Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 13/2/2012


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 13/2/2012

Το κλίμα, οι εντάσεις και συγκρούσεις κατά τη συζήτηση στην Αθήνα έγκρισης του Μνημονίου και του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων (PSI), οι διεργασίες των κομμάτων μετά την εξαγγελία του Προέδρου του ΔΗΣΥ ότι θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές και οι ανησυχίες των συγγενών αγνοουμένων για την μη υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ του Ινστιτούτου Νευρολογίας και των Ηνωμένων Εθνών για το θέμα των ταυτοποιήσεων, είναι μερικά από τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου.

Η ”Αλήθεια” υπό τον τίτλο ”Πέρασε το Μνημόνιο – Εκαψαν την Αθήνα” ότι με 199 ψήφους υπέρ και 74 κατά πέρασε το Μνημόνιο ενώ στις φλόγες παραδόθηκαν καταστήματα, υποκαταστήματα τραπεζών, κινηματογράφοι στο κέντρο της Αθήνας την ώρα που στην Βουλή εξελισσόταν η συζήτηση για τα νέα μέτρα. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας ”θα μιλήσει για υποψηφιότητα ‘όταν πρέπει”’ ενώ ΔΗΚΟ-ΕΥΡΩΚΟ είναι έτοιμα να συζητήσουν την πρόταση Αναστασιάδη.
                   
”Η Σημερινή” υπό τον τίτλο ”Πέρασε η νέα δανειακή σύμβαση, σε μια Ελλάδα που κάηκε από τις διαδηλώσεις” γράφει ότι εκτός των κοινοβουλευτικών τους ομάδων είναι όσοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ που δεν συμμορφώθηκαν προς τις κομματικές υποδείξεις. Αλλού αναφέρονται δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΚΟ Μάριου Καρογιάν, ο οποίος διαμήνυσε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να στηρίξει πιθανή υποψηφιότητα Δημήτρη Χριστόφια και ότι ούτε ο ίδιος θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές.

”Ο Φιλελεύθερος” υπό τον τίτλο ”Το Μνημόνιο της οργής” γράφει πως κλίμα έντασης, συγκρούσεις και εσωκομματικός εμφύλιος αφήνει πίσω της η συζήτηση για την έγκριση του νέου Μνημονίου και το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI). Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι έντονες ανησυχίες υπάρχουν στους συγγενείς των αγνοουμένων για την μη υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ του Ινστιτούτου Νευρολογίας και των Ηνωμένων Εθνών για το θέμα των ταυτοποιήσεων.

Η ”Χαραυγή” υπό τον τίτλο ”Υπερψηφίστηκε η νέα δανειακή σύμβαση,” γράφει ότι λίγο μετά το συλλαλητήριο κατά του Μνημονίου, κουκουλοφόροι και παρακρατικές ομάδες παρέδωσαν στις φλόγες το εμπορικό κέντρο της Αθήνας. Δεκάδες είναι οι τραυματίες και ανυπολόγιστες οι υλικές ζημιές. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται σε χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου Χριστόφια, ο οποίος είπε ότι ”όσο θα είμαι Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναλαμβάνω πρωτοβουλίες για την επανένωση της πατρίδας και του λαού μας”.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου