Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Επισκόπηση τύπου 29/7/2011


Επισκόπηση τύπου 29/7/2011

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αποκλεισμοί λιμανιών σε όλη τη χώρα!..". Η εφημερίδα γράφει ότι "ισχνή ελπίδα για άρση του αδιεξόδου κυοφορεί η συνάντηση που θα έχουν σήμερα οι ιδιοκτήτες ταξί με τον υπουργό Μεταφορών κ. Γιάννη Ραγκούση, καθώς οι δύο πλευρές προσέρχονται στο τραπέζι του διαλόγου με εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις. Σκηνές ντροπής και πάλι στο λιμάνι του Πειραιά, με παράπλευρες «απώλειες» τουλάχιστον 5.000 επιβάτες κρουαζιερόπλοιων και «θύμα» τον τουρισμό".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "130.000 ευρώ πρόστιμο στον Αλαφούζο". Η εφημερίδα τονίζει ότι "τον έπιασε το ΥΠΕΧΩΔΕ στα πράσα να ρίχνει τα απόβλητα του εργοστασίου του σε λάκκο που είχε σκάψει έξω από τις εγκαταστάσεις της «Καθημερινής» στου «Καρελλά»".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Μισή μισή και η Ιστορία μας". Η εφημερίδα γράφει ότι "μία έκθεση στο μουσείο Σαμπαντζί της Κωνσταντινούπολης προσπαθεί να περάσει την άποψη ότι οι Τούρκοι είχαν πολιτισμό στην απώτατη αρχαιότητα, ενώ δεν υπήρχαν καν στο χάρτη".

ΕΘΝΟΣ: "Στον αέρα 7.000 εργαζόμενοι σε 40 ΔΕΚΟ". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η διαδικασία κατάργησης, συγχώνευσης ή αναδιοργάνωσης δημοσίων φορέων ξεκινά τον Αύγουστο. Σε 7.000 υπολογίζονται οι εργαζόμενοι που βρίσκονται στον αέρα. Απασχολούνται σε 40 οργανισμούς, για τους οποίους γίνεται αναφορά στο Μεσοπρόθεσμο".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "...τεκτονικός σεισμός με επίκεντρο το Οσλο απειλεί τους μασόνους". Σύμφωνα με την εφημερίδα "ενώ οι... ντόπιοι Ναϊτες Ιππότες -ναι υπάρχουν κι αυτοί- αρνούνται κάθε σχέση με τον Νορβηγό μακελάρη, ο Μπρέιβικ φέρεται να έχει μιλήσει για τον Ελληνα συνεργό του στις Σκανδιναβικές Αρχές".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Ορθάνοικτο «παράθυρο» απολύσεων στο δημόσιο". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το μπαλάκι στον Ευάγγελο Βενιζέλο πέταξε ο Γιώργος Παπανδρέου για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών του Δημοσίου, με τις οποίες θα ανοίξει και τυπικά ο δρόμος για απολύσεις και εργασιακή εφεδρεία".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Οσο όσο η εξαγορά για τα αυθαίρετα". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε μείωση των προστίμων κατά 85%, για τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων, προχωρεί το υπουργείο Περιβάλλοντος. Στο σχετικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή προβλέπεται ότι ο υπολογισμός του κάθε προστίμου θα γίνεται με συντελεστή 15% της τιμής ζώνης επί ο εμβαδόν του ακινήτου, ενώ μέχρι σήμερα ο συντελεστής ήταν 100%".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αλχημεία Βενιζέλου για να κρύψει «τρύπα» 500 εκατ. ευρώ". Η εφημερίδα γράφει ότι "όλες οι υποχρεώσεις του Ιουλίου μετατίθενται τον Αύγουστο για να «ωραιοποιηθεί» η εκτέλεση του Προϋπολογισμού. Μίνι στάση πληρωμών σε προμηθευτές του Δημοσίου, δεν γίνονται επιστροφές φόρου, ΦΠΑ και αποζημιώσεις ιδιωτών".

ΕΣΤΙΑ: "Οι δεσμεύσεις μας στην Ευρωζώνη". Η εφημερίδα τονίζει ότι "αυτό που κάποιοι δεν συνειδητοποίησαν όταν η χώρα μας έγινε αποδεκτή στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση της Ευρώπης ήταν ότι η συμμετοχή μας στο κοινό νόμισμα συνεπήγετο τεράστιες δεσμεύσεις".

Η ΑΥΓΗ: "Αρον άρον εξόντωσον αυτούς". Σύμφωνα με την εφημερίδα "να επισπεύσει τις διαδικασίες κατάργησης ή δραστικής περικοπής δαπανών 50 φορέων του Δημοσίου που η τρόικα θεωρεί «περιττούς» ή «αντιπαραγωγικούς» αποφάσισε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο προκειμένου να... διευκολύνει τους πιστωτές της χώρας στην υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Διαγράφουν πρόστιμα για αυθαίρετα". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε τακτοποίηση από μηδενική βάση προχωρεί το υπουργείο Περιβάλλοντος, με το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή, στο οποίο προβλέπεται η διαγραφή όσων προστίμων δεν έχουν εισπραχθεί, ενώ τίθενται στο αρχείο δικογραφίες που δεν έχουν τελεσιδικήσει".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ακρότητες από ιδιοκτήτες ταξί". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "κρίσιμη για το μέλλον των κινητοποιήσεων, που έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις ταξιδιωτών, θεωρείται η σημερινή συνάντηση του υπουργού Υποδομών Ιω. Ραγκούση με εκπροσώπους του κλάδου των ταξί".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Περισσεύουν 7.000 δημόσιοι υπάλληλοι". Η εφημερίδα γράφει ότι "άγνωστη η τύχη τους, αφού μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα κλείνουν ή συγχωνεύονται 29 φορείς, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου".

Ο ΛΟΓΟΣ: "...πεδίο μάχης ο τουρισμός". Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε πεδίο μάχης μετατράπηκε χθες το λιμάνι του Πειραιά, με τους ιδιοκτήτες ταξί να εμποδίζουν την αποβίβαση στο λιμάνι του Πειραιά, περίπου 5.500 τουριστών από πέντε κρουαζιερόπλοια.".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: "Το βαρέλι δεν έχει πάτο. Η κοινωνία στα δύο - Οι φόροι επί δύο". Η εφημερίδα γράφει ότι "το βαρέλι δεν έχει πάτο, η ελληνική οικονομία συνεχίζει να πέφτει, η κατάσταση γίνεται δυσκολότερη γιατί η κυβέρνηση συνεχίζει να παίρνει από την αγορά ό,τι βρει και όσα βρει".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Εμπόδια στα χειρότερα και πάλη για ανάπτυξη υπέρ του λαού". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "δεν πρέπει να χάνεται ούτε μία μέρα για το λαό όλης της Ελλάδας. Ερχονται πολύ χειρότερα και το θέμα είναι ότι τώρα είμαστε πιο ώριμοι, πιο έμπειροι και μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε με όπλο τη μαχητικότητα, την ενότητα δράσης, τη δύναμη του αγώνα και όχι με τη μοιρολατρία, το «δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα», ή πολύ περισσότερο, με μια τυφλή αγανάκτηση και απογοήτευση. Η Ελλάδα μπορεί να αναπτυχθεί, γιατί έχει σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες".

ΤΑ ΝΕΑ: "Δείχνουν την έξοδο σε 7.000 του Δημοσίου". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στον αέρα βρίσκονται 7.000 εργαζόμενοι σε 40 εταιρείες και Οργανισμούς που εποπτεύονται από το Δημόσιο, καθώς η κυβέρνηση προχωρεί σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις με συνοπτικές διαδικασίες. Η σχετική ρύθμιση πρόκειται να ψηφιστεί ως τις 5 Αυγούστου".

DEALnews: "Κλείνουν συμφωνία Λάτσης-Κωστόπουλος". Η εφημερίδα γράφει "μίλησε κανείς για «ξαναζεσταμένο φαγητό»; Οπως και να έχει Alpha Bank [ACBr.AT]  και Eurobank [EFGr.AT]  βρίσκονται ξανά «κοντά». Συζητούν για τη συνένωση αφήνοντας πίσω τα προβλήματα του χθες και αλλάζοντας τα πράγματα σε μια εποχή που όλοι περίμεναν πως η τράπεζα του Λάτση θα «δεθεί» με την Εθνική. Και μετά τη Σύνοδο Κορυφής, οι εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο είναι ραγδαίες".

City Press: "Καθυστερεί ενώ βιάζεται". Σύμφωνα με την εφημερίδα "προσπάθεια του πρωθυπουργού να επιταχύνει την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου. Εμφαση στις αποκρατικοποιήσεις και στις συγχωνεύσεις φορέων".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Λιγότερος Πάγκαλος λιγότερο δημόσιο".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Συστάσεις για νέες αυξήσεις κεφαλαίου από τις τράπεζες".
"Σύσταση στις τράπεζες να προβούν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αξιοποιώντας το θετικό «momentum», που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας μετά τη Σύνοδο Κορυφής, απηύθυνε χθες ο ΥΠΟΙΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη Βουλή".

ΕΞΠΡΕΣ: "Κατάργηση ή συγχώνευση 27 φορέων του Δημοσίου". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ευρεία διυπουργική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα για τη διαμόρφωση της τροπολογίας που θα κατατεθεί στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για την κατάργηση ή συγχώνευση 27 φορέων του δημόσιου τομέα".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αγώνας δρόμου το rollover". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αντιμέτωπη με τον πιο κρίσιμο μήνα των τελευταίων δεκαετιών βρίσκεται η ελληνική οικονομία και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, καθώς στο διάστημα αυτό θα κριθεί η υλοποίηση του προγράμματος ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων στο οποίο ποντάρει Ελλάδα και τρόικα για να εκτονωθεί η κρίση χρέους στην Ευρώπη".

ΚΕΡΔΟΣ: "Κινεζικό σωσίβιο στο χρέος". Η εφημερίδα γράφει ότι "ανοίγει ο δρόμος για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας από την Κίνα, προκειμένου να τροφοδοτηθεί (επιπλέον) ο μηχανισμός επαναγοράς δημοσίου χρέους από τη δευτερογενή αγορά".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου