Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Επισκόπηση τύπου 10/2/2012


Επισκόπηση τύπου 10/2/2012

Το νέο μνημόνιο, οι εκβιασμοί της ΕΕ και τα ζητήματα που προέκυψαν στην κυβέρνηση Παπαδήμου είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Η νύχτα της μεγάλης σφαγής". - "Ο Αντώνης Σαμαράς τσακώθηκε με τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίστηκε παρατηρητής, ο Λουκάς Παπαδήμος ανέλαβε τη διαιτησία και ο Γιώργος Καρατζαφέρης αποχαιρέτησε (;) την κυβέρνηση με ολίγον από Κωνσταντίνο Καβάφη. Η επτάωρη συγκατοίκηση των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου έλαβε τέλος λίγο μετά τα μεσάνυχτα".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Τα εγκλήματα του Γιωργάκη που πληρώνει με αίμα η χώρα κινδυνεύει να φορτωθεί ο Αντώνης Σαμαράς". - "Ο Σαμαράς, επιβεβαιώνοντας με το χθεσινό του διάγγελμα την βούλησή του να διατηρήσει σχέση ειλικρίνειας και πολιτικής καθαρότητας με το εκλογικό σώμα έδωσε γραμμή στην κοινωνία να τον στηρίξει σθεναρά στο αίτημά του για εκλογές, το οποίο -πρέπει να του αναγνωριστεί- δεν απέσυρε από την ατζέντα του ούτε και μετά τη συμμετοχή του στο κοινοβουλευτικό συνασπισμό στήριξης της κυβέρνησης Παπαδήμου".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ο,τι πει ο λαός". - "Κάθε λεπτό που περνά γίνεται πιο επιτακτική η ανάγκη να μιλήσει ο λαός. Με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο η κοινωνία, που βράζει με τα νέα άγρια μέτρα και τις ταπεινώσεις τις οποίες επιβάλλει την Ελλάδα η τρόικα, πρέπει να βρει βαλβίδα εκτόνωσης. Οι εκλογές είναι μία λύση. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντ. Σαμαράς χθες στο διάγγελμά του επισήμανε λέγοντας: «Ποτέ δεν είχε περισσότερο ανάγκη η Ελλάδα εκλογές, απ΄ό,τι τις έχει σήμερα»".

ΕΘΝΟΣ: "Μαρτύριο της σταγόνας για τη συμφωνία". - "Προϋπόθεση για την έγκριση της νέας βοήθειας προς την Ελλάδα αποτελεί η ψήφιση από τη Βουλή όλων των μέτρων που περιλαμβάνονται στο προμνημόνιο. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στέλνουν μήνυμα για πολιτικές δεσμεύσεις των αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση. Χρησιμοποιούν διαπραγματευτική τακτική ανάλογη με το μαρτύριο της σταγόνας. Νέο Eurogroup την Τετάρτη για αποφάσεις".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Προφήτης Δανιήλ, Μέγας Αλέξανδρος και... Αποκάλυψη του Ιωάννη!". - "Οι γόρδιοι δεσμοί δεν λύνονται, κόβονται!!!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Συνεχής εκβιασμός με υπογραφή Σόιμπλε". - "Οι Βρυξέλλες δεν πιστεύουν τον Βενιζέλο και απαιτούν την ψήφιση των μέτρων από τη Βουλή. Η καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων εξόργισε τους εταίρους, που απειλούσαν με έκτακτη Σύνοδο Κορυφής με θέμα την αποβολή της Ελλάδας".

ΕΣΤΙΑ: "Τραγική εξέλιξις στις Βρυξέλλες". - "Τεράστια ζημιά επέφεραν οι παλινωδίες των πολιτικών αρχηγών κατά την προχθεσινή μαραθώνια σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης που συνήλθαν χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες εξέφρασαν αμφιβολίες για την αποφασιστικότητα της ελληνικής πλευράς να εφαρμόση αυτά που συμφωνήθηκαν με την τρόικα και εζήτησαν περαιτέρω στοιχεία και διαβεβαιώσεις".

Η ΑΥΓΗ: "Παιδιά, σηκωθείτε...". - "Να παραιτηθεί η κυβέρνηση ζητεί η ΑΔΕΔΥ να καταψηφίσουν οι βουλευτές ζητούν ΓΣΕΕ - ΕΚΑ - ΟΤΟΕ Ενωτικό προσκλητήριο προς τις αντιμνημονιακές - προοδευτικές δυνάμεις για να αποκρουστούν τα νέα μέτρα απηύθυνε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τον Γ. Παπανδρέου και ο Αντ. Σαμαράς εμφανίζεται ως σωτήρας της χώρας με διάγγελμά του υπέρ του νέου Μνημονίου".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Αυθαίρετα. Πως θα διαγράψετε πρόστιμα". - "Διευκρινίσεις για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τη διαδικασία τακτοποίησης των αυθαιρέτων παρέχει το υπουργείο Περιβάλλοντος. Με εγκύκλιο που απέστειλε στις πολεοδομικές υπηρεσίες διαφωτίζει θολά σημεία της ρύθμισης, είκοσι ημέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Σκληροί όροι από έξω, πολιτικό θέατρο μέσα". - "Εμπλοκή στη διαδικασία έγκρισης του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα σημειώθηκε χθες στο Eurogroup. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, ασκώντας δριμεία κριτική στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, αρνήθηκαν να δώσουν το «πράσινο φως» για το νέο πακέτο και την αναδιάρθρωση του χρέους (PSI). Οι υπουργοί θα συνεδριάσουν την επόμενη Τετάρτη για να εγκρίνουν το νέο πρόγραμμα υπό προϋποθέσεις".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "4.000 άνεργοι την ημέρα". - "Πάνω από 1 εκατ. ανέργους, αριθμό-ρεκόρ όλων των εποχών, κατέγραψε η Στατιστική Υπηρεσία για το Νοέμβριο του 2011, με το σχετικό ποσοστό να εκτινάσσεται στο 20,9% από 18,2% τον προηγούμενο μήνα. Η «επίδοση» αυτή κατατάσσει τη χώρα μας στη δεύτερη θέση της ΕΕ με την υψηλότερη ανεργία, μετά την Ισπανία (22,7%)".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Προσεχώς μέτρα 11 δισ. ευρώ ως το 2015". - "Αυστηρή λιτότητα, σαρωτικές ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς, νέα φορολογική επιδρομή και δραστικές περικοπές στον δημόσιο τομέα, προβλέπει, μεταξύ άλλων, το νέο Μνημόνιο με τα σκληρά μέτρα που η τρόικα θεωρεί αναγκαία προκειμένου να εγκρίνει το πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα και να υλοποιηθεί το σχέδιο για την αναδιάρθρωση του χρέους (PSI)".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: "Επιστροφή στην εξαθλίωση". - "Η Ελλάδα επιστρέφει 60 χρόνια πίσω. Η κοινωνία είναι σε απόγνωση και συγχρόνως στα κάγκελα. Και αυτοί καμώνονται ακόμα τους ηγέτες. Η νέα συμφωνία δεν αφήνει πολλά περιθώρια για ελπίδες πως η ανάκαμψη θα έρθει. Το σοκ είναι μεγάλο και αυτή τη φορά κανείς δεν μπορεί να στοιχηματίζει για την αντίδραση των πολιτών".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ο λαός να κάνει όλη την Ελλάδα άπαρτο κάστρο του αγώνα". - "Αλέκα Παπαρήγα: Καλούμε το λαό να μετατρέψει κάθε τόπο δουλειάς, κάθε γραφείο, κάθε πολυκατάστημα, κάθε πανεπιστήμιο, ΤΕΙ και σχολείο σε άπαρτο κάστρο των εργαζομένων, όλη η Ελλάδα να γίνει μια Χαλυβουργία, ώστε να μην ψηφιστεί η συμφωνία, να ανατραπεί η κυβέρνηση, να ξετυλιχτεί το κουβάρι προς τα εμπρός".

ΤΑ ΝΕΑ: "Μιλούν οι πολίτες. «Γυρίσαμε πενήντα χρόνια πίσω»". - "«Υπάρχει ανασφάλεια, φόβος, πανικός», «Οδηγούμαστε προς την καταστροφή», «Πραγματική κατοχή από ξένους». Αυτά λένε οι έλληνες πολίτες που νιώθουν απογοήτευση και φόβο μπροστά στα νέα μέτρα. Ορισμένοι προβλέπουν ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν στο άμεσο μέλλον, ενώ ελάχιστοι παραμένουν αισιόδοξοι".

DEALnews: "Συμφωνία με χειροπέδες". - "Αγκομαχώντας ανεβαίνει η κυβέρνηση τον «Γολγοθά» της διάσωσης της χώρας, την ώρα που τα μέτρα που προβλέπει η νέα δανειακή σύμβαση έχουν προκαλέσει σοκ στην κοινωνία και τους πολίτες, αλλά και αμφισβητούνται έντονα από τον επιχειρηματικό κόσμο και τις δυνάμεις της αγοράς".

City Press: "Πρώτες αντιδράσεις στο νέο μνημόνιο". - "Mε 48ωρη απεργία απαντούν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Παραιτήθηκε ο υφυπ. Εργασίας Γ. Κουτσούκος. Οι ευρωσοσιαλιστές ζητούν εξηγήσεις από την Ε.ε. για τα νέα μέτρα".

Metro: "Με το... πιστόλι στον κρόταφο". "Αρνητικό το κλίμα για την Ελλάδα στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup. Μετά την ψήφιση του νέου Μνημονίου οι όποιες εξελίξεις, διαμηνύουν οι εταίροι".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Γολγοθάς για την Ελλάδα το «πακέτο» των 130 δισ.".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Πρώτα τα μέτρα και μετά τα 130 δισ. ευρώ".

ΚΕΡΔΟΣ: "Ψηφίστε πρώτα τα μέτρα και μετά θα πάρετε τα λεφτά".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Η ευρωζώνη δυσπιστεί και αναβάλλει τη στήριξη".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου