Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 18/2/2012


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 18/2/2012

Η έκβαση του πορίσματος που διερευνά πειθαρχικά και ποινικά αδικήματα του Σόλωνα Κασίνη, η ολοήμερη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου με θέμα το Κυπριακό, η απάντηση της Λευκωσίας στις απειλές του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών για τον β’ γύρο αδειοδοτήσεων στην ΑΟΖ, η αντιπαράθεση εργοδοτικών οργανώσεων-ΠΟΒΕΚ για την φιλελευθεροποίηση του ωραρίου των καταστημάτων και η ανάκληση 150 αδειών ηλεκτρολόγων, είναι μεταξύ των θεμάτων που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου σήμερα.

Η «Αλήθεια» με κύριο τίτλο «150 ύποπτες άδειες ηλεκτρολόγων» αναφέρει πως μετά από έξι χρόνια άσκησης του επαγγέλματος ανακλήθηκαν τα πιστοποιητικά ικανότητας 150 ηλεκτρολόγων, αφού διαπιστώθηκε πρόσφατα ότι δεν είχαν πετύχει στις εξετάσεις που προβλέπει ο νόμος. Αλλού, γράφει ότι αγριεύει η κόντρα των πιλότων με τις Κυπριακές Αερογραμμές, με τους πρώτους να φέρονται έτοιμοι να προσφύγουν ακόμη και στη δικαιοσύνη για τυχόν ευθύνες που προκύπτουν από παράνομες ενέργειες των διοικούντων.

«Η Σημερινή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Πέφτουν στο κενό οι απειλές για το φυσικό αέριο», αναφέρεται στην «ηχηρή απάντηση» της Λευκωσίας στην ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών για τη β’ φάση αδειοδότησης στην κυπριακή ΑΟΖ, προσθέτοντας ότι η Κυβέρνηση προχωρά σταθερά στην υλοποίηση των σχεδιασμών της. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα γράφει για τη χθεσινή δεύτερη ολοήμερη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου με αντικείμενο το Κυπριακό, όπου τοποθετήθηκαν οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί, ενώ ορίστηκαν νέες συνεδρίες στις 6 και 7 Μαρτίου.

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Το πόρισμα αθωώνει Κασίνη» αναφέρει ότι στο πόρισμα για τα ποινικά και πειθαρχικά παραπτώματα του Διευθυντή της Υπηρεσίας Ενέργειας που ζήτησε το Υπουργικό Συμβούλιο διαπιστώνεται ότι δεν υπάρχει υπόνοια για δημόσια αποκάλυψη δεδομένων της γεώτρησης ή για παραβίαση της Νομοθεσίας περί Υδρογονανθράκων. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρεται στις επικρίσεις της Διεθνούς Ενωσης Αερομεταφορών για τα ειδικά κίνητρα στα αεροδρόμια της Κύπρου, προσθέτοντας ότι αποτελεί διπλή δυσμενή διάκριση για υφιστάμενες αεροπορικές εταιρείες.

Η «Χαραυγή» με κύριο τίτλο «Διεθνής εκστρατεία» αναφέρει πως το ΑΚΕΛ πρότεινε στο Εθνικό Συμβούλιο ενέργειες με στόχο να αποτραπούν έξωθεν σχεδιασμοί και εκτροπές από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρεται στην επιτυχία της έγκρισης κυπριακού σφαγείου από Ρώσους επιθεωρητές για εξαγωγή χοιρινού κρέατος προς την Ρωσική Ομοσπονδία .

Η αγγλόγλωσση Cyprus Mail γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Πιέσεις για μεγαλύτερα ωράρια» ότι οι εργοδοτικές οργανώσεις ζήτησαν τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, περιλαμβανομένης της Τετάρτης και της Κυριακής, με στόχο την τόνωση της απασχόλησης και της ανάπτυξης, με την ΠΟΒΕΚ να απαντά ότι η πρόταση πρόκειται για παγίδα των μεγάλων επιχειρήσεων. Αλλού αναφέρεται στις άσχημες καιρικές συνθήκες που αναμένεται να κυριαρχήσουν και σήμερα στο νησί, με ανέμους και βροχές, καθώς και χιόνια στο Τρόοδος.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου