπαίοι ηγέτες από το «κούρεμα» του δημοσίου χρέους μας κατά 50%, προσέρχονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι ιδιώτες επενδυτές, όπως αποκαλύπτει χθεσινό δημοσίευμα των «Financial Times»".

ΕΣΤΙΑ: Η διετία της καταστροφής - Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο κύριος λόγος για τον οποίο διαλύθηκε η ελληνική οικονομία κατά την τελευταία διετία ήταν η εφρμογή σοσιαλιστικής πολιτικής. Τα κόμματα της Αριστεράς και οι διάφοροι λαϊκιστές δεν έπαυσαν να κατηγορούν την Κυβέρνηση Παπανδρέου για δήθεν νεοφιλελεύθερη πολιτική, κατ΄ επιταγήν των Βρυξελλών".

H ΑΥΓΗ: Δυστυχώς, αποτύχαμε...- Σύμφωνα με την εφημερίδα "το αδιέξοδο των πολιτικών λιτότητας που ακολουθήθηκαν τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη ομολογούν τώρα οι Βρυξέλλες, ενώ αρχίζει να γίνεται ορατό, έστω και από λίγο μακρύτερα, και στο Βερολίνο".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Βαρέα. Ποιοί μένουν, ποιοί φεύγουν και πώς θα συνταξιοδοτηθούν - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "περισσότεροι από 120.000 εργαζόμενοι θα βρεθούν εκτός της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση απέναντι στην τρόικα, οι εργαζόμενοι που θα υπαχθούν στα ΒΑΕ δεν πρέπει να ξεπερνούν το 10% του εργατικού δυναμικού".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ψήφος εμπιστοσύνης και εκκρεμότητες - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ευρύτατη πλειοψηφία διασφάλισε η νέα κυβέρνηση υπό τον κ. Λουκά Παπαδήμο κατά την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, όμως «σκιές» δημιουργεί η σταθερή θέση του κ. Αντώνη Σαμαρά, και χθες του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη, να μην υπάρξει γραπτή δέσμευση των αρχηγών των κομμάτων που τη στηρίζουν, για τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στην απόλυση - Η εφημερίδα γράφει ότι "τουλάχιστον 100.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν την πόρτα της εξόδου μέσα από τη μείωση κατά 30% των οργανικών θέσεων".

Ο ΛΟΓΟΣ: Εμπιστοσύνη με διαρροές - Σύμφωνα με την εφημερίδα "με διαρροές από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, έντονες επικρίσεις από κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης και διαφωνίες για τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στο νέο σχήμα ακόμη και από μέλη κομμάτων που συμμετέχουν σε αυτό, έκλεισε με ομιλία του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, χθες το απόγευμα η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβένησης".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ξεσηκωμός να καταργηθούν όλα τα χαράτσια - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σε κάθε κλάδο και λαϊκή συνοικία πρέπει να προχωρήσει πιο αποφασιστικά η εργατική - λαϊκή οργάνωση, πρωτοβουλία και αλληλεγγύη. Να μην περάσουν οι εκβιασμοί και οι απειλές. Να μην κόψουν το ρεύμα σε καμιά λαϊκή οικογένεια".

ΤΑ ΝΕΑ: Eδώ φρενοκομείο! - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με απέραντο φρενοκομείο μοιάζει η Ελλάδα, στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Χθες, λιμενικοί απείλησαν να συλλάβουν υπαλλήλους του πρώην υπουργείου Ναυτιλίας, ενώ δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η φορολογική ανισότητα με μεγάλα θύματα τους μισθωτούς, αυξάνεται συνεχώς".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: Ακροδεξιό μπουρλότο - Η εφημερίδα γράφει ότι "«πλυντήριο» για τον ΛΑΟΣ η συμμετοχή του στην κυβέρνηση. Τριγμούς σε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ φέρνουν οι νοσταλγοί του Μεταξά".

Metro: Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ο χρόνος ξεκίνησε να μετρά αντίστροφα για την κυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου, η οποία καλείται στο αμέσως επόμενο διάστημα να «τρέξει» μαραθώνιο σε ρυθμούς... σπριντ".

City Press: Τεστ αντοχής για την Ευρωζώνη - Σύμφωνα με την εφημερίδα "κλιμακώνονται οι επιθέσεις αγορών, κερδοσκοπικών κυκλωμάτων. Εξαιρετικά υψηλά τα spreads σε Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Απόλυτη πειθαρχία και ομόλογα σταθερότητας - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η αλλαγή των συνθηκών προκειμένου να εμπεδωθεί η πλήρης δημοσιονομική πειθαρχία είναι αναγκαία όχι μόνο για να ξεπεράσει η ευρωζώνη τη συστηματική κρίση την οποία αντιμετωπίζει, αλλά και για να «προχωρήσει μπροστά» τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ. Μ. Μπαρόζο σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Αγωνία για το haircut - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "συνάντηση κορυφής πραγματοποιείται σήμερα στη Φραγκφούρτη, ανάμεσα στους εκπροσώπους των τραπεζών και τον επικεφαλής του IIF Τσ. Νταλάρα. Αντικείμενο της συνάντησης να καταλήξουν σε συγκεκριμένη πρόταση για το haircut, που θα κατατεθεί στην τρόικα".

ΚΕΡΔΟΣ: Τι παζαρεύει ο Νταλάρα για το κούρεμα των ομολόγων - Η εφημερίδα γράφει ότι "σύγκλιση απόψεων και συντονισμός ενεργειών σε πολιτικό επίπεδο αναζητείται κατ΄αρχάς μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και IIF για την οριστικοποίηση των όρων εφαρμογής του κουρέματος κατά 50% των ελληνικών ομολόγων. Χθες, ο επικεφαλής του IIF κ. Τσαρλς Νταλάρα, σε ταξίδι αστραπή στην Αθήνα, είχε συνάντηση με τον πρωθυπυργό κ. Λ. Παπαδήμο και τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: 255 ψήφοι εμπιστοσύνης στην προοπτική του ευρώ - Η εφημερίδα τονίζει ότι "ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου έδωσε, χθες, η Βουλή, με 255 θετικές ψήφους, έναντι 38 αρνητικών και 7 απόντων. Ο πρωθυπουργός, κλείνοντας χθες την τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησής του, απηύθυνε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής νέα έκκληση στους πολιτικής αρχηγούς, να δεσμευτούν ρητώς για την εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, προκειμένου να αντληθεί η έκτη δόση".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου