Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 2/1/2012


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 2/1/2012

Οι προτάσεις του Υπουργού Οικονομικών για τόνωση της ανάπτυξης, οι σκέψεις του ΚΣ ΕΔΕΚ για αποχώρηση από το Εθνικό Συμβούλιο, η απόρριψη από την Κυβέρνηση εισήγησης του Γενικού Εισαγγελέα για διορισμό ποινικών ανακριτών, οι αυξήσεις στα τέλη των νοσηλίων των κρατικών νοσοκομείων, και η ταλαιπωρία που υπέστησαν χιλιάδες άνθρωποι από την απεργία στα λεωφορεία, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η ”Αλήθεια”, υπό τον τίτλο ” ‘Κατάργησαν’ τον Πέτρο Κληρίδη”, γράφει ότι για πρώτη φορά η Κυβέρνηση απέρριψε εισήγηση του Γενικού Εισαγγελέα για διορισμό ποινικών ανακριτών, και ο Πέτρος Κληρίδης νίπτει τας χείρας του για την εξέλιξη της υπόθεσης με τα κινητά τηλέφωνα στις Φυλακές ενώπιον της δικαιοσύνης και για δυσμενή σχόλια που προβλέπει ότι θα διατυπωθούν. Γράφει, επίσης, ότι ο τελών σε διαθεσιμότητα Διευθυντής των Κεντρικών Φυλακών Μιχάλης Χατζηδημητρίου κρίθηκε ένοχος σε 11 κατηγορίες που αφορούν την υπόθεση απόδρασης του ισοβίτη Αντώνη Προκοπίου Κίτα.

Η ”Σημερινή”, υπό τον τίτλο ”Σκέψεις να φύγει από το Εθνικό κάνει η ΕΔΕΚ”, γράφει ότι στο ΚΣ ΕΔΕΚ γίνονται σκέψεις για αποχώρηση του Κινήματος από το Εθνικό Συμβούλιο, με τη σημερινή συνεδρία να χαρακτηρίζεται ως κριτήριο και ως βαρόμετρο για τη στάση που θα τηρήσουν από εδώ και πέρα οι Σοσιαλιστές έναντι του θεσμού. Γράφει, επίσης, ότι δικαστική υπόθεση με προφανή πολιτική διάσταση παρουσιάστηκε ενώπιον του δικαστηρίου, με πολίτη που συνελήφθη για εξύβριση του Προέδρου της Δημοκρατίας και τελικά κατηγορείται για κοινή οχληρία.

Ο ”Φιλελεύθερος”, υπό τον τίτλο ”Αυξήσεις και στα νοσοκομεία”, γράφει ότι με σημαντικές αυξήσεις στα υφιστάμενα τέλη και νέα τέλη στα νοσήλια των κρατικών νοσοκομείων, αρχίζει η νέα χρονιά στο Υπουργείο Υγείας, το οποίο έχει ήδη ετοιμάσει τροποποίηση του σχετικού κανονισμού και πολύ σύντομα αναμένεται ότι η πρότασή του θα καταλήξει ενώπιον της Βουλής. Γράφει, επίσης, ότι εκρηκτική κατάσταση επικρατεί στο Κυβερνητικό Τυπογραφείο, όπου προσελήφθη εξωυπηρεσιακός σε θέση Α13 και έγινε πρόταση για κατάργηση έξι μόνιμων θέσεων για την εξυπηρέτηση ενός ατόμου.

Η ”Χαραυγή”, υπό τον τίτλο ”30 προτάσεις για τόνωση της ανάπτυξης”, γράφει ότι 30 συνολικά προτάσεις για τόνωση της ανάπτυξης θα περιλαμβάνει το πακέτο που θα καταθέσει ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου ο Υπουργός Οικονομικών, ο οποίος ολοκλήρωσε χθες το διάλογο με τους αρμόδιους επιχειρηματικούς φορείς. Γράφει, επίσης, η ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ εξέφρασε πλήρη και ομόφωνη στήριξη στην πολιτική και τους χειρισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Κυπριακό και στη συνάντηση της Νέας Υόρκης.

Η αγγλόγλωσση ”Cyprus Mail”, υπό τον τίτλο ”Μιζέρια για το κοινό καθώς τα λεωφορεία σταματούν”, γράφει ότι χιλιάδες άνθρωποι ταλαιπωρήθηκαν χθες από τις απεργίες στα λεωφορεία σε όλες τις επαρχίες, καθώς η Κυβέρνηση και οι εταιρείες μεταφορών συνέχισαν να διαφωνούν για την ερμηνεία μιας συμφωνίας, οι πρόνοιες της οποίας έχουν εγείρει ερωτήματα. Γράφει, επίσης, ότι τα δύο πιο ιστορικά περίπτερα της Λευκωσίας θα κλείσουν την ερχόμενη εβδομάδα για πρώτη φορά, λόγω των έργων ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου