Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Επισκόπηση τύπου 9/2/2012


Επισκόπηση τύπου 9/2/2012

Το πακέτο σκληρών μέτρων που συμφώνησαν στη μαραθώνια σύσκεψη ο πρωθυπουργός με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση είναι τα θέματα που λυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Το «δρεπανηφόρο» μνημόνιο!..". - Η εφημερίδα γράφει ότι "δρεπανηφόρο -κατά κυριολεξία- είναι το νέο μνημόνιο που συνέταξαν για... «τη σωτηρία» της χώρας οι δανειστές με την κυβέρνηση, με απίστευτα μέτρα και με «εθνικό μισθό» που για τους ανειδίκευτους 25άρηδες θα ξεκινά από τα 490 ευρώ (καθαρά) το μήνα, ενώ όσοι ήδη αμείβονται με τα σημερινά 751,39 ευρώ, πέφτουν στα 586,08 ευρώ!".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Στέλνουν τον λαό στην κόλαση". - Η εφημερίδα τονίζει ότι "την εκλογική καταδίκη τους υπέγραψαν χθες οι αρχηγοί των καθεστωτικών κομμάτων με την αποδοχή των αιμοβόρων όρων της Τρόικας, του Υπερμνημονίου - σφαγείου με το οποίο η Διεθνής των Τοκογλύφων μετατρέπει την Ελλάδα - με τη βούλα του δωσιλογισμού του εγχώριου πολιτικού κατεστημένου - σε ευρωζωνικό Μπαγκλαντές".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Νταχάου! Χαριστική βολή στα «τιμημένα γηρατειά» και στα «περήφανα νιάτα»". - Η εφημερίδα γράφει ότι "την ώρα που η τρόικα στήνει με το Μνημόνιο 2 το ελληνικό Νταχάου, οι πολιτικοί αρχηγοί χρειάστηκαν επτά ώρες και 40 λεπτά γράψε σβήσε σε ένα κείμενο που, αν εφαρμοστεί, όπως περιγράφεται, δίνει χαριστική βολή στα «τιμημένα γηρατειά» και στα «περήφανα νιάτα»".

ΕΘΝΟΣ: "Μέτρα-σοκ. Συμφωνία σε όλα, παζάρι για συντάξεις". - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε ολονύκτιο θρίλερ εξελίχθηκε η διαπραγμάτευση για το νέο Μνημόνιο, που συνεπάγεται δραστικές περικοπές στα εισοδήματα και σαρωτικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις. Στη μαραθώνια συνάντηση με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο οι διαφωνίες των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση εστιάστηκαν κυρίως στο «κούρεμα» των συντάξεων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Κηδεύουμε σήμερα τους πολυαγαπημένους μας μισθούς και συντάξεις". - Σύμφωνα με την εφημερίδα "τα επώδυνα μέτρα που ζητά η Τρόικα προκειμένου η χώρα μας να πάρει το νέο δάνειο και να αποφευχθεί η χρεοκοπία εξετάστηκαν χθες στο τραπέζι της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πικρό ποτήρι για προσωρινή σωτηρία". - Η εφημερίδα γράφει ότι "συμφωνία σε όλα πλην της απαίτησης της Τρόικας για μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων προέκυψε μετά από οκτώ ώρες σύσκεψης ανάμεσα στον Λ. Παπαδήμο, τον Γ. Παπανδρέου και τον Α. Σαμαρά, καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση από το Μαξίμου «ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις".

ΕΣΤΙΑ: "Αθλιο παιγνίδι με την τρόικα". - Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε ολονύκτιο θρίλερ μετεβλήθη η χθεσινή μαραθώνια σύσκεψις των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο για την έγκριση του νέου Μνημονίου".

Η ΑΥΓΗ: "Ζήτημα ζωής ή θανάτου". - Σύμφωνα με την εφημερίδα "νύχτα ντροπής στο Μαξίμου: Το συμβόλαιο θανάτου για την ελληνική κοινωνία συμφώνησαν με την τρόικα, αγνοώντας τη λαϊκή εντολή, ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΛΑΟΣ σε ολονύχτια σύσκεψη στο Μαξίμου".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Πτωχεύουν τους Ελληνες για να πληρωθούν οι δανειστές". - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μείωση κατώτατων μισθών και κλιμακίων κατά 22%, μετενέργεια τριών ταχυτήτων με κατάργηση επιδομάτων, διευθυντικό δικαίωμα για τη μερική απασχόληση, πάγωμα των ωριμάνσεων, μέγιστη διάρκεια συμβάσεων 3 χρόνια, μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, για να μπορούν να γίνουν απολύσεις, και κατάργηση της διαιτησίας είναι, μεταξύ άλλων, τα νέα μέτρα που φέρνει το νέο Μνημόνιο".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ολονύκτιο θρίλερ στο Μαξίμου". - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε συμφωνία στο σύνολο σχεδόν των επώδυνων μέτρων που αποτελούν προαπαιτούμενο για τη νέα δανειακή σύμβαση και το PSI κατέληξε η μαραθώνια σύσκεψη των κ. Γιώργου Παπανδρέου, Αντώνη Σαμαρά και Γιώργου Καρατζαφέρη υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, με μόνο τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ να έχει εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις. Μοναδικό «αγκάθι» ο τρόπος μείωσης των συντάξεων".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Μας ζητάνε να ζήσουμε με 82 ευρώ το μήνα". - Η εφημερίδα γράφει ότι "μπορεί μέσα σε ένα χρόνο οι Ελληνες που ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας, να αυξήθηκαν κατά ένα εκατομμύριο (συνολικά είναι 3 εκατ.), όμως μέσα στο 2012 αναμένεται ότι ο μισός πληθυσμός δε θα μπορεί να ανταποκριθεί στις βασικές ανάγκες".

Ο ΛΟΓΟΣ: "«Τορπίλη» σε μισθούς και συντάξεις". - Σύμφωνα με την εφημερίδα "μέχρι τα ξημερώματα διήρκεσε η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, με το πολιτικό θερμόμετρο να εκτινάσσεται στα ύψη για τις επόμενες ημέρες με κορύφωση του δράματος την Κυριακή όπου θα κληθεί το Ελληνικό Κοινοβούλιο να επικυρώσει ή να απορρίψει το νέο Μνημόνιο".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Μισθοί πείνας 400 ευρώ για να χορτάσουν κέρδη οι καπιταλιστές". - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ολοκληρωτική καταστροφή των εργασιακών δικαιωμάτων επιβάλλουν συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., τρόικα, πλουτοκρατία για τη σωτηρία των καπιταλιστών. Είναι ώρα ευθύνης και μάχης. Να μην ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση".

ΤΑ ΝΕΑ: "Η νύχτα των μεγάλων μαχαιριών". - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "χωρίς τελική συμφωνία μεταβαίνει στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος για τη σύνοδο του Eurogroup. Παρά τις ολονύκτιες διαπραγματεύσεις μεταξύ του Πρωθυπουργού κ. Παπαδήμου και της τρόικας δεν κατέστη δυνατόν να βρεθούν 300 εκατ. ευρώ που λείπουν για να ολοκληρωθεί η συμφωνία".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Πετάει η ομάδα!". - Η εφημερίδα γράφει ότι "υπογράφουν την καταδίκη μας - Περιμένουν την τιμωρία. Η συγκυβέρνηση επικυρώνει την καταστροφή φτωχών και μεσαίων. Πλήρης η χρεοκοπία χώρας, κοινωνίας και πολιτικού συστήματος".

City Press: "Μας δείχνουν την έξοδο". - Σύμφωνα με την εφημερίδα "την υπομονή τους μοιάζουν να χάνουν οι Ευρωπαίοι με την καθυστέρηση της ελληνικής κυβέρνησης να «κλειδώσει» τη συμφωνία με την τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση και συνεχίζουν να στέλνουν «μηνύματα» προς την Αθήνα σχετικά με το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη".

Metro: "Θηλιά διαρκείας για τους Ελληνες". - Η εφημερίδα γράφει "δραματική η χθεσινή σύσκεψη των 3 κομματικών αρχηγών με τον Λ. Παπαδήμο. Σκληρά μέτρα, που ανατρέπουν τις δομές της κοινωνίας, φέρνει το νέο Μνημόνιο".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Πακέτο σκληρών μέτρων με ύφεση 5% για το 2012". - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η ενεργοποίηση της νέας δανειακής σύμβασης της Ελλάδας με την Ε.Ε., την ΕΚΤ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προβλέπει «πακέτο» σκληρών μέτρων, που θα παρατείνουν την ύφεση στην οικονομία, η οποία μπορεί να αγγίξει το 5% το 2012, όπως εκτιμάται στο κείμενο της συμφωνίας με την τρόικα.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Οδυνηρή διάσωση. Ολονύκτιο θρίλερ για τις συντάξεις". - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε θρίλερ εξελίχθηκε η σύσκεψη των αρχηγών υπό τον πρωθυπουργό που κράτησε 7 ώρες και 40 λεπτά. Σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργού, οι αρχηγοί συμφώνησαν σε όλα τα σημεία, εκτός ενός, το οποίο προφανώς αφορά στον τρόπο μείωσης των συντάξεων".

ΚΕΡΔΟΣ: "Ολα τα μέτρα του μνημονίου". - Η εφημερίδα γράφει ότι "σοκ και δέος προκαλούν τα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση στα εργασιακά και το ασφαλιστικό, μετά και τη χθεσινή συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών με τον Πρωθυπουργό".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Βίαιη ανατροπή κανόνων στο βωμό της Ευρωζώνης". - Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε βίαιη ανατροπή των κανόνων σε όλους τους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής οδηγεί η υιοθέτηση των προτάσεων της νέας δανειακής σύμβασης, οι οποίες συζητήθηκαν στη χθεσινή μαραθώνια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου