Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Επισκόπηση τύπου 19/11/2011


Επισκόπηση τύπου 19/11/2011

Η κατάθεση του προϋπολογισμού για το 2012, τα πρόσθετα έσοδα και οι νέοι φόροι, το ενιαίο μισθολόγιο και οι μισθοί στις ΔΕΚΟ, οι συναντήσεις της τρόικας στην Αθήνα και οι επαφές Παπαδήμου σε Βρυξέλλες και Λουξεμβούργο για την 6η δόση, κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Βαρύς για τα νοικοκυριά ο Προϋπολογισμός". - Η εφημερίδα γράφει ότι "πάνω από 10 δισ.ευρώ οι έξτρα φόροι, οι μειώσεις μισθών-συντάξεων, ακόμη και των επιδομάτων πρόνοιας!. Ψαλίδι στις αποδοχές 100 χιλιάδων υπαλλήλων ΔΕΚΟ ".

Η ΑΥΓΗ: "Πρωτογενές πλιάτσικο". - Κατά την εφημερίδα "προϋπολογισμό ύφεσης, κοινωνικής χρεωκοπίας και εικονικό κατέθεσε χθες στη Βουλή η τρικομματική κυβέρνηση Παπαδήμου. Αιματηρή λιτότητα 10,4 δισ.ευρώ από φόρους, 5,3 δισ. και από περικοπές μισθών και κοινωνικών δαπανών 5,13 δισ.ευρώ".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Θωρακίζουμε τον ΟΤΕ [OTEr.AT]  για να είναι έτοιμος όταν επιστρέψει η Δραχμή". - Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Deutsche Telecom και οικονομικός διευθυντής του ΟΤΕ Kevin Copp το αποκάλυψε σε συνέδριο της Morgan Stanley Ο Γερμανός μάνατζερ δήλωσε επίσης ότι μετέφερε τα ταμειακά διαθέσιμα του οργανισμού σε ξένες τράπεζες".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Αυθαίρετα. Νέες διευκρινίσεις για αλλαγές χρήσης, μεταβιβάσεις". - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "έντεκα ημέρες πριν από την εκπνοή της προθεσμίας, το ΥΠΕΚΑ, εξέδωσε τον έβδομο κατά σειρά οδηγό παρέχοντας απαντήσεις σε 7 ακόμα ερωτήματα που έχουν διατυπωθεί το τελευταίο διάστημα από μηχανικούς και πολίτες".

ΕΘΝΟΣ: "Οι νέοι μισθοί σε ΔΕΚΟ-Δημοτικές Επιχειρήσεις". - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ολόκληρη η εγκύκλιος με τις μειώσεις αποδοχών. Μεγάλες περικοπές και στα επιδόματα. Αναδρομικό ψαλίδι από 1ης Νοεμβρίου. Μέσος όρος αμοιβών τα 1.900 ευρώ σε κάθε εταιρεία ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Πως να μην μπλέξουν τα παιδιά σας στα δίχτυα του Σατανισμού". - Στο βασικό της θέμα επισημαίνει ότι "ο σατανισμός και οι αρρωστημένες τελετουργικές του διαδικασίες στις ημέρες μας, με αφορμή το απάνθρωπο έγκλημα του Γιοχάνεσμπουργκ με θύμα 18χρονη Ελληνίδα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟΣ:"Πλεόνασμα φόρων και περικοπών". - Σύμφωνα με την εφημερίδα "ψάχνουν έξτρα έσοδα 5,3 δισ. από μείωση στο αφορολόγητο, κατάργηση φοροαπαλλαγών, αύξηση στις αντικειμενικές αξίες, εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης κίνησης".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Στις πλάτες μας επιπλέον 6,3 δισ.". - Η εφημερίδα παρατηρεί ότι "νέα βάρη 6,3 δισ.ευρώ πέφτουν στις πλάτες των φορολογουμένων, οι οποίοι απο το 2012 καλούνται να πληρώσουν 3,6 δισ.ευρώ παραπάνω φόρους κυρίως σε εισόδημα, ακίνητα, αυτοκίνητα και καύσιμα ".

ΕΣΤΙΑ: "Ολη η αλήθεια για την Ευρώπη". - Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "πολλοί μιλούν για την κρίση της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, αλλά λίγο λένε όλη την αλήθεια. Μιλούν για την κρίση χρέους, για τις αδυναμίες του κοινού νομίσματος,για την έλλειψη πολιτικής ηγεσίας και πολλά άλλα, αλλά δεν λένε το βασικό: ότι λόγω της παγκοσμιοποιήσεως η Ευρώπη και η Δυσις καλούνται να ανταγωνισθούν επί ίσοις όροις τις αναπτυσσόμενες οικονομίες του υπολοίπου κόσμου".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ψέματα με... αίμα, δάκρυα, και φτώχεια". - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στο ίδιο έργο θεατές με αχυράνθρωπο "κυβερνήτη" και τον ίδιο καταστροφικό ύπαρχο. Μέτρα 9,1 δισ.ευρώ σε μια κοινωνία που δεν έχει άλλες αντοχές. Υφεση για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Κρίσιμες συναντήσεις της τρόικας". - Η εφημερίδα γράφει ότι "κρίσιμες για την καταβολή της έκτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα θα είναι οι συναντήσεις που θα έχουν σήμερα οι επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά αλλά και οι επαφές που θα έχει τη Δευτέρα και την Τρίτη ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στις Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο ".

Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου: "Σκέπτεται επιστροφή". - Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "ευκαιρία για τον Καραμανλή η "συγκυβέρνηση" ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ. Πυκνώνει επαφές με στελέχη. Παρήγγειλε δημοσκόπηση. Επιδιώκει ρόλο Μεσσία ".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Γερμανική μπότα στα υπερχρεωμένα κράτη". - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "στο προσκήνιο έρχονται συνεχώς μέσω άρθρων στο διεθνή τύπο, σχέδια του Βερολίνου για την αντιμετώπιση της ευρωκρίσης, η οποία φαίνεται ότι κινείται στα όρια ανησυχώντας ιδιαίτερα τη γερμανική κυβέρνηση για την στάση την οποία θα κληθεί να κρατήσει στον επόμενο τόνο, την ώρα που αυξάνονται οι φωνές που επιθυμούν αλλαγή των συνθηκών της ΕΕ".

ΤΑ ΝΕΑ: "Οι νέοι μισθοί στις ΔΕΚΟ". - Σύμφωνα με την εφημερίδα "ποια είναι ανώτατα όρια ανά κατηγορία και οι προσαυξήσεις. Τα επιδόματα που καταργούνται. Μάξιμουμ 1.900 ευρώ το μήνα το μέσο κατά κεφαλήν κόστος. Μεγάλο ψαλίδι στους μισθούς των εργαζομένων σε 72 μη εισηγμένες ΔΕΚΟ προβλέπει το νέο μισθολόγιο που ισχύει αναδρομικά από την 1η Νοεμβρίου".

Η ΝΙΚΗ: "Ακίνητα στο σφυρί για μια χούφτα ευρώ". - Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο διπλασιασμός στην καθυστέρησης εξόφλησης δανείων εξαιτίας της οικονομικής κρίσης έχει οδηγήσει τις τράπεζες να υποθηκεύσουν πάνω από 1.000.000 ακίνητα, χωρίς όμως να μπορούν να τα εκποιήσουν. ".

PRESS time: "Δεν έχει να πληρώσεις; Θ-Α-Ν-Α-Τ-Ο-Σ!". - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο νομικός σύμβουλος της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας και Αιγαίου και του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού κ.Στρατής Σημαντήρης απαντά με γνωμοδοτήσεις στις επισημάνσεις της προέδρου του ΙΥΠ ότι είναι αδιανόητο να μην εξετάζεται άπορα παιδιά στα νοσοκομεία, στα πλαίσια των περικοπών ύψους 55% που γίνονται, εάν οι γονείς του δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν κι εάν δεν καλύπτονται από ασφάλεια".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Φοροεξόντωση-πτώχευση του λαού με τον κρατικό προϋπολογισμό 2012". - Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "ο κρατικός προϋπολογισμός 2012 της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Καρατζαφέρη είναι προϋπολογισμός πτώχευσης του λαού, φοροεξόντωσής του, κατακρεούργησης των ασφαλιστικών ταμείων και των κοινωνικών δαπανών ".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Φόροι, ανεργία και λιτότητα".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου