Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Επισκόπηση τύπου 6/7/2011

Επισκόπηση τύπου 6/7/2011

Με τους προπηλακισμούς των βουλευτών, τη νέα λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών, αλλά και το σχέδιο νόμου-πλαίσιο με τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ασχολούνται σήμερα τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: 668.158 οι κρατικοδίαιτοι του Ελληνικού Δημοσίου!!! Χωρίς τους υπαλλήλους των Δημοτικών Επιχειρήσεων, των ΝΠΙΔ, κ.ά. Μόνο το 2010 συνταξιοδοτήθηκαν 53.210 δημόσιοι υπάλληλοι και 4.486 από τις ΔΕΚΟ.

ΑΥΡΙΑΝΗ: Τρέμουν την οργή του κόσμου βουλευτές και υπουιργοί. Κρύβονται από τον λαό όλοι οι άνθρωποι του "συστήματος".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Απειλούν με εμφύλιο. Τρέμουν τη λαϊκή οργή. "Τι θα γίνει αν ζητήσουμε προστασία από τους ψηφοφόρους μας;" Απίστευτες δηλώσεις από τον υπ. Προστασίας του Πολίτη (Χρ. Παπουτσής) και τον υφυπουργό του.

ΕΘΝΟΣ: Πιο ελαφριά... η λίστα με τα βαρέα-ανθυγιεινά. Ποιοι εργαζόμενοι σώζονται ποιοι κινδυνεύουν με έξοδο. 1. Παραμένουν οι εργατοτεχνίτες κόβονται όλοι οι υπάλληλοι γραφείου. 2. Εκτός λίστας το διοικητικό προσωπικό σε βαριές βιομηχανίες, φαρμακοβιομηχανίες και καλλυντικά. 3. Στην έξοδο κομμώτριες, καμαριέρες και εργαζόμενοι στην ψυχαγωγία.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Το φιλοσιωνιστικό ΠΑΣΟΚ στρέφει κατά της Ελλάδας τους εξτρεμιστές της Χαμάς".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τόλμησε τη μεγάλη αλλαγή στα πανεπιστήμια η Διαμαντοπούλου. Θα λειτουργούν πλέον με ευρωπαϊκά και αμερικανικά πρότυπα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ασε να λένε οι υπουργοί... Ρεπορτάζ «Ε»: Ανίδεες οι κρατικές υπηρεσίες για το άνοιγμα των επαγγελμάτων!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μειώνουν στα κρυφά τις κατώτατες συντάξεις ΟΓΑ-Ταμείων. Μυστική συμφωνία κυβέρνησης-τρόϊκας ερήμην της Βουλής.

ΕΣΤΙΑ: Μαύρες προβλέψεις για την Ελλάδα.

Η ΑΥΓΗ: Θερίζουν τις κατώτατες συντάξεις!

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Βαρέα: Ποιοί εντάσσονται άμεσα και ποιοί υπό προΰποθέσεις. Τα κριτήρια ένταξης των επαγγελμάτων στη νέα λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών περιλαμβάνονται στο πόρισμα της διαρκούς επιτροπής, το οποίο παραδόθηκε χθες στον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κουτρουμάνη. Εως τις 20 Ιουλίου και μέσα από συνεχείς συνεδριάσεις η επιτροπή εμπειρογνωμόνων θα παραδώσει τις προτάσεις της για την εφαρμογή της νέας λίστας.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αγώνας δρόμου για 30 αλλαγές στην οικονομία σε 90 ημέρες. Επιταγές του νέου Μνημονίου.

Η ΝΙΚΗ: «Λουκέτα» εξπρές στο Δημόσιο & ανεργία.

Ο ΛΟΓΟΣ: Ονειρα θερινής νυκτός...

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ανώτατη εκπαίδευση της αγοράς με το νέο αντιδραστικό «νόμο-πλαίσιο». ΠΑΜΕ: Να μην περάσει στην πράξη αυτό το νομοσχέδιο. Αγώνας για γενικότερες κοινωνικοοικονομικές αλλαγές για λαϊκή Παιδεία.

ΤΑ ΝΕΑ: Μοντέλο 2004 για το Μεσοπρόθεσμο. Διϋπουργική υπό τον Βενιζέλο για τα χρονοδιαγράμματα. Γεύμα με τον Σόϊμπλε σήμερα στο Βερολίνο.

City Press: Τουριστική υποβάθμιση.

Metro "Ευρωπαϊκή αντεπίθεση".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Νέο χτύπημα στις συντάξεις. Κρυφή συμφωνία κυβέρνησης-τρόϊκας. Σοκ για 1.100.000 χαμηλοσυνταξιούχους.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Η Μέρκελ... υποβάθμισε τους οίκους αξιολόγησης. Σύσταση προς τους ιδιώτες πιστωτές να αγνοήσουν τις απειλές περί χρεοκοπίας της Ελλάδας.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Ανοιχτός πόλεμος με τους ξένους οίκους. Αγκ. Μέρκελ.-Ζ.Κ. Τρισέ ακυρώνουν τα παιχνίδια με τα ελληνικά ομόλογα.

ΚΕΡΔΟΣ: Θερινή βροχή νομοσχεδίων. Το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου στο τραπέζι της διϋπουργικής.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Η Ευρώπη πετάει το γάντι στους οίκους αξιολόγησης. Σύγκρουση-Η Μέρκελ προειδοποιεί-Η Moody's "ρίχνει" τέσσερις θέσεις την Πορτογαλία.

De Siris

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου