Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Επισκόπηση τύπου 27/7/2011


Επισκόπηση τύπου 27/7/2011

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Να παραιτηθεί ο Ραγκούσης!". Η εφημερίδα γράφει ότι "θύελλες προκάλεσε όλη την ημέρα χθες ο Γ. Ραγκούσης. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος τον κάλεσε, μιλώντας στο Ραδιόφωνο του «ΒΗΜΑ fm» να παραιτηθεί αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Πάρτε πίσω το νόμο του αίσχους". Η εφημερίδα τονίζει ότι "οι εκδοχές είναι δύο: Η κυβέρνηση ή το «πήρε αψήφιστα» ή το πήρε απόφαση να κηρύξει κοινωνικό πογκρόμ και να στείλει στο Αυτόφωρο ένα εκατομμύριο Ελληνες, οφειλέτες του Δημοσίου".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Η αλήθεια που κρύβουν για το χρέος". Η εφημερίδα γράφει ότι "την πικρή αλήθεια που κρύβει η κυβέρνηση από τους Ελληνες αναφορικά με την πρόσφατη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκης Ενωσης για το δημόσιο χρέος αποκάλυψε χθες ο διεθνής Τύπος".

ΕΘΝΟΣ: "Τι πληρώνεις για να... σώσεις το αυθαίρετο". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πράσινο φως στο νομοσχέδιο για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων έδωσε το Υπουργικό Συμβούλιο. Το ακίνητο σώζεται με πρόστιμο, που για το ύψος του συνυπολογίζονται οκτώ κριτήρια".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Γέροντας Παΐσιος: Την Ελλάδα θέλουν να την τσαλακώσουν οι «φίλοι» της". Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο Θεόπνευστος Αγιορείτης προφητεύει ότι οι Τούρκοι θα μας προκαλέσουν σε σχέση με την αιγιαλίτιδα ζώνης και εμάς θα μας πιάσει πείνα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Οι ρυθμίσεις-φωτιά για τα αυθαίρετα". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "προθεσμία μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2011 έχουν οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων, το ακίνητο των οποίων κατασκευάστηκε έως 28 Απριλίου του 2010, για να καταθέσουν αίτηση ένταξης του παράνομου κτίσμάτος τους στη ρύθμιση που αφορά την τακτοποίηση των αυθαιρέτων".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Μεταβίβαση μόνο με διπλή δήλωση". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με διαδικασίες fast track κατατίθεται την Πέμπτη το νομοσχέδιο για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, με την προϋπόθεση ότι έχουν κατασκευαστεί έως τις 28/4/2010".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τακτοποίηση αυθαιρέτων μισοτιμής και για 40 χρόνια"
Η εφημερίδα γράφει ότι "σε τακτοποίηση (νομιμοποίηση) των αυθαιρέτων κτισμάτων για 40 χρόνια κατά το πρότυπο των ημιυπαίθριων προχωρά η κυβέρνηση προκειμένου να εισρεύσουν στο δημόσιο κορβανά έσοδα άνω του 1 δισ. ευρώ".

ΕΣΤΙΑ: "Ο ομφάλιος λώρος με το κράτος". Η εφημερίδα τονίζει ότι "η πραγματική διαρθρωτική αλλαγή είναι να αποκόψη το πολιτικό μας σύστημα τον ομφάλιο λώρο του με το κράτος. Και αυτό δεν είναι διατεθειμένος να το κάνη κανένας. Ούτε η Κυβέρνησις, ούτε η Αντιπολίτευσις. Αυτός είναι ο λόγος που απέτυχε το Μνημόνιο και μάλλον θα έχη την ίδια τύχη και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Εκτός αν αλλάξη ριζικά η πολιτική".

Η ΑΥΓΗ: "Πανηγυρίζει μόνος του". Σύμφωνα με την εφημερίδα "με διθυραμβικούς τόνους συνεχίζει να μιλάει για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών ο Γ. Παπανδρέου προσπαθώντας εκβιαστικά να κεφαλαιοποιήσει την απόφασή της, ενώ ανέβαλε τις συναντήσεις που είχε ανακοινώσει για σήμερα με τους πολιτικούς αρχηγούς, όπως και την ενημέρωση της Βουλής για το θέμα της Συνόδου".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Μέχρι 40 χρόνια η τακτοποίηση αυθαιρέτων". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σύμφωνα με τη ρύθμιση που κατατίθεται αύριο στη Βουλή, διαχωρίζονται τα κτίσματα σε εντός και εκτός σχεδίου και προβλέπεται διατήρησή τους για 40 και 20 χρόνια, αντίστοιχα. Πρόκειται για ρύθμιση-εξπρές, καθώς οι ιδιοκτήτες έχουν στη διάθεσή τους μόλις 5 μήνες για να καταθέσουν τους φακέλους με τα δικαιολογητικά".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Τα ταξί διχάζουν το ΠΑΣΟΚ". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ο απόλυτος διχασμός της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στο θέμα της απελευθέρωσης των ταξί, που είχε διαφανεί από την προηγούμενη εβδομάδα, επιβεβαιώθηκε κατά τη χθεσινή, πολύωρη συνεδρίαση του ΚΤΕ Μεταφορών".

Η ΝΙΚΗ: "Big Business σε γαλανόλευκο φόντο". Η εφημερίδα γράφει ότι "επενδύσεις στην Ελλάδα θέλουν να κάνουν οι Αμερικανοί σύμφωνα με όσα άκουσε στις ΗΠΑ ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, ενώ και οι Γερμανοί σχεδιάζουν τη δική τους «επιχειρηματική αντεπίθεση» με 20 οικονομικούς συνδέσμους να μας... κλείνουν το μάτι".

Ο ΛΟΓΟΣ: "αΤΑΞΙα στην κυβέρνηση". Σύμφωνα με την εφημερίδα "με τον «αέρα» της στήριξης του πρωθυπουργού με την αναφορά του Γ. Παπανδρέου και στην ανάγκη προώθησης των μεγάλων αλλαγών στο υπουργικό συμβούλιο που ανατρέπουν τα κακώς κείμενα δεκαετιών, προκειμένου να προβεί στους αναγκαίους χειρισμούς για μια πραγματική απελευθέρωση των ταξί, εμφανίστηκε ο υπουργός Υποδομών Γ. Ραγκούσης στην συνεδρίαση του διευρυμένου ΚΤΕ Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Υπεράσπιση - διεύρυνση των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η κυβέρνηση, το κεφάλαιο, η ΕΕ ανοίγουν το δρόμο για την ολοκληρωτική αποδόμηση του θεσμού των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων. οι εργαζόμενοι σε συμμαχία με τα φτωχά λαϊκά στρώματα, μαζί με το ΚΚΕ να αποκρούσουν τα βάρβαρα μέτρα, να ανοίξουν το δρόμο για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής".

ΤΑ ΝΕΑ: "Τι θα δώσεις για να το σώσεις". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα ανάλογες των ημιυπαίθριων παρουσίασε χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Στις ρυθμίσεις μπορούν να ενταχθούν τα αυθαίρετα που χτίστηκαν μέχρι τις 28 Απριλίου 2010".

City Press: "ΤΑΞΙ. Ολοι εναντίον όλων". Σύμφωνα με την εφημερίδα "εκρηκτικό κλίμα επικράτησε στη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΤΕ Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, όπου πολλοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος άσκησαν δριμεία κριτική στον υπουργό Υποδομών Γ. Ραγκούση σχετικά με το επίμαχο νομοθέτημα για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί".

Metro "Η νέα ρύθμιση για τα αυθαίρετα". Η εφημερίδα τονίζει ότι "το «πρασινο φως» στο νομοσχέδιο για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων έδωσε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Πόσο θα κοστίσει η τακτοποίηση των αυθαιρέτων".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Οι τελικές ρυθμίσεις για τη διατήρηση αυθαιρέτων". "Τη ρύθμιση του προβλήματος των αυθαιρέτων καθώς και το νέο τρόπο έκδοσης αδειών δόμησης και ελέγχου κατασκευών αποφάσισε χθες το υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίαση υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου" γράφει στην πρώτη της σελίδα η «Ν».

ΕΞΠΡΕΣ: "Αμεση υλοποίηση του πακέτου στήριξης απαιτούν ΔΝΤ και Ε.Ε.". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "«Αγώνα δρόμου» ξεκίνησε η κυβέρνηση για να προλάβει τις προθεσμίες του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, καθώς το νέο πακέτο χρηματοδότησης που αποφασίστηκε στη σύνοδο κορυφής συνδέεται άμεσα με το κατά πόσο η Ελλάδα θα είναι συνεπής ως προς τις δεσμεύσεις της".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Το σχέδιο ανάπλασης για το «Ελληνικό». Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μέσα στο Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμη η εταιρεία «Ελληνικό Α.Ε.» να προχωρήσει σε διεθνή διαγωνισμό για την προσέλκυση επενδυτών που θα αναλάβουν να αξιοποιήσουν το μεγαλύτερο «οικόπεδο» της Ευρώπης, όπως έχει χαρακτηριστεί η έκταση του πρώην αεροδρομίου".

ΚΕΡΔΟΣ: "Πιέζουν τις τράπεζες να πουν «ναι» στην ανταλλαγή ομολόγων". Η εφημερίδα γράφει ότι "σκιές αβεβαιότητας και αμφισβήτησης εγείρονται γύρω από το φιλόδοξο - και αχαρτογράφητο στα ευρωπαϊκά χρονικά - εγχείρημα της ανταλλαγής παλαιού με νέο ελληνικό χρέος".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου