Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 11/7/2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 11/7/2011

Η σημερινή απογευματινή σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς των κομμάτων για την οικονομία καθώς και η πρωινή σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου για ενημέρωση για το αποτέλεσμα της συνάντησης της Γενεύης, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλει ο κυπριακός Τύπος.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο «Βάζει πλάτη η αντιπολίτευση», γράφει στο κύριο της θέμα ότι «με τις πλάτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης» αποφασίζεται σήμερα στη σύσκεψη των κομμάτων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κοινό πακέτο μέτρων στήριξης της κυπριακής οικονομίας που θα αποτελείται από άμεσα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα διαρθρωτικά μέτρα. Αλλού, γράφει ότι μετά από 16 μέρες ομηρίας και την καταβολή λύτρων ύψους 700 χιλιάδων ευρώ, αφέθηκε ελεύθερος στο Μενίδι Αττικής ο 27χρονος Κύπριος δημοσιογράφος.

Η «Σημερινή», στο κύριο της θέμα με τίτλο «Γαλήνη… Με τρικυμία», γράφει ότι δύο καθοριστικές συσκέψεις θα σφραγίσουν τη σημερινή ημέρα που θα κρίνουν και την παραπέρα πορεία στο θέμα της οικονομίας αλλά πιθανόν να σηματοδοτήσουν νέες αντιπαραθέσεις για το Κυπριακό. Αλλού, γράφει ότι αναταραχή επικράτησε στις Κεντρικές Φυλακές όταν κατάδικοι και δεσμοφύλακες πληροφορήθηκαν ότι δύο από τους κατάδικους είναι φορείς του Εϊτς.

«Ναρκοθετούν το εδαφικό» είναι ο τίτλος του κύριου θέματος της εφημερίδας «Φιλελεύθερος». Γράφει ότι από τη συνάντηση της Γενεύης και εντεύθεν γίνεται από τους Τούρκους ένα παιγνίδι εντυπώσεων στο εδαφικό, καθώς επιχειρείται να δημιουργηθεί η εντύπωση πως έχουν προβεί σε κινήσεις. Αλλού, γράφει ότι αν το «Σπίτι της Κύπρου» στο Κολωνάκι δεν μετακινηθεί, το συμβόλαιο του ανανεώνεται αυτόματα για ένα χρόνο, κάτι που μεταφράζεται στην καταβολή 180 χιλιάδων ευρώ υπό μορφή ενοικίων.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Επαναβεβαιώθηκε η βάση των συνομιλιών», γράφει ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ έκανε ξεκάθαρο και στις τρεις συναντήσεις με τους δύο ηγέτες, ότι η βάση των συνομιλιών είναι αυτή που περιγράφεται στο ψήφισμα 1251. Αλλού, γράφει για την έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε για σήμερα ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι, με αντικείμενο το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα αλλά και οι αυξανόμενες ανησυχίες για την Ιταλία.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου