Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 25/2/2012


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 25/2/2012

Οι δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου Γιοχάνες Χαν για το θέμα της οικονομικής βοήθειας της ΕΕ προς την Κύπρο για την έκρηξη στο Μαρί, τα νέα απεργιακά μέτρα που ανακοίνωσαν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας για το Μάρτιο, η αντίδραση της Κυβέρνησης για το νόμο της Βουλής για το φυσικό αέριο και οι αντιδράσεις των καταναλωτών για την αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και το αίτημα Κομμάτων για μείωση του ΦΠΑ στο ρεύμα, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η ”Αλήθεια”, υπό τον τίτλο «Οργή λαού για το ρεύμα» γράφει ότι στα όρια έχει φθάσει η ανοχή των καταναλωτών για το ακριβό ρεύμα και πως οι αντιδράσεις είναι πλέον έντονες τόσο για τα καπέλα στις τιμές και το ψηλό ΦΠΑ, όσο και για το μονοπώλιο της ΑΗΚ. Γράφει, επίσης, ότι ούτε σεντ δεν προτίθεται να καταβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση ως αποζημίωση για την καταστροφή της μονάδας της ΑΗΚ στο Βασιλικό από την έκρηξη στο Μαρί.

”Η Σημερινή”, υπό τον κύριο τίτλο «Εκβιάζουν οι Ελεγκτές για μέτρα την περίοδο της Προεδρίας», γράφει ότι τα απεργιακά τους μέτρα αποφάσισαν χθες να επαναφέρουν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας, επικαλούμενοι απουσία ουσιαστικού διαλόγου για τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο. Γράφει, επίσης, ότι σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσε ακόμα μια σοβαρή, δικαστική υπόθεση, γνωστή ευρέως ως «Νάνσι», που αφορούσε εκπόρνευση κινέζων γυναικών.

”Ο Φιλελεύθερος”, υπό τον κύριο τίτλο «Μαζική πίεση για τον ΦΠΑ», γράφει ότι μαζικές είναι οι εκκλήσεις από όλα σχεδόν τα κόμματα προς την Κυβέρνηση για να βρει τρόπους να μειώσει το ΦΠΑ στους λογαριασμούς της ΑΗΚ και μαζικές είναι οι κινητοποιήσεις πολιτών, που διαμαρτύρονται για τους λογαριασμούς που αδυνατούν να πληρώσουν. Γράφει, επίσης, ότι φαινόμενα κερδοσκοπίας παρατηρούνται στην αγορά με τις τιμές γαλακτοκομικών προϊόντων, που διατίθενται σε διπλάσιες ή τριπλάσιες τιμές απ’ ότι στο εξωτερικό.

Η ”Χαραυγή”, υπό τον κύριο τίτλο «Ο λόγος στον Πρόεδρο», γράφει ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα αποφασίσει πως θα χειριστεί το θέμα που προέκυψε με την ψήφιση της πρότασης νόμου, με τον οποίο αφαιρούνται εξουσίες από την εκτελεστική εξουσία σχετικά με τους υδρογονάνθρακες στην κυπριακή ΑΟΖ. Γραφεί, επίσης, ότι την εκτίμηση ότι οι τράπεζες θα βρουν από μόνες τους τα κεφάλαια που απατούνται, ώστε να αντεπεξέλθουν στις υψηλότερες κεφαλαιακές απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής(ΕΒΑ), εκφράζει ο Υπουργός Οικονομικών.

Η αγγλόγλωσση Cyprus Mail με κύριο τίτλο «Επίκειται κι άλλη ταλαιπωρία στις αερομεταφορές» γράφει ότι οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας ανακοίνωσαν χθες την πραγματοποίηση τεσσάρων απεργιακών κινητοποιήσεων για το Μάρτη, κατηγορώντας την πολιτεία για έλλειψη βούλησης να εισέλθει σε ουσιαστικό διάλογο προκειμένου να διευθετηθεί η μισθοδοτική διαφορά. Γράφει, επίσης, ότι η Κύπρος δεν θα λάβει οικονομική βοήθεια από την ΕΕ για την καταστροφή της μονάδας της ΑΗΚ στο Βασιλικό, επειδή δεν ήταν αποτέλεσμα φυσικής καταστροφής.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου