Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Επισκόπηση τύπου 1/7/2011


Επισκόπηση τύπου 1/7/2011

Η ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου στη Βουλή, η προσπάθεια διάλυσης των μαζικών ειρηνικών διαδηλώσεων, η συμφωνία των γερμανικών τραπεζών να συμμετέχουν στο σχέδιο στήριξης της Ελλάδας, η αναστολή των μισθολογικών ωριμάνσεων στο Δημόσιο και το σχέδιο για το νέο νόμο-πλαίσιο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, απασχολούν σήμερατ τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Απίστευτες οι εικόνες καταστροφής!...": Η εφημερίδα γράφει ότι "αποζημιώσεις για τα αμέτρητα μαγαζιά που κατέστρεψαν και λεηλάτησαν οι κουκουλοφόροι ζητά το Εμπορικό Επιμελητήριο. Ποινική δίωξη και σε βαθμό κακουργήματος για 17 συλληφθέντες στα επεισόδια".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Εχει παγιδεύσει 11.000 τηλέφωνα συνδικαλιστών με τους υπερσύγχρονους «κοριούς-βαλίτσες» της ΕΥΠ που δεν αφήνουν ίχνη στο δίκτυο": Η εφημερίδα τονίζει "11.000 τηλεφωνικές συνομιλίες συνδικαλιστικών στελεχών κατέγραψαν το τελευταίο διάστημα οι βαλίτσες της ΕΥΠ, μετά από εντολή που έδωσε, στις 7 Μαρτίου, η ηγεσία της υπηρεσίας στα κλιμάκια που ειδικεύονται στις παρακολουθήσεις"..

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Παρακράτος Μαξίμου": Η εφημερίδα γράφει ότι "την οσμή παρακράτους που ανέδιδαν πολλές σκηνές από τα προχθεσινά επεισόδια στο Σύνταγμα κατήγγειλε χθες στη Βουλή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση για ανικανότητα που επέτρεψε σε μια χούφτα κουκουλοφόρων να αμαυρώσει τις ειρηνικές διαμαρτυρίες εκατοντάδων χιλιάδων αγανακτισμένων πολιτών".

ΕΘΝΟΣ: "Νέα πτώση μισθών λόγω... ωρίμανσης!": Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέος κύκλος μισθολογικών απωλειών ανοίγει για τους δημοσίους υπαλλήλους. Η αναστολή της ωρίμανσης, που προβλέπεται από τον εφαρμοστικό νόμο, σημαίνει μείωση 425 ευρώ το χρόνο".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Αντέδρασε κανείς; Η... CIA της Ευρώπης μας παρακολουθεί!": Σύμφωνα με την εφημερίδα "ένα πενταετές ερευνητικό πρόγραμμα, αποκαλούμενο «Project indect», στοχεύει στο να αναπτύξει προγράμματα υπολογιστών που θα ενεργούν ως «πράκτορες». Θα ελέγχουν και θα επεξεργάζονται οποιοδήποτε στοιχείο υπάρχει ή διακινείται στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές μας".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Συμπλέει με τον υπουργό του χάους, της βίας και των χημικών ο Γιώργος": Η εφημερίδα σημειώνει ότι "περίεργη ασυλία σε Παπουτσή από Γιώργο παρά την κατακραυγή. Προσωπικά υπεύθυνος ο Πρωθυπουργός για το όργιο βίας μετά την κάλυψη στον υπουργό του".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "10 εισαγγελείς κοιτούσαν άπραγοι": Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "επί δύο ημέρες, Τρίτη και Τετάρτη, που το κέντρο της Αθήνας ξυπνούσε και κοιμόταν αγκαλιά με ακραίες βιαιότητες και πνιγμένο από επικίνδυνα χημικά, οι εισαγγελείς, που βρίσκονταν στη ΓΑΔΑ για να παρακολουθούν από τις οθόνες της Αστυνομίας όσα συνέβαιναν, δεν παρέπεμψαν τις αγριότητες κατά των πολιτών στην προϊσταμένη τους αρχή".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Στο ψυγείο της τρόικας οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων": Η εφημερίδα γράφει ότι "σοκ και δέος σε εκατοντάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους προκαλεί η αναστολή των μισθολογικών ωριμάνσεων από σήμερα, μέχρι και τη θέσπιση του ενιαίου μισθολογίου".

ΕΣΤΙΑ: "Ανυπολόγιστη ζημιά στον τουρισμό": Η εφημερίδα τονίζει ότι "η Ελλάς, είναι χώρα τουριστική. Περίπου το 1/5 του ετησίου εθνικού εισοδήματος προέρχεται από τον εισερχόμενο τουρισμό. Θα έπρεπε να διαφυλάττουμε με κάθε τρόπο την διεθνή εικόνα της χώρας ως προορισμού ξένων επισκεπτών. Αυτό που σε οποιαδήποτε άλλη τουριστική χώρα θεωρείται εθνικό κεφάλαιο, εμείς το καταρρακώνουμε".

Η ΑΥΓΗ: "Παίζουν με το παρακράτος": Σύμφωνα με την εφημερίδα "το κυβερνητικό σχέδιο διάλυσης των μαζικών, ειρηνικών διαδηλώσεων και η τρομοκράτηση λαού και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να περάσει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο και να παραμείνει στην εξουσία η ετοιμόρροπη κυβέρνηση, αποκαλύφθηκε χθες στη Βουλή".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Εικόνες που μυρίζουν παρακράτος": Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "πολιτική θύελλα προκάλεσε η ανεξέλεγκτη βία της Αστυνομίας εναντίον διαδηλωτών. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη Βουλή εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την πολιτική εκφοβισμού. Παρ΄όλ' αυτά, οι Αγανακτισμένοι παραμένουν στο Σύνταγμα".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Εφαρμοστικός με σχετική συναίνεση": Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με τη μερική συναίνεση της Ν.Δ., που είχε την προηγουμένη καταψηφίσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, εγκρίθηκε χθες από τη Βουλή ο εφαρμοστικός νόμος. Με την ψήφισή του, έχουν πληρωθεί όλες οι προϋποθέσεις που έθετε η Ε.Ε. για τη συνέχιση της παροχής βοήθειας προς την Ελλάδα".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Κρανίου τόπος": Η εφημερίδα γράφει ότι "γυαλιά καρφιά έκαναν οι κουκουλοφόροι το κέντρο της Αθήνας, βομβαρδισμένη πόλη θυμίζει η πρωτεύουσα, καταστροφές ακόμα και στα αγάλματα. Καταγγελίες για συμπόρευση κουκουλοφόρων-Αστυνομίας, άρνηση από τον υπουργό Χρ. Παπουτσή, ο οποίος υποστηρίζει ότι ήταν πολίτες που ζητούσαν «προστασία»".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Οι πολιτικοί ψήφισαν οι πολίτες καταψήφισαν": Σύμφωνα με την εφημερίδα "ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής επί της αρχής και επί των άρθρων, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχαν ζητήσει το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, έπειτα από μία θυελλώδη συνεδρίαση στο φόντο των χθεσινών επεισοδίων στο Σύνταγμα".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: "Στη φυλακή οι Ελληνες. Δεμένοι χειροπόδαρα με το μεσοπρόθεσμο και το Μνημόνιο 2": Η εφημερίδα γράφει ότι "σαν τον Προμηθέα Δεσμώτη, η Ελλάδα θα υποφέρει για πολλά χρόνια το μαρτύριο της αφαίμαξης του πλούτου των Ελλήνων. Στο όνομα της μη χρεοκοπίας και της σταθερότητας του ευρώ και του τραπεζικού συστήματος, η κυβερνητική πλειοψηφία ενέκρινε το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο με στόχο να εξασφαλίσει το Μνημόνιο 2. Την Κυριακή 3 Ιουλίου του 2011, στις Βρυξέλλες, θα επικυρωθούν τα δεσμά στην έκτακτη Σύνοδο των 17 ηγετών της ευρωζώνης".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Οργανωμένο κυβερνητικό σχέδιο να τσακίσουν το λαϊκό κίνημα": Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η κυβέρνηση αξιοποίησε το κίνημα των «αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα, όπου συμμετείχαν απλοί άνθρωποι, σε αντιπαράθεση με τις απεργίες που χαρακτήριζαν βίαιες, ενώ χαρακτήριζαν τους «αγανακτισμένους» ειρηνική πάλη. Το σχέδιο, που είχαμε πληροφορίες πριν τη 48ωρη απεργία, ήταν η δημιουργία σκηνικού, όπου κουκουλοφόροι, ομάδες φιλάθλων, μπράβοι σε νυχτερινά κέντρα, άλλοι μηχανισμοί να συγκρούονται με το ΠΑΜΕ, υποτίθεται για ιδεολογικούς λόγους".

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ: "Πρώτο φως στο τούνελ": Η εφημερίδα γράφει ότι "η κυβέρνηση πήρε την ψήφο εμπιστοσύνης, πέρασε το μεσοπρόθεσμο, αλλά οι πλατείες είναι γεμάτες και οι Βρυξέλλες καιροφυλακτούν. Στην κυβέρνηση έχει ήδη σημάνει συναγερμός για την επομένη μέρα, καθώς, περιθώρια για λάθη δεν υπάρχουν, ενώ πρέπει ταχύτατα να ανοίξουν οι δρόμοι για επενδύσεις και να φανούν τα πρώτα σημάδια προοπτικής και αισιοδοξίας ότι η Ελλάδα μπορεί να βγεί από την κρίση".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ανατροπές και στα ΑΕΙ": Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σύντομες σπουδές, διοίκηση με συμμετοχή εξωπανεπιστημιακών, απώλεια φοιτητικής ιδιότητας, άτοκα δάνεια σε φοιτητές, ντε φάκτο κατάργηση του ασύλου, σύνδεση χρηματοδότησης με αξιολόγηση και πλήθος καινοτομιών προβλέπει ο νέος νόμος-πλαίσιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που πήρε χθες το πράσινο φως από το Υπουργικό Συμβούλιο για την κατάθεσή του στη Βουλή".

DEALnews: "Η κρυφή συμφωνία για την Ελλάδα": Η εφημερίδα γράφει ότι "με κλεισμένη την προσυμφωνία στο Παρίσι, στις 22 Ιουνίου μέσω ομάδας στελεχών του οργάνου του παγκόσμιου τραπεζικού καρτέλ του IIF στο οποίο μετέχουν οι 420 μεγαλύτερες τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρίες στον κόσμο ανέκυψε η γαλλική πρόταση για επιμήκυνση με μετακύλιση των ελληνικών ομολόγων, ως μία παραλλαγή του σχεδίου Brady, για την Ελλάδα, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές του Λονδίνου".

City Press: "Πτυχίο σε τρία χρόνια": Σύμφωνα με την εφημερίδα "σχέδιο για το νέο νόμο-πλαίσιο, ο οποίος επιδιώκει να αλλάξει άρδην το τοπίο της ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα, απέστειλε χθες η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου στη Σύνοδο των Πρυτάνεων, προκειμένου οι ηγεσίες των πανεπιστημίων να μελετήσουν τις ριζικές αλλαγές που προτείνει η κυβέρνηση για τα ελληνικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα".

Metro " «Ναι» και στο βάθος κάλπες": Η εφημερίδα γράφει ότι υπερψηφίστηκε με 155 ψήφους και ο εφαρμοστικός νόμος, σε μια συνεδρίαση όπου κυριάρχησαν οι υψηλοί τόνοι για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Η κόντρα Βενιζέλου - Σαμαρά για τους 180 βουλευτές «δείχνει» εκλογές".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Πρόωρες κάλπες το φθινόπωρο".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Κλειδώνει η εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών": Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "κλείνει, εκτός απροόπτου, η συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στην ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων, μετά και τη χθεσινή συμφωνία μεταξύ του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Σόιμπλε με κορυφαίες γερμανικές τράπεζες".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Κλείδωσε η επιμήκυνση": Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε συμφωνία κατέληξαν χθες οι Γερμανοί τραπεζίτες με τον υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε ως προς το γενικό περίγραμμα για το rollover του ελληνικού χρέους".

ΚΕΡΔΟΣ: "Συμφώνησαν οι Γερμανοί τραπεζίτες για τα ομόλογα": Η εφημερίδα γράφει ότι "το deal του Βερολίνου για τη συμμετοχή των γερμανικών τραπεζών στο νέο πακέτο-μαμούθ για τη στήριξη της χώρας μας έκλεισε χθες σε συνάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και των επικεφαλής των μεγαλύτερων γερμανικών χρηματοπιστωτικών ομίλων".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Τελικές διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία στήριξης": Η εφημερίδα τονίζει ότι "οι συζητήσεις για τη συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στη νέα στήριξη της Ελλάδας με βάση τη γαλλική πρόταση, βρίσκονται στην τελική ευθεία έχοντας σημειώσει σημαντική πρόοδο, ενώ στόχος είναι να έχουν ολοκληρωθεί πριν από την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup, την προσεχή Κυριακή".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου