Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 23/7/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 23/7/2011

Η συνεδρία της Επιτροπής Άμυνας για τη φονική έκρηξη στο Μαρί, το θέμα των διακοπών στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου και η καταδίκη των δηλώσεων Ερντογάν καθώς και η σύσκεψη στο Προεδρικό για τα θέματα της οικονομίας είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν οι σημερινές εφημερίδες.

Η ”Αλήθεια”, με κύριο τίτλο ”Αλληλοκαρφώνονται για τις ευθύνες”, αναφέρει πως πινγκ-πονγκ είναι οι ευθύνες για την τραγωδία στο Μαρί στην Επιτροπή Αμυνας και κάνει λόγο για ”ευθύνες στο Προεδρικό, σε τρία Υπουργεία και στο ΓΕΕΦ”. Αλλού αναφέρει πως βελτιωμένη ήταν χθες η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, ωστόσο παραμονεύει ο κίνδυνος ανατροπής των δεδομένων με την τυχόν βλάβη στις παλαιές γεννήτριες.

”Η Σημερινή” γράφει στο κύριο της θέμα, με τίτλο ”Ηλεκτροπληξία στην κυπριακή αγορά”, πως για ολόκληρο το μήνα Αύγουστο κατεβάζουν τους διακόπτες βιομηχανίες και οικοδομές, στο πλαίσιο των προσπαθειών αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης που προκάλεσε η καταστροφή του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού του Βασιλικού. Αλλού αναφέρει πως το Εθνικό Συμβούλιο συμφώνησε χθες όσον αφορά την καταγγελία των δηλώσεων Ερντογάν, διαφώνησε ωστόσο όσον αφορά τη συνάντηση της Γενεύης.

”Ο Φιλελεύθερος”, με κύριο τίτλο ”Σφάζονται για τις ευθύνες”, αναφέρει πως σε έντονο κλίμα έγινε η δεύτερη συνεδρίαση της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής, στη διάρκεια της οποίας υπήρξε προσπάθεια να φορτώσει ο ένας τις ευθύνες στον άλλο, για τα αίτημα και τους λόγους που οδήγησαν στην τραγωδία στο Μαρί. Αλλού γράφει πως ποσό πέραν των 10 εκατομμυρίων ευρώ περίπου υπολογίζεται ότι θα εισέπτραττε η Κυπριακή Δημοκρατία αν αποφάσιζε το Προεδρικό την εκποίηση του φονικού φορτίου.

Η ”Χαραυγή”, με κύριο τίτλο ”Συμφωνήθηκε το πρώτο πακέτο”, αναφέρεται πως μετά από τρίωρη συνεδρία, Κυβέρνηση και πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν χθες στο πρώτο πακέτο μέτρων για τη θωράκιση της κυπριακής οικονομίας. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι «δεν τους βγαίνει η προσπάθεια εμπλοκής του Προέδρου», προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας δεν ήταν ενήμερος τους τελευταίους μήνες για την επικινδυνότητα των εμπορευματοκιβωτίων στο Μαρί.

Η αγγλόφωνη ”Cyprus Mail”, με κύριο τίτλο ”Έκρηξη βόμβας στην καρδιά του Οσλο”, αναφέρεται στη χθεσινή έκρηξη βόμβας στη νορβηγική πρωτεύουσα κοντά σε κυβερνητικά γραφεία που οδήγησε στο θάνατο εφτά άτομα. Αλλού αναφέρει πως τέσσερις μη κυβερνητικές οργανώσεις απέστειλαν αντιπροσωπεία τους στην Κύπρο για να παρακολουθήσουν τη δίκη του Εκτελεστικού Διευθυντή της ΚΙΣΑ Δώρου Πολυκάρπου.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα ”Το κυπριακό ποντίκι”, στο κύριο της θέμα με τίτλο ”Άγριοι καυγάδες στο ΑΚΕΛ για τη ζημιά που προκαλεί στο κόμμα ο Πρόεδρος!”, κάνει λόγο για γκρίνιες και μουρμουρητά στο ΑΚΕΛ κατά των χειρισμών Χριστόφια σε σχέση με τη φονική έκρηξη στο Μαρί που μετατράπηκαν σε άγριους καυγάδες. Αλλού αναφέρει πως σχηματισμό κυβέρνησης ευρείας αποδοχής υπερκομματικού χαρακτήρα προτείνει το ΔΗΚΟ στον Πρόεδρο Χριστόφια για ένα νέο ξεκίνημα μετά την τραγωδία.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου