Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 11/2/2012

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 11/2/2012

Η αντιπαράθεση στο εσωτερικό πολιτικό μέτωπο μεταξύ Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, η κατάσταση στην Ελλάδα, το 14ο Παγκύπριο Συνέδριο του ΔΗΣΥ και η εξαγγελία σχεδίων για λειτουργία ιδιωτικού υπερσύγχρονου Ογκολογικού Κέντρου στην Ασγάτα είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν οι σημερινές κυπριακές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» με κύριο τίτλο «Το μετέωρο βήμα της Ελλάδας» αναφέρει πως η νέα δανειακή σύμβαση και το νέο μνημόνιο, που απαιτεί οδυνηρές θυσίες, από τους Ελληνες πολίτες, προκαλεί πολιτική αποσταθεροποίηση στη χώρα και ογκώδεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Αλλού αναφέρει πως ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ θα εξαγγείλει σήμερα την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Δημοκρατίας ενώπιον του 14ου Παγκύπριου Συνεδρίου του ΔΗΣΥ.

«Η Σημερινή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Κάνουν κομμάτια την ενότητα στο εσωτερικό», αναφέρει πως χίλια κομμάτια κάνει η πολιτική ηγεσία της χώρας μας την ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο με την Κυβέρνηση από τη μια και τα κόμματα της αντιπολίτευσης από την άλλη να επιδίδονται σε μια ανελέητης σύγκρουση με φόντο τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Αλλού αναφέρει πως ιδιωτικό υπερσύγχρονο Ογκολογικό Κέντρο διεθνούς ακτινοβολίας που θα καλύπτει τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου και της Ευρώπης αποκτά σύντομα η Κύπρος, στην Ασγάτα.

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Φέρνουν πιο κοντά το 2013» αναφέρει πως αιχμές, καρφιά και άγρια αντιπαράθεση συνθέτουν το πολιτικό σκηνικό στο εσωτερικό, σημειώνοντας πως στο χορό της αντιπαράθεση μπήκαν όλα σχεδόν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία επικρίνουν έντονα τη διαχείριση που κάνει ο Πρόεδρος Χριστόφιας. Αλλού σημειώνει πως παρενέργειες και τριγμούς προκάλεσε το οργιώδες πολιτικό παρασκήνιο και οι αφόρητες πιέσεις που ασκήθηκαν προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης για την πλήρωση μιας υψηλόβαθμης θέσης στο Αρχηγείο Αστυνομίας.

Η «Χαραυγή» με κύριο τίτλο «Θυσιάζουν το εθνικό συμφέρον» αναφέρει πως απάντηση μεστή μηνυμάτων, που καταδεικνύει τους στόχους και τις επιδιώξεις ενός έκαστου έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με αφορμή ισχυρισμό ότι το Εθνικό Συμβούλιο έχει καταστεί ανενεργό. Αλλού σημειώνει πως ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε πως «η αντιπολίτευση δεν θέλει να ακούγεται η φωνή του Προέδρου της Κυβέρνησης και θέλει ανεμπόδιστα να διαστρεβλώνει και να παραχαράσσει την πραγματικότητα, χωρίς αντίλογο».

Η αγγλόγλωσση Cyprus Mailγράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Αντιμέτωποι με διάσωση ή με καταστροφή» πως ο Ελληνας Πρωθυπουργός Λούκας Παπαδήμος ανέφερε χθες στα μέλη της Κυβέρνησης ότι πρέπει να δεχτούν την σκληρή διεθνή δανειακή σύμβαση ή να καταδικάσουν το έθνος σε καταστροφή. Αλλού αναφέρει πως τέσσερις δήμοι στην επαρχία Αμμοχώστου θα παρουσιάσουν τα σχέδιά τους για δημιουργία καζίνο.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου