Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Επισκόπηση τύπου 15/7/2011

Επισκόπηση τύπου 15/7/2011

Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή, η διαβεβαίωση Βενιζέλου για κανέναν κίνδυνο χρεοκοπίας, η εγγύηση των καταθέσεων μέχρι το 2015 και η αναθεώρηση του ΕΣΠΑ, απασχολούν σήμερα τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "14 προτάσεις της ΟΝΝΕΔ": Η εφημερίδα γράφει ότι "δεκατέσσερις προτάσεις, εστιασμένες στoυς νέους ανθρώπους, μέσω των οποίων επιχειρεί να τους ευαισθητοποιήσει σχετικά με την ανάγκη μείωσης της φορολογίας, παρουσίασε χθες το μεσημέρι η ΟΝΝΕΔ".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Αποκλείει τη χρεωκοπία κατηγορηματικά ο Βενιζέλος": Η εφημερίδα τονίζει ότι "κάθε πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας απέκλεισε χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Δεν κάνει για πρωθυπουργός": Η εφημερίδα γράφει ότι "ο Γιώργος δεν κάνει για πρωθυπουργός. Δεν το λέει κάποιος πολιτικός του αντίπαλος. Το ομολογεί, εμμέσως πλην σαφώς, ο ίδιος ο αδελφός του, Νίκος, αποκαλύπτοντας και σημαντικές αδυναμίες του χαρακτήρα του, όπως το ότι δεν είναι αποφασιστικός και προτιμά να γίνεται αρεστός παρά να συγκρούεται".

ΕΘΝΟΣ: "Περαίωση τώρα ή έλεγχοι - εξπρές": Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το υπουργείο Οικονομικών επαναφέρει το μέτρο της περαίωση. Αφορά κυρίως όσους δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του 2010. Αν επιμείνουν, θα υποστούν εξονυχιστικούς ελέγχους".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Το σατανικό νομοσχέδιο για τη «Δωρεά οργάνων» επαληθεύει τους Αγιους Γέροντες": Σύμφωνα με την εφημερίδα "το σατανικό νομοσχέδιο-έκτρωμα με τον τίτλο «Δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων και άλλες διατάξεις», μετατρέπει την κοινωνία μας σε ζούγκλα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Χαμένος και στη μετάφραση ο Γ.Α.Π. για τη «μερική στάση πληρωμών»: Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«χαμένος στη μετάφραση» αποδεικνύεται ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, όπως και η κυβέρνησή του, αποδεικνύοντας κάθε ημέρα που περνά ότι είναι πασιφανώς ακατάλληλοι να διαχειριστούν μια τόσο μεγάλη έκτασης κρίση, η οποία απειλεί πλέον, λόγω και των λαθών των ηγετών της Ε.Ε. να συμπαρασύρει στη δίνη της και αρκετές άλλες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Εγγύηση καταθέσεων μέχρι και το 2015": Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "εγγυημένες μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2015 είναι οι καταθέσεις των Ελλήνων έως και 100.000 ευρώ από το ελληνικό κράτος".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μπαράζ μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις": Η εφημερίδα γράφει ότι "κόβονται στο μισό το κίνητρο απόδοσης και τα ειδικά επιδόματα για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, στρατιωτικούς, εργαζόμενους σε ΟΤΑ και εκπαιδευτικούς. Ψαλίδι στις συντάξεις του Δημοσίου από 1ης Αυγούστου με αύξηση της εισφοράς του νέου ΛΑΦΚΑ".

ΕΣΤΙΑ: "Ο γεννήτωρ της πτωχεύσεως": Η εφημερίδα τονίζει ότι "όταν λοιπόν ένα κράτος κυβερνάται επί 30 χρόνια με κυρίαρχη φιλοσοφία τον κρατισμό ή παραλλαγές του, πώς να μην φθάση στην καταστροφή; Αυτός είναι ο γεννήτωρ της πτωχεύσεως".

Η ΑΥΓΗ: "Σύρονται στην «επιλεκτική χρεωκοπία»: Σύμφωνα με την εφημερίδα "το κρέας ψάρι βαφτίζουν οι Γ. Παπανδρέου και Ευ. Βενιζέλος, εμφανίζοντας την «επιλεκτική χρεωκοπία» ως εικονική πραγματικότητα".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Τα παιδία παίζει": Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "πρώτα μίλησε για «επιλεκτική χρεοκοπία» ο υπουργός Οικονομικών. Επανέλαβε το ίδιο ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του σε ξένη εφημερίδα. Τρομοκρατημένοι οι Ελληνες πολίτες έτρεξαν στις τράπεζες να αποσύρουν τις καταθέσεις τους, φέροντας έτσι πιο κοντά τη χώρα στην πραγματική χρεοκοπία. Πανικόβλητη η κυβέρνηση έσπευσε να σβήσει τη φωτιά, που η ίδια άναψε, αποκλείοντας τη χρεοκοπία και επεκτείνοντας έως το 2015 την εγγύηση των καταθέσεων μέχρι εκατό χιλιάδες ευρώ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ερχεται νέα περαίωση για όλους": Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε νέα περαίωση προχωράει το υπουργείο Οικονομικών, υπό το βάρος της μεγάλης υστέρησης των εσόδων και της αδυναμίας του ελεγκτικού μηχανισμού να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Γυρίσαμε στην εποχή της χρυσής λίρας": Η εφημερίδα γράφει ότι "η οικονομική αβεβαιότητα και εμφάνιση της «επιλεκτικής χρεοκοπίας» οδήγησαν χθες καταθέτες να κάνουν αναλήψεις και να τοποθετήσουν τα χρήματά τους στο χρυσό".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Χαμένη στην μετάφραση η... χρεοκοπία": Σύμφωνα με την εφημερίδα "επίθεση σε όσους παίζουν με τις λέξεις, συγχέοντας σκόπιμα την ορολογία των οίκων αξιολόγησης «με καταστάσεις επώδυνες για την πραγματική οικονομία και τους πολίτες», εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: "Κυβέρνηση της σφαλιάρας": Η εφημερίδα γράφει ότι "αδυνατούν να διαπραγματευθούν με τους Ευρωπαίους. Επιλεκτικά ψέματα και στάση πληρωμών. Οι 7 δηλώσεις του Γιώργου για το χρέος. Αδυνατούν να χειριστούν την κρίση οι «μικροί» Ευρωπαίοι ηγέτες".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Καμιά πληρωμή από το λαό για να σωθεί το κεφάλαιο από τη χρεοκοπία": Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ο λαός να εμπιστευτεί το ΚΚΕ Να μη διαλέξει καμιά μέθοδο ελεγχόμενης χρεοκοπίας, απ΄αυτήν ωφελημένοι θα βγουν μια χούφτα εγχώριοι όμιλοι με νέες κρατικές ενισχύσεις, ενώ θα κλιμακωθεί η αντιλαϊκή επίθεση".

ΤΑ ΝΕΑ: "Νέα περαίωση για 500.000 επαγγελματίες": Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέα περαίωση για 500.000 ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις προβλέπει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή".

DEALnews: "Το «Top Secret» σχέδιο για τα ομόλογα": Η εφημερίδα γράφει ότι "το πλήρες σχέδιο διάσωσης που αποκαλύπτει σήμερα η «DEAL» μέσα από συγκεκριμένες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες φέρει τον κωδικό «επαναγορά των ελληνικών ομολόγων».

City Press: "Παγκόσμια η κρίση χρέους": Σύμφωνα με την εφημερίδα "στο όριο η αντιπαράθεση Ομπάμα-Ρεπουμπλικάνων. Πιο σκληρό το πρόγραμμα λιτότητας στην Ιταλία. Ελλάδα: Πολιτική διαμάχη για την «επιλεκτική χρεοκοπία»".

Metro "Κόντρα για τη... μετάφραση": Η εφημερίδα γράφει ότι "η... μετάφραση του κειμένου της γερμανικής έκδοσης των «Ε.Τ.» για την «επιλεκτική χρεοκοπία» στάθηκε και χθες αφορμή να ξεσπάσει «πόλεμος» μεταξύ της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Περαίωση για όλους".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Αναθεώρηση του ΕΣΠΑ με όφελος 14 δισ. ευρώ": Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ανοίγει ο δρόμος για την τόνωση της πραγματικής οικονομίας μέσω της συμφωνίας για την αναθεώρηση και την εμπροσθοβαρή αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, που επιτεύχθη χθες στις Βρυξέλλες μεταξύ του υπ. Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του επιτρόπου για την Περιφερειακή Πολιτική Γιοχάνες Χαν".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αναπτυξιακό πακέτο με 14 δισ. από ΕΣΠΑ": Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αναπτυξιακή «ανάσα» για την ελληνική οικονομία δίνει η συμφωνία που έκλεισε χθες στις Βρυξέλλες ο υπουργός Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδης με τον αρμόδιο επίτροπο Γ. Χαν. Σύμφωνα με αυτή, η Ελλάδα θα εισπράξει μέσω του ΕΣΠΑ 14 δισ. ευρώ, τα οποία θα κατευθυνθούν σε «ώριμα» έργα".

ΚΕΡΔΟΣ: "Ερχεται και νέα περαίωση": Η εφημερίδα γράφει ότι "με ένα πλήθος φορολογικών ρυθμίσεων (περαίωση για τις μεγάλες εταιρείες και τους κατέχοντας υψηλής αξίας ακίνητη περιουσία) κατατέθηκε χθες στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Επιταχύνεται η εκταμίευση κονδυλίων 14 δισ. για τα έργα": Η εφημερίδα τονίζει ότι "συμφωνία για την επιτάχυνση της εκταμίευσης κοινοτικών κονδυλίων, ύψους 14 δισ. ευρώ, επιτεύχθηκε στη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με τον αρμόδιο επίτροπο, Γιοχάνες Χαν".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου