Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 14/7/2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 14/7/2011

Η φονική έκρηξη στην ναυτική βάση ''Ευάγγελος Φλωράκης'', οι κηδείες των παλικαριών που έχασαν την ζωή τους, η αποκάλυψη εγγράφων για το θέμα από τις εφημερίδες και η προχθεσινή διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό είναι μερικά από τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου.

Η ''Αλήθεια'' υπό τον τίτλο ''Ηξεραν όλοι για το έγκλημα'' γράφει πως σύμφωνα με αποκαλύψεις του πατέρα του Πλοιάρχου Ιωαννίδη, είχε αποφασίσει να παραιτηθεί αν δεν μετακινούνταν τα πυρομαχικά και πως ''απών ο Χριστόφιας από τις κηδείες, κάνει σήμερα διάγγελμα'' ενώ ''αποδοκιμάστηκε ο Στεφάνου''. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στην προχθεσινή εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό αναφέροντας ''το κίνημα των 'αγανακτισμένων', η βία και τα δακρυγόνα της Αστυνομίας''.

Η ''Σημερινή'' υπό τον τίτλο ''Εγγραφο-φωτιά καίει το Μάρκο Κυπριανού'' γράφει ότι ο Υπουργός Εξωτερικών, όπως προκύπτει από έγγραφο, αμφισβητούσε τις υποδείξεις στρατιωτικών για αλλοίωση του υλικού που φυλασσόταν στην ναυτική βάση ''Ευάγγελος Φλωράκης'', και ζήτησε εργαστηριακές εξετάσεις για να διαπιστωθεί κατά πόσο υπήρχε όντως αλλοίωση. Το έγγραφο αποκαλύπτει επίσης, ότι υπήρχαν πολιτικές πιέσεις από την Συρία και το Ιράν για επιστροφή του φορτίου. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στην κηδεία των παλικαριών που έχασαν την ζωή τους στην φονική έκρηξη.

''Ο Φιλελεύθερος'' υπό τον τίτλο ''Ντοκουμέντα της σφαγής'' γράφει ότι σύμφωνα με έγγραφο που αποκαλύπτει, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε έξι μόλις ημέρες (στις 5 Ιουλίου) πριν από το μακελειό στην ναυτική βάση ''Ευάγγελος Φλωράκης'', ο διευθυντής της Διεύθυνσης Υλικού Πολέμου, Συνταγματάρχης Γιώργος Γεωργιάδης ανέφερε πως ένα εμπορευματοκιβώτιο υπέστη αλλοίωση. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι πληθαίνουν όλο και περισσότερα τα στοιχεία και οι αναφορές που επιρρίπτουν βαρύτατες ευθύνες και στου Υπαρχηγό της Εθνικής Φρουράς Σάββα Αργυρού. ''Υπουργέ μου, μην ανησυχείς'', διαβεβαίωνε ο Αργυρού στην παρουσία του Αρχηγού, δύο 24ωρα πριν την τραγωδία.

Η ''Χαραυγή'' υπό τον τίτλο ''Υπόσχεση Τιμής'' γράφει ότι στην μνήμη των αδικοχαμένων ηρώων, το ΑΚΕΛ δια του ιδίου του ΓΓ της ΚΕ του κόμματος δίνει την υπόσχεση ότι όπως διαχρονικά υπηρετεί την αλήθεια αυτό θα κάνει και τώρα. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι Ανθυπίλαρχος της Εθνικής Φρουράς, ο οποίος υπηρετεί ως μόνιμος σε στρατόπεδο της επαρχίας Λευκωσίας είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες που συμμετείχαν στην προχθεσινή «οργανωμένη επίθεση εναντίον του Προεδρικού Μεγάρου».

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου