Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Επισκόπηση τύπου 19/7/2011

Επισκόπηση τύπου 19/7/2011

Η αναστάτωση από την απεργία των ιδιοκτητών ταξί, η έκτακτη σύνοδος κορυφής της Ευρωζώνης, η αναδιάρθρωση του ΕΣΠΑ και η έναρξη της διαδικασίας πρόσληψης συμβούλων για τις πρώτες αποκρατικοποιήσεις, απασχολούν σήμερα τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Οι ταξιτζήδες απέκλεισαν Λιμάνια και Αεροδρόμια!": Η εφημερίδα γράφει ότι "χάος στο κέντρο της Αθήνας, μέσα σε αφόρητο καύσωνα, σε αεροδρόμια, λιμάνια και Εθνικές Οδούς προκάλεσαν τα μπλόκα των ιδιοκτητών ταξί, χθες, ενώ σήμερα οι ταξιτζήδες προγραμματίζουν πορεία στη Βουλή".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Μας πάει για χρεωκοπία ο Τρισέ": Η εφημερίδα τονίζει ότι "βόμβα από τον Ζαν Κλοντ Τρισέ, ελάχιστα εικοσιτετράωρα πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων για τελική λύση στη διαχείριση του ελληνικού χρέους στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών: «αν μια χώρα χρεωκοπήσει, δεν θα μπορούμε πλέον να δεχθούμε τα χρεωκοπημένα κρατικά ομόλογα ως εχέγγυα», ξεκαθάρισε προς πάσα κατεύθυνση".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Κίτρινο ποτάμι «πνίγει» το Μαξίμου": Η εφημερίδα γράφει ότι "το κίτρινο... ποτάμι της οργής ξεχείλισε και πνίγει το Μαξίμου, που, αντί να στηρίξει τη βαριά βιομηχανία της χώρας, τον τουρισμό, επιδίδεται μετά μανίας στο σπορ των συντροφικών μαχαιρωμάτων και της δελφινομαχίας".

ΕΘΝΟΣ: "Εμφραγμα στην καρδιά του τουρισμού": Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε... ομηρεία καταδικάστηκαν χθες χιλιάδες τουρίστες, αλλά και οδηγοί, εξαιτίας του χάους που επικράτησε από τις κινητοποιήσεις των αυτοκινητιστών ταξί σε ολόκληρη την Ελλάδα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο Γιώργος στην... αιρετική συντροφιά της Χίλαρι Κλίντον!": Σύμφωνα με την εφημερίδα "η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών είναι μέλος της μυστηριώδους οργάνωσης «The Fellowship», ο Μέγας Διδάσκαλος της οποίας έχει ως πρότυπά του τον Αδόλφο Χίτλερ, τον Λένιν και τον Μάο Τσετούνγκ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Ζητούν εθνική συνεννόηση αλλά σφάζονται δημοσίως": Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νευρική κρίση προκαλεί στο Μαξίμου η διάσταση απόψεων μεταξύ κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης, την ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου ετοιμάζεται για σκληρή μάχη με στόχο τη σωτηρία της χώρας στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ναυάγιο σε κίτρινο ποτάμι": Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "την ανακολουθία της κυβέρνησης, όσον αφορά την απελευθέρωση των ταξί, καθώς και τις σπασμωδικές κινήσεις της ελληνικής αστυνομίας και των ταξί πλήρωσαν χθες οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου και οι χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Το σχέδιο για μισθούς 500 έως 900 ευρώ": Η εφημερίδα γράφει ότι "συνολική καθίζηση της τάξης του 30% κατά μέσο όρο, θα έχουν υποστεί οι μισθοί του ιδιωτικού τομέα από τα μέσα του αμέσως προηγούμενου έτους μέχρι το τέλος του 2011, με βάση την εικόνα της αγοράς και -κυρίως- τα «νομοθετικά παραθυράκια» τα οποία έχει ανοίξει η κυβέρνηση τόσο με το αρχικό Μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους οι οποίοι ακολούθησαν στη συνέχεια όσο και με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα το οποίο ψηφίστηκε πρόσφατα".

ΕΣΤΙΑ: "Αδιανόητος αυτοδιασυρμός": Η εφημερίδα τονίζει ότι "εκτός πάσης λογικής είναι αυτό που συμβαίνει στην χώρα μας. Ενώ η τύχη της χώρας κρέμεται σε μια κλωστή, επαγγελματικές ομάδες που αισθάνονται ότι θίγονται τα συμφέροντά τους κάνουν τα πάντα για να διασύρουν την χώρα στο εξωτερικό και να επιταχύνουν την καταστροφή".

Η ΑΥΓΗ: "Προσκλητήριο κατά κυβέρνησης και Μνημονίου": Σύμφωνα με την εφημερίδα "τη συγκρότηση μιας νέας λαϊκής πλειοψηφίας για την απομάκρυνση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της τρόικας, την ήττα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και την αναγέννηση της ελληνικής κοινωνίας έθεσε ως βασικό πολιτικό στόχο η 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "ΤΑΞΙ-κός αποκλεισμός της Αθήνας": Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση εξελίσσεται πλέον η κινητοποίηση των ιδιοκτητών ταξί, οι οποίοι αντιδρούν στην άμεση και πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, που προωθεί ο υπουργός Υποδομών Γιάννης Ραγκούσης αγνοώντας τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί με τον προκάτοχό του κ. Ρέππα".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Η Ευρώπη στα άκρα λόγω Ελλάδας": Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "κορυφώνεται η αντιπαράθεση στους κόλπους της Ευρωζώνης, για το ελληνικό χρέος, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Πέμπτης".

Η ΝΙΚΗ: "Το μικρό... καλάθι της Συνόδου Κορυφής": Η εφημερίδα γράφει ότι "ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση συστήνουν κυβερνητικά στελέχη, με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη, η οποία καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για το ελληνικό χρέος και το μέλλον της Ευρωζώνης γενικότερα".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Κίτρινος πυρετός «χτυπάει» τον τουρισμό": Σύμφωνα με την εφημερίδα "ανανέωσαν το ραντεβού τους για σήμερα στις 10.00 στα γραφεία του ΣΑΤΑ, στην οδό Μάρνη, οι ιδιοκτήτες ταξί αποχωρώντας από τους δρόμους της πρωτεύουσας. Οι ιδιοκτήτες ταξί με την κινητοποίηση τους προκάλεσαν για πολλές ώρες κυκλοφοριακό χάος, στο λιμάνι του Πειραιά, στην Αττική οδό και σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας τους".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Αύριο τα συλλαλητήρια για την Υγεία σε όφελος του λαού": Η εφημερίδα αναφέρει ότι "με τοπικές συγκεντρώσεις στις συνοικίες της Αθήνας και σε άλλες περιοχές κορυφώνονται σήμερα οι προετοιμασίες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ για τις αυριανές κινητοποιήσεις ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα στην Υγεία".

ΤΑ ΝΕΑ: "Κατακραυγή για τα μπλόκα": Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι χθεσινοί αποκλεισμοί σε Αθήνα, Πειραιά και αεροδρόμιο προκάλεσαν τεράστια αναστάτωση σε εργαζόμενους και ταξιδιώτες, αλλά και απελπισία στους εμπόρους και τους επιχειρηματίες στον τομέα του τουρισμού".

City Press: "«Κίτρινο μπλόκο» στην πρωτεύουσα": Σύμφωνα με την εφημερίδα "αποφασισμένη να προχωρήσει στην απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί εμφανίζεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, παρά τη χθεσινή κινητοποίηση και τα «μπλόκα» που έστησαν σε διάφορα σημεία της Αθήνας αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας οι ιδιοκτήτες ταξί".

Metro "Ο τουρισμός σε «κίτρινο» κλοιό": Η εφημερίδα τονίζει ότι "μεγάλη ταλαιπωρία για χιλιάδες ταξιδιώτες χθες από τις πρωτοφανείς κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί. Νέο πλήγμα στην εικόνα της χώρας".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Θησαυρός στις αποθήκες".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Σε καθεστώς επανεξέτασης έργα του ΕΣΠΑ 5,5 δισ. ευρώ": Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε πλήρη αναδιάρθρωση του ΕΣΠΑ, με απεντάξεις έργων, κατάργηση ειδικών φορέων διαχείρισης αλλά και αύξηση της ιδιωτικής συμμετοχής, προχωρεί ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να μειωθεί στο 15% η εθνική συμμετοχή στο πρόγραμμα".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ανοίγει ο δρόμος για επτά ιδιωτικοποιήσεις": Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σήμερα στις αγορές και στην τρόικα ότι το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων υλοποιείται εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν συμφωνηθεί, επιχειρεί να στείλει η κυβέρνηση με την έναρξη της διαδικασίας πρόσληψης συμβούλων για επτά ιδιωτικοποιήσεις και αξιοποίηση του δημόσιου πλούτου".

ΚΕΡΔΟΣ: "Σύμβουλοι για τις πρώτες αποκρατικοποιήσεις του '11": Η εφημερίδα γράφει ότι "με τις αποκρατικοποιήσεις να έχουν γίνει ικανή και αναγκαία συνθήκη για τη συνέχιση της απρόσκοπτης χρηματοδότησης της χώρας από τους δανειστές της, η κυβέρνηση δημοσιοποίησε χθες προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη διαδικασία επιλογής χρηματοοικονομικών και τεχνικών συμβούλων για την αποκρατικοποίηση επτά περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου που έχουν κυρίως να κάνουν με λιμάνια, αεροδρόμια, καζίνο και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ρευστότητα και ανάπτυξη θα ζητήσουμε στη Σύνοδο": Η εφημερίδα τονίζει ότι "τη ρευστότητα των τραπεζών και της οικονομίας, αλλά και την υλοποίηση αναπτυξιακού πακέτου, επιδιώκει να διασφαλίσει η κυβέρνηση την επόμενη μέρα, από την απόφαση της Ευρωζώνης για το ελληνικό χρέος".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου