Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 16/7/2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 16/7/2011

Δημοσιεύματα σε σχέση με τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση ”Ευάγγελος Φλωράκης”, οι δηλώσεις του νομικού Πόλυ Πολυβίου που διορίστηκε για διεξαγωγή έρευνας, τα έγγραφα που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Γιώργος Γεωργίου και η κηδεία του 13ου θύματος της έκρηξης, προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.
Προβάλλονται, επίσης, η ειδική συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής για καταδίκη του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, και τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής των κυπριακών τραπεζών που διενήργησε η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή.

Η ”Αλήθεια”, υπό τον τίτλο ”Ολα τα έγγραφα του εγκλήματος”, αναφέρεται σε έγγραφα που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Γιώργος Γεωργίου σε σχέση με την έκρηξη στη ναυτική βάση ”Ευάγγελος Φλωράκης” και γράφει ότι εγκληματική αδράνεια και αναποφασιστικότητα αξιωματούχων οδήγησαν στην τραγωδία. Αλλού γράφει ότι το κόστος της καταστροφής από την έκρηξη στο Μαρί θα ανέλθει στα 3,1 δισεκατομμύρια ευρώ και είναι η μεγαλύτερη οικονομική απώλεια που υπέστη η Κυπριακή Δημοκρατία μετά την εισβολή του 1974.

”Η Σημερινή”, υπό τον τίτλο ”Φαινόταν από μίλια η τραγωδία που ερχόταν”, γράφει ότι την αλληλογραφία της συμφοράς ανάμεσα σε πολιτειακούς αξιωματούχους και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες φέρνει στην επιφάνεια ο βουλευτής του ΔΗΣΥ και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής Γιώργος Γεωργίου. Αλλού γράφει ότι το δωδέκατο θύμα της φονικής έκρηξης στο Μαρί, ο Μιχάλης Ηρακλέους, Επικελευστής, Υπαξιωματικός του Ναυτικού, κηδεύτηκε χθες από την εκκλησία Αρχαγγέλου Μιχαήλ στα Λατσιά.

”Ο Φιλελεύθερος”, υπό τον τίτλο ”Η ύστατη έκκληση Ιωαννίδη”, γράφει ότι φώναζε και ωρυόταν ο μακαρίτης Διοικητής του Ναυτικού Πλοίαρχος Αντρέας Ιωαννίδης τρία 24ωρα πριν από τη φονική έκρηξη των εμπορευματοκιβωτίων με πυρίτιδα για να μετακινηθεί το φορτίο από τη μονάδα. Αλλού γράφει ότι γίνεται σήμερα η κηδεία του 19χρονου Αντώνη Χαραλάμπους, του 13ου θύματος της φονικής έκρηξης, που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατική Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση και την Τετάρτη διαγνώστηκε ο εγκεφαλικός θάνατός του.

Η ”Χαραυγή”, υπό τον τίτλο ”Ολα στο φως των ερευνών”, γράφει ότι την απαίτηση και την εντολή να ερευνήσει τα πάντα γύρω από τα γεγονότα που οδήγησαν στην τραγωδία της 11ης Ιουλίου και να καταγράψει ευθύνες υπό τη μορφή ολιγωρίας, απραξίας, παράβασης καθήκοντος, αμέλειας πήρε από το Υπουργικό Συμβούλιο και τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο νομικός Πόλυς Πολυβίου, όπως δήλωσε χθες ο ίδιος. Αλλού γράφει ότι η Ολομέλεια της Βουλής καταδίκασε χθες σε ειδική συνεδρία και στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας το προδοτικό πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα Cyprus Mail”, υπό τον τίτλο ”Οι κυπριακές τράπεζες πέρασαν το τεστ της ΕΕ”, γράφει ότι οι τρεις κυπριακές τράπεζες, Τράπεζα Κύπρου, Μαρφίν Λαϊκή και Ελληνική, πέρασαν χθες το τεστ αντοχής της ΕΕ. Αλλού γράφει ότι η Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο Ανδρούλα Καμιναρά δήλωσε ότι γύρω στους εννέα εμπειρογνώμονες θα έρθουν αύριο στην Κύπρο για να αξιολογήσουν τις ζημιές που προκλήθηκαν από την καταστροφική έκρηξη στη ναυτική βάση.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου