Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Επισκόπηση τύπου 12/11/2011


Επισκόπηση τύπου 12/11/2011

Η νέα κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο, οι στόχοι και ο αγώνας της τις επόμενες ημέρες κυριαρχούν σήμερα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κυβέρνηση... αναπληρωτών και... υφυπουργών!". - Η εφημερίδα γράφει ότι "σαράντα οκτώ μέλη μαζί με τον πρωθυπουργό συγκροτούν τη νέα κυβέρνηση -κατά έξι περισσότερα σε σχέση με την προηγούμενη. Πρόκειται για ένα πολυπληθέστατο σχήμα με πληθώρα υφυπουργών και αναπληρωτών υπουργών: όλοι μαζί φτάνουν τον αριθμό των τριάντα! Είναι 9 αναπληρωτές υπουργοί και 21 υφυπουργοί!".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Κυβέρνηση με 10 υπουργούς έπρεπε να είχε φτιάξει ο κ. Παπαδήμος". - Η εφημερίδα τονίζει ότι "άλλα περίμενε ο κόσμος από τον Παπαδήμο, άλλα βρίσκει. Δέκα υπουργοί δεν του έφταναν; Δεν μπόρεσε, δεν θέλησε να επιβάλει ολιγομελές σχήμα, του απόλυτου ελέγχου του; Πιστεύει ότι θα τα καταφέρει με ένα τέτοιο δυσκίνητο σχήμα σαν αυτό που του φόρτωσαν τα κόμματα που στηρίζουν τη νέα κυβέρνηση;".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Θλίψη!". - Η εφημερίδα γράφει ότι "αισθήματα θλίψης προκάλεσε η χθεσινή εικόνα του νέου υπουργικού συμβουλίου, που ορκίστηκε υπό τον Λουκά Παπαδήμο και αφού πάρει ψήφο εμπιστοσύνης θα προσπαθήσει να εφαρμόσει τη συνέχεια των σκληρών μέτρων που απαιτούν οι δανειστές της χώρας".

ΕΘΝΟΣ: "Κυβέρνηση χωρίς περίοδο χάριτος". - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε παρατεταμένο αγώνα δρόμου αποδύεται από σήμερα η νέα κυβέρνηση του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου για τις επόμενες 100 ημέρες. Με μηδενικό χρόνο χάριτος κινείται σε επτά μέτωπα, που κοινή συνισταμένη τους αποτελεί η εξασφάλιση της ομαλής χρηματοδότησης της χώρας".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Τι είπε ο Πατέρας Παΐσιος για τον Διάβολο και τα άθλια έργα του...". - Σύμφωνα με την εφημερίδα "πιο επίκαιρος από ποτέ ο Θεόπνευστος Γέροντας μιας και ο Διάβολος είναι ο άγγελος που άλλαξε τον πολιτικό του προσανατολισμό!!!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με μπλε και μαύρους κόκκους". - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η τρικομματική κυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου, που θα εφαρμόσει το νέο Μνημόνιο, είναι ουσιαστικά η προηγούμενη κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου με την προσθήκη στελεχών της Ν.Δ. -μεταξύ αυτών και των δύο αντιπροέδρων της, Δημ. Αβραμόπουλου, Στ. Δήμα- και βουλευτών του ΛΑΟΣ, ορισμένοι εκ των οποίων είναι γνωστοί για το ακροδεξιό παρελθόν τους".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κυβέρνηση ...μικράς πνοής". - Η εφημερίδα γράφει ότι "πολυπληθές, χωρίς τη σφραγίδα του νέου πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου αλλά με την έντονη υπογραφή του ΠΑΣΟΚ, είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το νέο κυβερνητικό σχήμα που ορκίστηκε χθες στις τέσσερις το απόγευμα ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια".

ΕΣΤΙΑ: "Τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα". - Η εφημερίδα τονίζει ότι "αν πετύχη η Κυβέρνησις του κ. Παπαδήμου, τότε τα κόμματα θα αποδυναμωθούν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν ήθελαν μια τέτοια Κυβέρνηση. Τώρα όμως που αυτή συγκροτήθηκε, πρέπει πάση θυσία να πετύχη. Είναι η τελευταία ευκαιρία για τον τόπο".

Η ΑΥΓΗ: "Συγκυβέρνηση σε πήλινα πόδια". - Σύμφωνα με την εφημερίδα "στην άμμο στηρίζεται η κυβέρνηση Παπαδήμου, που ορκίστηκε χθες και από τη Δευτέρα ζητεί την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής. Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για τίποτε περισσότερο από την απερχόμενη κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, ενισχυμένη με στελέχη του ΛΑΟΣ, ισχυρούς συμβολισμούς της Ν.Δ., και με αντικατάσταση του επικεφαλής της από τον κ. Παπαδήμο".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Πότε συμφέρει να βγείτε στη σύνταξη". - Η εφημερίδα επισημαίνει "τις προϋποθέσεις θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος για όσους ασφαλισμένους μπήκαν στην αγορά εργασίας πριν από το 1993, με παραδείγματα, και τον τρόπο με τον οποίο θα υπολογίζεται εφεξής η σύνταξη".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Κυβέρνηση συνεννόησης και ισορροπιών". - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "την εκταμίευση της 6ης δόσης έθεσε ως άμεση προτεραιότητα ο νέος πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος, κατά την παρθενική συνεδρίαση του πολυπληθούς υπουργικού συμβουλίου που προήλθε ως αποτέλεσμα κομματικών πιέσεων από πλευράς ΠΑΣΟΚ, καθώς ο κ. Γιώργος Παπανδρέου δεν επιθυμούσε να διαταράξει τις ισορροπίες στο κυβερνών κόμμα".

Η ΝΙΚΗ: "Σπάστε τα δεσμά, κερδίστε τις τράπεζες". - Η εφημερίδα γράφει ότι "αλλάξτε τη δόση σε στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια. 300.000 προσφυγές έχουν κατατεθεί για ρύθμιση χρεών".

Ο ΛΟΓΟΣ: "48 υπουργοί θα μας σώσουν;". - Σύμφωνα με την εφημερίδα "τόσοι υπουργοί και υφυπουργοί ποιόν λόγο ύπαρξης έχουν, σε τι θα βοηθήσουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Δεν έχουν άδικο οι οικολόγοι πράσινοι στην ανακοίνωσή τους που λένε χαρακτηριστικά «Χρειαζόμαστε νέες θέσεις εργασίας, όχι νέες θέσεις υπουργών»".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "«Πόλεμος» να φύγει η κυβέρνηση μια ώρα γρηγορότερα". - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η κυβέρνηση αυτή είναι απαράδεκτη. Απαράδεκτη κυριολεκτικά. Και είμαστε βέβαιοι ότι δεν πρόκειται να νομιμοποιηθεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού, το δε έργο της πραγματικά, όσο κρατήσει αυτό, θα περάσει σε μαύρες σελίδες στην Ιστορία. Ούτε ένα λεπτό ο λαός δεν πρέπει να εφησυχάσει. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει μια ώρα γρηγορότερα".

Στο ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου: "Κυβέρνηση προοπτικής με άγνωστη ημερομηνία λήξης". - Η εφημερίδα γράφει ότι "δύο «στάνταρ» και δύο «ίσως» έχουν τα στοιχήματα για την επόμενη μέρα της κυβέρνησης Παπαδήμου. Ο νέος πρωθυπουργός έχει εξασφαλίσει ευρεία στήριξη και ανοχή για το χρόνο των εκλογών. Εν τω μεταξύ, μπορεί να προχωρήσει στην αλλαγή του εκλογικού νόμου και να βάλει τις βάσεις για να περάσει η Ελλάδα στην εποχή των συμμαχικών κυβερνήσεων...".

ΤΑ ΝΕΑ: "Κυβέρνηση Ισορροπιών. 48+1 σε ναρκοπέδιο". - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στο ναρκοπέδιο της κρίσης καλείται να λειτουργήσει το πολυπληθές τρικομματικό σχήμα που ανέλαβε από χθες τις τύχες της χώρας. Η σύνθεση όμως της νέας κυβέρνησης, αποτελούμενης από συνολικά 48 μέλη, πλην του Λουκά παπαδήμου, παραπέμπει σε πλήθος συμβιβασμών, έπειτα από σκληρά παζάρια".

Press time: "Αλλος για υπουργός!". - Σύμφωνα με την εφημερίδα "η νέα κυβέρνηση που ανακοινώθηκε περιλαμβάνει συνολικά 48 πρόσωπα, επτά δηλαδή περισσότερα από την τελευταία κυβέρνηση Παπανδρέου".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου