Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 26/7/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 26/7/2011

Οι προσπάθειες από την ΑΗΚ να περιοριστούν οι διακοπές ρεύματος και η λειτουργία των γεννητριών από την Ελλάδα τον Αύγουστο, η πρώτη συνεδρία της Διερευνητικής Επιτροπής για την φονική έκρηξη στο Μαρί, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο με απαίτηση την παραίτηση της Κυβέρνησης, το πακέτο οικονομικών μέτρων, η προώθηση μέτρων που αφορούν φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα και ο θάνατος του καταξιωμένου Κύπριου σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη, είναι μερικά από τα κύρια θέματα που προβάλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η ”Αλήθεια” υπό τον τίτλο ”Φύγετε και οι δύο” γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, σε «ομιλία φωτιά» στο Παγκύπριο Συνέδριο της ΝΕΔΗΣΥ ζήτησε την παραίτηση του Προέδρου Χριστόφια και του Προέδρου του ΔΗΚΟ Μάριου Καρογιάν ως υπευθύνων για την τραγωδία στο Μαρί. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι γίνονται γιγάντιες προσπάθειες από την ΑΗΚ για να περιοριστούν οι διακοπές ρεύματος εν μέσω καύσωνα και πως γίνεται αγώνας για να λειτουργήσουν οι γεννήτριες από την Ελλάδα τον Αύγουστο.

”Η Σημερινή” υπό τον τίτλο ”Γράφαμε τους εταίρους μας για χάρη του Ιράν και της Συρίας” γράφει πως την πρόθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια επιστροφής του φονικού φορτίου στο Ιράν, παρά τις περί του αντιθέτου σαφείς υποδείξεις και παροτρύνσεις των κοινοτικών εταίρων, αποτυπώνουν νέα απόρρητα έγγραφα του Υπουργείου Εξωτερικών, τα οποία φέρνει στο φως η εφημερίδα. Αλλού γράφει ότι υπό τον …συνοδευτικό ήχο αμέτρητων σφυρίχτρων και κατσαρολών που έφεραν μαζί τους, πέντε περίπου χιλιάδες ”αφυπνισθέντες” πολίτες που συγκεντρώθηκαν ψες έξω από το Προεδρικό απαίτησαν την παραίτηση της Κυβέρνησης.

”Ο Φιλελεύθερος” υπό τον τίτλο ”Μπλόκο ΠΑΣΥΔΥ στα μέτρα” γράφει ότι η ΠΑΣΥΔΥ εκφράζει σοβαρές ενστάσεις για το κυβερνητικό πακέτο μέτρων, στους ημικρατικούς επικρατεί αναβρασμός εν μέσω πληροφοριών για λουκέτα και ο διάλογος Υπουργού Οικονομικών με εκπροσώπους κομμάτων βρίσκεται επί ξυρού ακμής. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι το 2007 είχαν εντοπιστεί 10 αντιαρματικοί πύραυλοι μετά από ενέργειες της Αστυνομίας, της ΚΥΠ και με οδηγίες του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας μ. Τάσσου Παπαδόπουλου καταστράφηκαν επειδή υπήρχε η περίπτωση να ήταν επικίνδυνοι.

Η ”Χαραυγή” υπό τον τίτλο ”Ξεκινούν οι ανακρίσεις” γράφει ότι πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη συνεδρία της Διερευνητικής Επιτροπής, με τον Πρόεδρο Πόλυ Πολυβίου να διαβεβαιώνει ότι θα διεξαχθεί πλήρης και ολοκληρωμένη έρευνα με τους πρώτους μάρτυρες να καταθέτουν στις 22 Αυγούστου, ενώ αξιόπιστο πόρισμα αναμένεται μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι άμεσα προωθούνται μέτρα που αφορούν φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα και αναφέρεται σε στροφή σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα ”Cyprus Mail” υπό τον τίτλο ”Αρχίζει έρευνα για τη φονική έκρηξη στο Μαρί” αναφέρεται στην πρώτη χθεσινή συνεδρία της Διερευνητικής Επιτροπής και στις δηλώσεις του Προέδρου της Πόλυ Πολυβίου ότι η έρευνα θα είναι γρήγορη, διαφανής και ότι κανένας δεν θα εξαιρεθεί. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στον θάνατο του καταξιωμένου Κύπριου σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη που έφυγε χθες από την ζωή σε ηλικία 89 χρόνων.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου