Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Επισκόπηση τύπου 22/7/2011


Επισκόπηση τύπου 22/7/2011

Οι αποφάσεις του Συμβουλίου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το νέο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, απασχολούν σήμερα τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Χέρι βοηθείας για την Ελλάδα η Σύνοδος Κορυφής": Η εφημερίδα γράφει ότι "ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις μετά τη Συμφωνία για την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Η βελούδινη χρεωκοπία δημιουργεί τεράστια προβλήματα αλλά και ευκαιρίες για την χώρα": Η εφημερίδα τονίζει ότι "στο εφαρμοστικό πεδίο και με γνώμονα την πολιτική τόλμη που απαιτείται για την υλοποίησή του θα κριθεί το ευρω-σχέδιο διάσωσης της ελληνικής Οικονομίας, που, κατά τα συμφωνηθέντα στη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, παραπέμπει σε καθεστώς «βελούδινης χρεωκοπίας»".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Σώθηκαν όλοι εκτός από την Ελλάδα": Η εφημερίδα γράφει ότι "όλοι σώθηκαν χθες, πλην της Ελλάδας, που οδηγήθηκε τελικά στη χρεοκοπία -έστω και επιλεκτική-, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ελληνική οικονομία και το μέλλον των Ελλήνων".

ΕΘΝΟΣ: "Συμφωνία - σωσίβιο για Ελλάδα και ευρώ": Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ιστορικής σημασίας είναι η χθεσινή απόφαση των ηγετών της Ευρωζώνης, καθώς αφενός επιτυγχάνεται σημαντική μείωση και διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους της Ελλάδας και αφετέρου μπαίνει φρένο στη μετακύλιση της κρίσης, με αποτέλεσμα να προασπίζεται το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Οι μυστικές εταιρείες όχημα των σιωνιστών για την Παγκόσμια Κυβέρνηση": Σύμφωνα με την εφημερίδα "ένα μικρό μυστικό χρειάζεται κάποιους ανθρώπους για να το κρύψουν, ένα μεγάλο μυστικό όμως κρύβεται από τη δυσπιστία του πλήθους".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Ελεγχόμενη χρεοκοπία ή προσωρινώς επτωχεύσαμε": Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δυστυχώς, επτωχεύσαμεν! Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα μετά τον Μεσοπόλεμο, η οποία αδυνατεί να εκπληρώσει το χρέος της κι έτσι μπαίνει σε ένα καθεστώς παρατεταμένης «προστασίας», από το οποίο κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα πότε θα εξέλθει".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Τοκογλυφική αφαίμαξη λαού για 30 χρόνια": Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε βαθύ τούνελ δανεισμού πάνω από 30 χρόνια, με αβέβαιο μέλλον για την έξοδο της χώρας από το διεθνή οικονομικό έλεγχο και με εμφανή τον κίνδυνο χαρακτηρισμού της ελληνικής οικονομίας ως «selective default» από τους οίκους αξιολόγησης, έκλεισε η κρισιμότερη, για την Ελλάδα, σύνοδος κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σωσίβιο για το χρέος της Ελλάδας με τίμημα νέο Μνημόνιο και υποθήκες": Η εφημερίδα γράφει ότι "επιμήκυνση αποπληρωμής έως 30 χρόνια, μείωση επιτοκίου στο 3,5% και επαναγορά ομολόγων με συμμετοχή ιδιωτών, που μας οδηγεί σε καθεστώς «επιλεκτικής χρεοκοπίας».

ΕΣΤΙΑ: "Προσωρινή διάσωσις": Η εφημερίδα τονίζει ότι "η απόφασις η οποία έλαβαν χθες οι ηγέτες των κρατών της Ευρωζώνης συνιστά προσωρινή διάσωση της χώρας μας από την χρεωκοπία".

Η ΑΥΓΗ: "Αναβολή εκτέλεσης": Σύμφωνα με την εφημερίδα "η Ελλάδα είναι από χθες η πρώτη χώρα της Ευρωζώνης που τίθεται υπό καθεστώς χρεωκοπίας, έστω «επιλεκτικής» και ίσως προσωρινής. Η απόφαση της Συνόδου Κορυφής για το ελληνικό χρέος μπορεί να ελαφρύνει, σε πρώτη φάση, το κόστος αποπληρωμής, αλλά οξύνει την κρίση, καθώς κατ΄ουσίαν συνεπάγεται τη διατήρηση της χώρας εκτός των αγορών μέχρι το 2020".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ευτυχώς... επιλεκτική χρεοκοπία": Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "πακέτο με παγίδες αποφάσισε η Σύνοδος Κορυφής, οι βασικές πτυχές του οποίου αφορούν: μείωση των επιτοκίων, επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων, εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα, μόνο στην περίπτωση της Ελλάδας, ανάκαμψη της ανάπτυξης της Ελλάδας μέσω ενός νέου «σχεδίου Μάρσαλ»".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Μεγάλη ανάσα για Ελλάδα και ευρώ": Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η χθεσινή απόφαση της Συνόδου Κορυφής για τη διευθέτηση του προβλήματος του χρέους μπορεί να θεωρηθεί ως μια μεγάλη ανάσα, τόσο για την Ελλάδα όσο και για το σύνοδο της Ευρωζώνης".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Διάσωση στο +5": Η εφημερίδα γράφει ότι "νέα δεδομένα διαμορφώνονται στην πολιτική ζωή της χώρας μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες και δεν είναι λίγοι αυτοί που εκφράζουν την εκτίμηση ότι η ελληνική οικονομία θα ακροβατεί για πολύ καιρό ακόμη σε τεντωμένο σχοινί".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Χρεοκοπία με το «γάντι»": Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε δραστική μείωση του ελληνικού χρέους κατά 90 δισ. ευρώ (στο 105% του ΑΕΠ) και του κόστους εξυπηρέτησης του οδηγεί το νέο σχέδιο διάσωσης που συμφωνήθηκε μεταξύ Μέρκελ-Σαρκοζί και θα εγκριθεί στη Σύνοδο Κορυφής".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: "«Παραδοθείτε αμαχητί για να ζήσετε»": Η εφημερίδα γράφει ότι "γη και ύδωρ ζήτησαν και πήραν οι Ευρωπαίοι. Μετά το μνημόνιο επιμήκυνση του χρέους αλλά και της λιτότητας. Σχέδιο Μάρσαλ και 35 δισ. στις τράπεζες".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Πάλη για ανατρεπτική αλλαγή με λαϊκή εξουσία και αποδέσμευση από την ΕΕ": Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης φέρνει νέα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα, ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια στους εργαζόμενους, στα φτωχά λαϊκά στρώματα. Ο λαός να μην αναγνωρίσει και να μην πληρώσει το χρέος της πλουτοκρατίας".

ΤΑ ΝΕΑ: "Το νέο σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα": Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα ισοδυναμούν οι χθεσινές αποφάσεις του Συμβουλίου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Με αυτές παρέχεται χρηματοδοτική ανάσα στη χώρα μας ύψους 109 δισ. ευρώ με χαμηλό επιτόκιο 3,5%, επιμήκυνση χρέους και αναπτυξιακή βοήθεια".

Deal news: "Αποφάσεις σωτηρίας για Ελλάδα και Ε.Ε.": Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η Ελλάδα διασώζεται στη βάση του κοινού σχεδίου Μέρκελ-Σαρκοζί, που αναγκάστηκε να συνυπογράψει και ο Τρισέ, παίρνοντας όχι μόνο ένα νέο γενναίο δάνειο και άλλες υποβοηθητικές λύσεις για την διαχειρισιμότητα του χρέους της, αλλά και ένα σχέδιο Μάρσαλ που θα επανεκκινήσει την ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, ταυτόχρονα όμως βρίσκεται στο κατώφλι της «επιλεκτικής χρεοκοπίας»".

City Press: "Μεγάλες ευκαιρίες, μεγάλο ρίσκο": Η εφημερίδα τονίζει ότι "επιμηκύνεται ο χρόνος αποπληρωμής του χρέους, μειώνεται το επιτόκιο δανεισμού. Δυνατότητα επαναγοράς ομολόγων στη δευτερογενή αγορά από τον προσωρινό μηχανι8σμό στήριξης. Αγνωστες οι επιπτώσεις της επιλεκτικής χρεοκοπίας".

Metro "Το σχέδιο σωτηρίας για την Ελλάδα": Η εφημερίδα γράφει ότι "ως δικαίωση της στρατηγικής που ακολούθησε η κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες χαρακτήρισε ο Γιώργος Παπανδρέου αργά χθες το βράδυ, σε συνέντευξη Τύπου, την ιστορική, όπως επισήμανε, απόφαση της ΕΕ η οποία αποτυπώθηκε σε 16 σημεία, όπως αυτά αναφέρονταν στο τελικό σχέδιο που υπέγραψαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Ευρωπαϊκή ασπίδα 109 δισ. και επιμήκυνση του χρέους": Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "πακέτο μέτρων συνολικού ύψους 158,6 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης χρέους αποφάσισαν χθες οι ηγέτες της ευρωζώνης".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σύμφωνα σωτηρίας. Ιστορική απόφαση για Ελλάδα-ευρώ": Η εφημερίδα σημειώνει ότι "βαθιά ανάσα για την Ελλάδα και σοβαρή προσπάθεια να εκτονωθεί η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη αποτελεί η χθεσινή -ιστορικής σημασίας- απόφαση της έκτακτης Συνόδου Κορυφής".

ΚΕΡΔΟΣ: "Το νέο «σχέδιο Μάρσαλ»: Η εφημερίδα γράφει ότι "νέο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα, ύψους 109 δισ. ευρώ («σχέδιο Μάρσαλ» το χαρακτήρισαν!), με τη συμμετοχή των ιδιωτών να φθάνει στα 37 δισ. είναι ο βασικός άξονας του ιστορικού σχεδίου, που συμφώνησε η χθεσινή Σύνοδος Κορυφής για την κρίση χρέους της χώρας μας -ενός σχεδίου όμως, που αφήνει διάπλατα ανοιχτή την πιθανότητα υποβάθμισης σε καθεστώς «επιλεκτικής χρεοκοπίας» από τους διεθνείς οίκους".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Συμφωνία 158 δισ. ευρώ για έξοδο από την κρίση": Η εφημερίδα τονίζει ότι "σημαντικές αποφάσεις έλαβαν, χθες, στις Βρυξέλλες, οι ηγέτης της Ευρωζώνης, πρωτίστως για την προστασία της Ελλάδας, η οποία ωστόσο θα τεθεί σύντομα σε καθεστώς «επιλεκτικής χρεοκοπίας» και κατά δεύτερο λόγο για την Ιρλανδία και Πορτογαλία".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου