Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 8/11/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 8/11/2011

Η προσπάθεια εξεύρεσης προσωπικότητας κοινής αποδοχής η οποία θα ηγηθεί της μεταβατικής Κυβέρνησης στην Ελλάδα και για να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους της χώρας, καθώς και οι ιταλικές πιέσεις στο ευρώ, τα επιδόματα στη Δημόσια Υπηρεσία και ιδιαίτερα στον προϋπολογισμό του Υπ. Δικαιοσύνης τα οποία συζητήθηκαν χθες στη Βουλή και η απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για την οικονομία, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλουν σήμερα οι κυπριακές εφημερίδες.

Αλλά θέματα που προβάλλονται επίσης πρωτοσέλιδα είναι η πρόταση του Υπ. Δικαιοσύνης για μείωση στις φρουρές των πολιτικών προσώπων, οι αντιπαραθέσεις ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ ενόψει δημοτικών εκλογών, οι πληροφορίες για επάνδρωση καμουφλαρισμένων παρατηρητηρίων από τον κατοχικό στρατό στο μικτό χωριό Πύλα, η ανακοίνωση από τον ΥΠΕΣ ότι σύντομα θα γίνει ο δεύτερος γύρος αδειοδοτήσεων για έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ και η επιβράβευση αστυνομικών που σταμάτησαν ληστές τραπεζών.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Επιδόματα με τη σέσουλα» αναφέρεται σε επιδόματα ύψους 93,5 εκ. στη Δημόσια Υπηρεσία και στον προϋπολογισμό του 2012 και γράφει ότι πρωταθλητής είναι η Αστυνομία με 48 εκ. ευρώ για επιδόματα αστυνομικών, ενώ αναφέρει ότι στα 35,857 χιλιάδες ευρώ ανέρχεται το επίδομα παραστάσεως του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αλλού, η εφημερίδα γράφει ότι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Λουκάς Λουκά θα καταθέσει στο Υπουργικό πρόταση με βάση την οποία θα γίνεται δραστική μείωση στις φρουρές πολιτικών προσώπων.

«Η Σημερινή» υπό τον τίτλο «Βαφτίζεται σήμερα… ο νέος Πρωθυπουργός» γράφει ότι σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίχθηκε χθες η προσπάθεια εξεύρεσης προσωπικότητας κοινής αποδοχής ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στη Νέα Δημοκρατίας με τα ονόματα του Λουκά Παπαδήμου, του Νικηφόρου Διαμαντούρου και του Παναγιώτη Ρουμελιώτη να «πέφτουν» στο τραπέζι. Αλλού, γράφει ότι πήρε φωτιά ο προεκλογικός για τις δημοτικές εκλογές, με την αντιπαράθεση μεταξύ ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ να θυμίζει προεδρικές εκλογές.

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Επικίνδυνη δυστοκία» γράφει ότι συμφώνησαν να προχωρήσουν σε κυβέρνηση ενότητας ο Πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης της Ελλάδας, αλλά όταν ξεκίνησαν τις διαπραγματεύσεις επί του πρακτέου, εξελίχθηκε ένα επικίνδυνο παρασκήνιο μικροκομματικών σκοπιμοτήτων με τις Βρυξέλλες να παρακολουθούν με αγωνία και προπάντων, να απειλούν τη χώρα. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι καμουφλαρισμένα παρατηρητήρια εντός του μικτού χωριού Πύλα, τα οποία μάλιστα, επανδρώνονται σε συστηματική βάση, δημιούργησε ο κατοχικός στρατός.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Οι κινδυνολογίες βλάπτουν» γράφει ότι με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για την οικονομία και κάλεσε όλους να σταματήσουν να κινδυνολογούν, γιατί αυτό επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον. Αλλού, η εφημερίδα γράφει ότι σύντομα αναμένεται ο δεύτερο γύρος αδειοδότησης για έρευνες στα θαλάσσια οικόπεδα της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως ανέφερε ο ΥΠΕΣ Νεοκλής Συλικιώτης.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα «Cyprus Mail» με τίτλο «Η Ιταλία ακολουθεί την Ελλάδα στη σφαγή του ευρώ», γράφει ότι ο Μπερλουσκόνι αψηφά τις πιέσεις για παραίτησή του, την ώρα που η Ελλάδα σπεύδει να σχηματίσει Κυβέρνηση, με τις δύο χώρες να αποτελούν τον κύριο κίνδυνο για τη σταθερότητα του ευρώ. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα ότι η κυπριακή αστυνομία τίμησε χθες τα μέλη της που ματαίωσαν τα σχέδια ληστών τραπεζών, προάγοντας στους στο βαθμό του λοχία.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου