Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 20/2/2012


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 20/2/2012

Οι εξελίξεις αναφορικά με το νέο πακέτο συμφωνίας με την Ελλάδα με αφορμή και την σημερινή συνεδρία του Eurogroup, οι διεργασίες για τις προεδρικές εκλογές του 2013, αλλά και οι επαφές στις Βρυξέλλες του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια με το κολλέγιο των Επιτρόπων, είναι από τα βασικά θέματα που προβάλλονται πρωτοσέλιδα στις σημερινές εφημερίδες.

«Θέλουν Πρόεδρο από τον πρώτο γύρο», είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της «Αλήθειας», που γράφει ότι ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ προκρίνουν συμμαχίες νωρίς. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Νίκος Αναστασιάδης αρχίζει επαφές με όλα τα κόμματα πλην του ΑΚΕΛ, ενώ η διαφοροποίηση ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα στο θέμα της συνεργασίας. Σε άλλο δημοσίευμα, η εφημερίδα αναφέρεται στη σημερινή συνεδρία του Eurogroup και τις διεργασίες για οριστικοποίηση της συμφωνίας για το PSI και το νέο πακέτο συμφωνίας για την Ελλάδα.

Η «Σημερινή» στεγάζει το δημοσίευμά της υπό τον τίτλο «Δώσ’ μου ένα δάνειο ζωής» και αναφέρεται στις σημερινές διεργασίες στο Eurogroup σε ό,τι αφορά την έγκριση του νέου δανείου προς την Ελλάδα. Προβάλλονται δηλώσεις όλων των εμπλεκομένων, με πρώτες αυτές του Λουκά Παπαδήμου και του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών. Αλλού η «Σ» προβάλλει τις χθεσινές διαδηλώσεις των εργαζομένων στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή τη συνεδρία του Eurogroup και γράφει ότι δεν έλειψαν τα μικροεπεισόδια και οι προσαγωγές ατόμων για προληπτικούς λόγους, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Ο «Φιλελεύθερος» έχει πρωτοσέλιδο τίτλο «Στο έλεος του Γιούρογκρουπ» και αναφέρεται στη σημερινή συνεδρία των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, σημειώνοντας πως η τύχη της Ελλάδας κρέμεται από μια λεπτή κλωστή. Σύμφωνα με τον «Φ», η Αθήνα επιδίδεται σε αγώνα δρόμου ώστε να εμφανιστεί χωρίς εκκρεμότητες και υποχρεώσεις, και κρίθηκε αναγκαία και η μετάβαση του Λουκά Παπαδήμου στις Βρυξέλλες. Ο «Φ» σε άλλο θέμα γράφει ότι η οικονομική κρίση οδήγησε στην παγοποίηση των διαδικασιών για κατασκευές αποχετευτικών συστημάτων σε κοινότητες πέραν των 2.000 κατοίκων, όπως προβλέπει οδηγία της ΕΕ.

Υπό τον τίτλο «Η Κυβέρνηση στις Βρυξέλλες» στεγάζει το δημοσίευμά της η «Χαραυγή», που αναφέρεται στη μετάβαση στις Βρυξέλλες του Προέδρου Χριστόφια και πολλών μελών του Υπουργικού Συμβουλίου για συνάντηση την Τετάρτη με το κολλέγιο των Επιτρόπων. Πρόκειται, όπως αναφέρεται, για άτυπη συνάντηση που έγινε και επί πολωνικής και δανέζικης προεδρίας για ενίσχυση των σχέσεων ενόψει και της ανάληψης της Προεδρίας της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία. Σε άλλο δημοσίευμα προβάλλονται δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου που διαψεύδει ότι ζητήθηκαν στρατιωτικές διευκολύνσεις από το Ισραήλ κατά την επίσκεψη στην Κύπρο του Ισραηλινού Πρωθυπουργού.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου