Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Επισκόπηση τύπου 5/7/2011


Επισκόπηση τύπου 5/7/2011

Με τις απολύσεις στο δημόσιο, τις αλλαγές στη λειτουργία των ΑΕΙ και των ΤΕΙ ασχολούνται κυρίως σήμερα τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου. Αναλυτικά, οι τίτλοι των εφημερίδων κατ΄αλφαβητική σειρά είναι οι ακόλουθοι:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μια πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις. Ενώ οι αθρόες απολύσεις στο Δημόσιο δημιουργούν πρόβλημα. Ως προς τις ΔΕΚΟ για αυτές θα αποφασίζουν τα Διοικητικά Συμβούλια. Για παραπλάνηση της Βουλής κατηγορεί τον Ευ. Βενιζέλο ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. «Εκρυψε από το Μεσοπρόθεσμο τη λέξη "απολύσεις"».

Η ΑΥΓΗ: Αγανάκτηση για τη μετάλλαξη των ΑΕΙ σε Α.Ε. Ελιγμός Διαμαντοπούλου: Ζήτησε αναβολή του Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά τελικά αργά χθες το βράδυ παρουσίασε το προσχέδιο για τα ΑΕΙ. Προσκλητήριο πρυτάνεων για την υπεράσπιση του δημόσιου νοσοκομείου.

ΑΥΡΙΑΝΗ: Κατέστρεψαν την Ελλάδα οι 3 οικογένεις Καραμανλή, Παπανδρέου και Μητσοτάκη. Αποκαλυπτικό δημοσίευμα του "Der Spiegel" δικαιώνει πανηγυρικά την "Αυριανή". Ξανάρχεται η τρόϊκα μαζί με... επιτρόπους.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Σφαγή στο Δημόσιο. Μειώσεις μισθών σε ένστολους. Αρχίζουν οι απολύσεις και επιβάλλεται το νέο μισθολόγιο.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Υπό ξένη διοίκηση. Η Ελλάδα ενώπιον απροκάλυπτης κατοχής μετά το κάλεσμα Παπανδρέου (προς τις δάνειες δυνάμεις) για... συγκυβέρνηση. Εκτέθηκε πάλι ο Βενιζέλος: Απολύσεις στο δημόσιο με ύπουλο μυστικό σχέδιο. Οι Φινλανδοί επιμένουν στις υποθήκες για το νέο δάνειο.

ΕΘΝΟΣ: 7 αλλαγές από το φθινόπωρο σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Με διαδικασίες εξπρές ο νόμος-πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Θετικοί οι καθηγητές των ΤΕΙ, αρνητικοί οι πρυτάνεις των ΑΕΙ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Βόμβα Καρατζαφέρη: Η Ελλάδα γίνεται "ελεγχόμενη δημοκρατία". Ο εκάστοτε πρωθυπουργός θα είναι «έπαρχος» των Ευρωπαίων στη χώρα μας.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Φούσκωσαν στα 8,1 δισ. ευρώ τα πρόσθετα μέτρα του 2011. Ζητούν 63,2 εκατ. ευρώ κάθε μέρα από πολίτες και επιχειρήσεις. Στον αέρα πριν ξεκινήσει το Μεσοπρόθεσμο. Πρόβλεψη για νεά μαύρη τρύπα 3,5 δισ. ευρώ. Η ύφεση, η παράλυση των εισπρακτικών μηχανισμών και η δυσπραγία των πολιτών οδηγούν σε αποτυχία και το νέο Μνημόνιο.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Με Διευθυντήριο χωρίς άσυλο, 8 αλλαγές στα ΑΕΙ, 15μελής πανίσχυρη διοίκηση με 7 εξωπανεπιστημιακούς. Πτυχίο και σε 3 χρόνια προβλέπει το νέο νομοσχέδιο. Αποδυναμώνονται οι φοιτητές.

ΕΣΤΙΑ: Το πολύκροτο άρθρο του Mark Mazower. O ρόλος της Ελλάδος στο πολιτικό γίγνεσθαι.

ESPRESSO: Ντου στα σπίτια των αδίστακτων τοκοκλύφων! Ραγδαίες εξελίξεις έπειται από την καταγγελία του διάσημου ηθοποιού.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πρώτες αρρυθμίες στο Μεσοπρόθεσμο. Ραγκούσης «ανατρέπει» Ρέππα για ταξί-"Αγκάθια" το νέο μισθολόγιο και οι απολύσεις στο Δημόσιο.

ΤΑ ΝΕΑ: Απολύεστε κ. πρύτανη! Καινοτόμες διατάξεις και επίμαχα σημεία στο νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια. Απομακρύνσεις αλλά και μπόνους σε καθηγητές. Μαχαίρι στους αιώνιους φοιτητές. Προϋπόθεση για πτυχίο η γνώση ξένης γλώσσας. Ατοκα δάνεια σε φοιτητές αλλά και δίδακτρα για τους αλλοδαπούς. Δεκατρείς εβδομάδες κάθε εξάμηνο.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Η 48ωρη απεργία και η προοπτική. Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Πλατιά συζήτηση με τους εργάτες παντού.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Στους δρόμους καταργείται η βουλευτική ασυλία. Πληθαίνουν τα περιστατικά προπηλακισμού των βουλευτών. Νέα επεισόδια στα Τρίκαλα, την Ξάνθη σε βάρος της Σ. Μερεντίτη και του Σ. Ξυνίδη. Μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Εμπόδια... τοποθετεί η S&P στη μετακύλιση του χρέους. Η γαλλική πρόταση ενδέχεται να αποτελεί "επιλεκτική χρεοκοπία", εκτιμά ο οίκος αξιολόγησης.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Βόμβα" στον τουρισμό. Τρόμαξαν τους ξένους τα επεισόδια. Α. Ανδρεάδης, πρόεδρος ΣΕΤΕ στην "Η": Απότομη πτώση 20% στις κρατήσεις.

ΚΕΡΔΟΣ: Οι διεθνείς οίκοι τορπιλίζουν την επιμήκυνση των ομολόγων. Πρώτη η Standard & Poor's προειδοποίησε την Ελλάδα ότι θα την εκλάβει ως επιλεκτική πτώχευση.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Σχέδιο χωρίς αποτέλεσμα στο πρόβλημα του χρέους. Κομισιόν Η έκθεση αξιολόγησης ομολογεί αδυναμία του μεσοπρόθεσμου να δώσει λύσεις.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου