Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Επισκόπηση τύπου 18/7/2011

Επισκόπηση τύπου 18/7/2011

Η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης την Πέμπτη, η επίσκεψη της Χίλαρι Κλίντον στην Ελλάδα και η στήριξη των ΗΠΑ στη χώρα μας, η περαίωση με 300 ευρώ για 500.000 επαγγελματίες και επιχειρήσεις και η κατηγοροποίηση των προστίμων στα αυθαίρετα, απασχολούν σήμερα τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ενα 24ωρο γεμάτο Χίλαρι!...": Η εφημερίδα γράφει ότι "ταύτιση απόψεων σε ό,τι αφορά την ανάγκη συνολικού και αποτελεσματικού πακέτου για την αντιμετώπιση της κρίσης τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, ώστε να δοθούν σαφή μηνύματα προς τις αγορές και να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι κερδοσκόποι, διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Μονόδρομος οι εκλογές με οποιαδήποτε λύση στο πρόβλημα του χρέους": Η εφημερίδα τονίζει ότι "για την κυβέρνηση συνιστά πλέον μονόδρομο εξελίξεων: οποιαδήποτε τελική απόφαση κι αν προκύψει από τις διαπραγματεύσεις στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για τη χρηματοδοτική διαχείριση του ελληνικού χρέους που κηρύχθηκε για την ερχόμενη Πέμπτη δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθεί από μια κυβέρνηση που έχει εξαντλήσει τα όρια των κοινωνικών αντοχών και την ανοχή του εκλογικού σώματος".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Το δίδυμο της συμφοράς": Η εφημερίδα γράφει "σε ναρκοπέδιο, που μπορεί ανά πάσα στιγμή να οδηγήσει στην ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, οδηγεί τη χώρα η κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως οι ίδιοι ομολόγησαν ευθέως την περασμένη εβδομάδα, προσυπογράφουν και συναινούν σε καταστροφικές επιλογές για το ελληνικό χρέος, οι οποίες προωθούνται σε διεθνές επίπεδο και περιλαμβάνουν τη λέξη «χρεοκοπία», όπως είναι η «επιλεκτική» ή η «ήπια».

ΕΘΝΟΣ: "Στήριξη ΗΠΑ για τη μάχη της Πέμπτης": Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στο πλευρό της κυβέρνησης στη μάχη για την εθνική οικονομία στέκεται η Ουάσιγκτον. Στις συναντήσεις της στην Αθήνα η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χίλαρι Κλίντον, εξέφρασε την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ ενόψει της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Αντίχριστος, εσχατα και άγιοι γέροντες": Σύμφωνα με την εφημερίδα "όχι προς αύξηση του άγχους και προς εκφοβισμό, αλλά για να γνωρίζουμε και να μένουμε σε εγρήγορση, ας θυμόμαστε τι λένε κάποια θεόπνευστα στόματα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Ακραία πολιτική στήριξη στον Γιώργο από τη Χίλαρι": Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με την ιδιότητα που έχει η χώρα της -αυτή του μεγαλύτερου χρηματοδότη του ΔΝΤ- η Χίλαρυ Κλίντον παρέσχε χθες... ακραία πολιτική στήριξη στον Γ. Παπανδρέου και την κυβέρνησή του για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ανάσα από τη Ρώμη χωρίς ρώμη": Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "οι λύσεις που προκρίνονται στη Ρώμη από τους Ευρωπαίους εμπειρογνώμονες και τους διεθνείς πιστωτές φαίνεται να οδηγούν σε μικρές ανάσες για το ελληνικό χρέος, αλλά όχι στη βιωσιμότητά του".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Περαίωση με 300 ευρώ για 500.000 επαγγελματίες και επιχειρήσεις": Η εφημερίδα γράφει ότι "με την πληρωμή πρόσθετων φόρων που θα κυμαίνονται κατ΄ελάχιστον από 300 έως 1.000 ευρώ για κάθε ανέλεγκτη χρήση θα μπορούν να κλείσουν οριστικά τις εκκρεμείς υποθέσεις φορολογίας εισοδήματος, ΦΠΑ και λοιπών φορολογιών της περιόδου 2000-2009 πάνω από 500.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες".

ΕΣΤΙΑ: "Το κράτος εχθρός της οικονομίας": Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο μεγάλος εθχρός της ελληνικής οικονομίας ήταν και παραμένει το κράτος. Είναι εχθρός κάθε παραγωγικής δραστηριότητας, κάθε θετικής πρωτοβουλίας, κάθε προσπάθειας των πολιτών να προοδεύσουν. Το καταρρέον κράτος προβάλλει ακόμη μεγαλύτερη αντίσταση. Προκειμένου να σωθή το ίδιο, στρέφεται κατά του ιδιωτικού τομέως της οικονομάς και προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ζημιά".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Αυθαίρετα: Τακτοποίηση κατά περίπτωση": Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στην τελευταία σύσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος αποφασίστηκε να υπάρξει κατηγοριοποίηση των προστίμων ανάλογα με το βαθμό αυθαιρεσίας και με κλιμακωτό συντελεστή 5% έως 10%".

ΤΑ ΝΕΑ: "Εδώ και τώρα λύση για την Ελλάδα": Η εφημερίδα σημειώνει ότι "διπλό μήνυμα, στήριξης στις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης καθώς και της αναγκαιότητας να λάβει εδώ και τώρα η Ευρώπη τη «μεγάλη απόφαση» για μια συνολική λύση στην κρίση χρέους ώστε να ηρεμήσουν οι αγορές, εξέπεμψε η Χίλαρι Κλίντον κατά τις χθεσινές συναντήσεις στην Αθήνα".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Ανάσα στην αγορά από τους τουρίστες".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αγωνία για τη λύση. Ολα κρίνονται στις Βρυξέλλες την Πέμπτη": Η εφημερίδα σημειώνει ότι "επαναγορά του ελληνικού χρέους με στήριξη και εγγύηση από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. Αυτό είναι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το αποτέλεσμα των πυρετωδών διαβουλεύσεων που έχουν εισέλθει στην τελική ευθεία στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες σχετικά με τη διαμόρφωση του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, ενόψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης την ερχόμενη Πέμπτη".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σύνοδος Κορυφής με όλα τα σενάρια για την Ελλάδα": Η εφημερίδα τονίζει ότι "κρίσιμη εβδομάδα για την Ελλάδα όσον αφορά στο νέο πακέτο στήριξης για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, αρχίζει από σήμερα, καθώς αναμένεται να συνεχιστούν οι προετοιμασίες για την έκτακτη σύνοδο των ηγετών της Ευρωζώνης που έχει αποφασιστεί για την Πέμπτη".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου