Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Επισκόπηση τύπου 17/2/2012


Επισκόπηση τύπου 17/2/2012

Η εμπλοκή για το πακέτο διάσωσης προς την Ελλάδα, οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, το βαρύ κλίμα στις σχέσεις Ελλάδας Γερμανίας, και οι διεργασίες στα κόμματα για την επόμενη μέρα είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "150 εκατ.ευρώ τον χρόνο για μισθώματα κυβερνητικών κτιρίων". - Η εφημερίδα γράφει ότι "κάτι παραπάνω από 155 εκατ.ευρώ πλήρωσε το Δημόσιο δηλαδή ο Ελληνας φορολογούμενος το 2011 για μισθώματα κτιρίων στα οποία στεγάζονται υπουργεία, περιφέρειες, και άλλες υπηρεσίες της κεντρικής κυβέρνησης,σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών".

ΑΥΡΙΑΝΗ: Σκηνές κατοχής στην Αθήνα της τρόικας - Η εφημερίδα τονίζει ότι "Οι Γερμανοί επανέφεραν την Ελλάδα στις μαύρες μέρες του '41. Χιλιάδες άνθρωποι περίμεναν για ώρες στην ουρά για να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό στη Βαρβάκειο".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: 3 όροι κατοχής στην ετοιμοθάνατη Ελλάδα - Η εφημερίδα γράφει ότι "μόνιμη επιτροπεία, ειδικό ταμείο για τις δόσεις του δανείου και δέσμευση όλων των κομμάτων για υπακοή στο Μνημόνιο και μετεκλογικά. Προς νέες περικοπές σε συντάξεις και πολυτεκνικά".

ΕΘΝΟΣ: 10% μείωση στις συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αντιμέτωποι με νέες περικοπές των αποδοχών τους βρίσκονται οι συνταξιούχοι. Το ψαλίδισμα αφορά όλα τα ταμεία. Προβλέπεται μείωση σε ποσοστό 10% στις κύριες συντάξεις που ξεπερνούν τα 1.300 ευρώ το μήνα. Μειώσεις, που φτάνουν μέχρι το 20% προγραμματίζονται και για τις επικουρικές".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μάκης Βορίδης. Από τα τσεκούρια... στα "τσεκουρώματα"! - Σύμφωνα με την εφημερίδα "η ιστορία ενός πολιτικού. Και τώρα; Τι έπεται για έναν φιλόδοξο νέο και όμορφο πολιτικό που θέλει και.... ανώτερο αξίωμα; Και πως συνδέονται όλα αυτά με τη φήμη της πολιτική πιάτσας περί "Εγγλέζου Λόρδου;"....

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Δίκοπο μαχαίρι για στρατιωτικούς και συνταξιούχους - Η εφημερίδα γράφει ότι "μείωση αποδοχών 10% έως 50% στα ειδικά μισθολόγια από την 1η Μαρτίου. Ποια επιδόματα των ένστολων έχουν μπει στο στόχαστρο. Μαζί με το τσεκούρι 20% στα ευγενή ταμεία, κόβουν 10%-12% τις κύριες συντάξεις Δημοσίου και των υπολοίπων Ταμείων για τα ποσά άνω των 1.300 ευρώ".

ΕΣΤΙΑ: Ποιός λογοδοτεί για την αποτυχία - Η εφημερίδα τονίζει ότι "ένα από τα σοβαρώτερα ζητήματα που ανακύπτουν από τότε που υπάρχει η τρόικα είναι ποιός ευθύνεται για την πολιτική που ακολουθείται. Ευθύνεται η τρόικα για την συνταγή που επιβάλλει ή ευθύνεται η ελλληνική κυβέρνησις που καλείται να την εφαρμόση;".

Η ΑΥΓΗ: Αρπάζουν τα δημόσια έσοδα - Σύμφωνα με την εφημερίδα "ετοιμη η Αθήνα να αποδεχθεί την προκλητική αξίωση της τρόικας να δεσμεύονται δημόσια έσοδα σε ειδικό λογαρισμό στο εξωτερικό για την αποπληρωμή του χρέους".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αλληλεγγύη είμαστε όλοι Έλληνες - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ένα πολύμορφο ευρωπαϊκό κίνημα υπέρ της χώρας μας, που θα κορυφωθεί αύριο με διαδηλώσεις, αναπτύσσεται και οργανώνεται μέσω του διαδικτύου σε ολόκληρη τη Γηραιά Ηπειρο. "

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Μείωση κύριων συντάξεων έως 12% - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μείωση κατά 10% -12% των κύριων συντάξεων άνω των 1.300 ευρώ, περικοπή των επικουρικών και κατάργηση του πολυτεκνικού επιδόματος για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 45.000 ευρώ προωθούνται άμεσα, προκειμένου να εξοικονομηθούν τα 325 εκατ.ευρώ, που απαιτούν μεταξύ άλλων η Ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προκειμένου να εγκρίνουν το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα."

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: Βήμα-βήμα το "κούρεμα" δανείων κατά 92.000 ευρώ - Η εφημερίδα γράφει ότι "χρυσές συμβουλές από το δικηγόρο που "έσβησε" τα χρέη δύο δανειοληπτών. Περιγράφει αναλυτικά τη διαδικασία και τα έγγραφα που χρειάζεστε για να βάλετε τέλος στον εφιάλτη καταναλωτικών δανείων και πιστωτικών καρτών".

Ο ΛΟΓΟΣ: 3 όροι της Ευρωζώνης για το νέο δάνειο - Σύμφωνα με την εφημερίδα "στενή επιτήρηση και ειδικός λογαριασμός για το χρέος. Σε αναζήτηση πρόσθετων κεφαλαίων για το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: Εκλογές 6 Μαΐου - Η εφημερίδα γράφει ότι "ο δρόμος για τις κάλπες άνοιξε μετά και τη δήλωση του Μεγάρου Μαξίμου ότι το καθήκον που έχει αναλάβει ο Λουκάς Παπαδήμος ολοκληρώνεται τέλη Μαρτίου-αρχές Απριλίου.Η καταλληλότερη και η πρώτη δυνατή ημερομηνία είναι η 6η Μαΐου αν και κανείς δεν πρέπει να αποκλείσει ότι μπορεί να γίνουν στα μέσα ή προς το τέλος Μαΐου.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Σύσκεψη για κλιμάκωση αγώνα καλούν την Τρίτη 21 Φλεβάρη 6μμ ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-ΟΓΕ-ΜΑΣ - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σε πλατιά σύσκεψη καλούν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ,η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ συνδικαλιστικές οργανώσεις εργατοζομένων, αυτοαπασχολούμενων, μικρομεσαίων, συνδικαλιστές, συλλόγους και ομάδες γυναικών, λαϊκές επιτροπές και επιτροπές αγώνα, χώρων δουλειάς και φοιτητών- σπουδαστών. Θέμα της σύσκεψης είναι οι εξελίξεις τα συμπεράσματα από τις κινητοποιήσεις και ο σχεδιασμός της δράσης για το επόμενο διάστημα".

ΤΑ ΝΕΑ: Κλειδώνει το πακέτο ξεκλειδώνει η κάλπη - Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "για τις εκλογές στις 29 Απριλίου οδεύει πλέον η χώρα με συμφωνία των δύο μεγάλων κομμάτων. Η ημερομηνία έχει κλειδώσει, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, εδώ και μερικές ημέρες και αν δεν ανακοινώνεται είναι επειδή η κυβέρνηση περιμένει πρώτα να δει τι θα γίνει με τη δανειακή σύμβαση και το PSI στο Eurogroup της Δευτέρας."

DEALnews: Εμπλοκή στο PSI - Η εφημερίδα γράφει ότι "στον αέρα 56,3 δισ. Η ΕΚΤ και κεντρικές κρατικές τράπεζεςαρνούνται να μπουν στον "κούρεμα". Και τα 14,5 δισ. εκτός της ανταλλαγής; Ύποπτα παιχνίδια με τις καθυστερήσεις στη λήψη αποφάσεων. Η αποκαλυπτική συνομιλία Μέρκελ-Παπαδήμου".

City Press: Ανόρθωση" Λοβέρδου με πτώση ΠΑΣΟΚ - Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε τη... νέα ελληνική ανόρθωση. Δημοσκόπηση VPRC:πέμπτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 11%. Και εθνικοαπελευθερωτικό "ανταρτικό" από τον Χρ.Παπουτσή".

METRO: Φως για λύση στο Eurogroup - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "κλίμα συμφωνίας στις αγορές και τα διεθνή μέσα. Αγωνία, αλλά και αισιοδοξία στην Αθήνα. Τις απαιτήσεις των εταίρων παρουσίασε ο Παπαδήμος σε Παπανδρέου, Σαμαρά".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Αναζήτηση... 20 δισ.ευρώ για βιώσιμο χρέος το 2020 - Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η κάλυψη ποσού 20 δισ.ευρώ, προκειμένου το δημόσιο χρέος της Ελλάδας να υποχωρήσει στο 120% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος το 2020, αποτελεί το τελευταίο "εμπόδιο" για την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Ανοίγει ο δρόμος για τη συμφωνία - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αυξημένες προσδοκίες για οριστικό ναι στη νέα δανειακή σύμβαση και το PSI στο Eurogroup της Δευτέρας δημιουργούν οι δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων. Σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα από την Ολλανδία".

ΚΕΡΔΟΣ: Αισιοδοξία για τελική λύση στο Eurogroup της Δευτέρας - Η εφημερίδα γράφει ότι "αγώνας δρόμου για να εξασφαλιστεί η μετεκλογική υποσχετική των κομμάτων. Η Ελλάδα αποδέχθηκε την εποπτεία και το ειδικό ταμείο. ΕΚΤ και κεντρικές τράπεζες θα συμμετάσχουν στη μείωση του χρέους".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Κλείδωσαν η εποπτεία και ο ειδικός λογαριασμός - Η εφημερίδα τονίζει ότι "δεδομένη και μάλλον θετική θεωρούν, στο υπουργείο Οικονομικών την αναμενόμενη απόφαση στο Eurogroup της Δευτέρας, για τη δημιουργία ενός ειδικού λογαριασμού, όπου θα εντάσσονται τα χρήματα που θα καλύπτουν τις ανάγκες χρηματοδότησης του χρέους".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου