Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 16/2/2012


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 16/2/2012

Η σημερινή επίσκεψη του Ισραηλινού Πρωθυπουργού στην Κύπρο και η άσκηση που προγραμματίζουν οι Τούρκοι στην περιοχή του οικοπέδου 12, η συρρίκνωση που κατέγραψε η κυπριακή οικονομία το τέταρτο τρίμηνο του 2011, η χθεσινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου και οι αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλει σήμερα ο κυπριακός Τύπος.

Η «Αλήθεια», στο κύριο της θέμα με τίτλο «Επίσκεψη που καίει», γράφει ότι η Αγκυρα παρουσιάζεται θορυβημένη από τη σημερινή επίσκεψη του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου στη Λευκωσία. Γράφει επίσης πως ο κ. Νετανιάχου ζήτησε να προσγειωθεί στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», ενώ σήμερα αρχίζει τουρκική άσκηση στο οικόπεδο 12 με πραγματικά πυρά. Αλλού, η εφημερίδα γράφει πως η Κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας «μπλόκαρε» τη δημιουργία καζίνο στην Κύπρο μέχρι να τελειώσει η μελέτη του ΑΚΕΛ, η οποία αναμένεται μέσα στο Μάρτιο.

Η «Σημερινή», κάτω από τον τίτλο «Σε ύφεση η κυπριακή οικονομία», γράφει ότι σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία η κυπριακή οικονομία επέστρεψε σε ύφεση το 2011 αφού παρουσίασε συρρίκνωση για δεύτερο συνεχές τρίμηνο λόγω της αρνητικής κατάστασης στις κατασκευές και στο εμπόριο. Οπως γράφει η εφημερίδα, η οικονομία συρρικνώθηκε σε ετήσια βάση κατά 0,5% το τέταρτο τρίμηνο του 2011, ενώ σημειώνει και την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ξεσκονίσει την οικονομία της Κύπρου. Αλλού, υπό τον τίτλο «θα έκαναν και χωρίς το Φάνο τη δολοφονία», γράφει για τη δίκη για το φόνο του Αντη Χατζηκωστή που συνεχίζεται στο Κακουργιοδικείο.

Ο «Φιλελεύθερος», υπό τον τίτλο «Ολη η σύνταξη στο ρεύμα», γράφει για τους αυξημένους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ αναφέρει ότι σύγχυση και αναστάτωση προκάλεσαν σε αρκετούς καταναλωτές οι επιστολές της ΑΗΚ για αφαίρεση εξοπλισμού από νοικοκυριά που είχαν μηδενική κατανάλωση ρεύματος. Γράφει πως κάποιοι, για να αποφύγουν μπλεξίματα άφηναν φώτα αναμμένα για να καταγραφεί κατανάλωση στους μετρητές τους, με την ΑΗΚ να δηλώνει ότι οι επιστολές στάληκαν για να προστατευτούν οι καταναλωτές από φαινόμενα όπως παραβιάσεις μετρητών. Αλλού, γράφει για μια βόμβα 320 κιλών εκρηκτικών, που ρίφθηκε από τους Τούρκους το ’74, δεν εξερράγη και θάφτηκε σε λάκκο στη Δένεια.

Η «Χαραυγή», στο πρωτοσέλιδο της θέμα με τίτλο «Τεκμηριωμένες θέσεις», γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε ομιλία του ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου, έστειλε το μήνυμα ότι για να προχωρήσει η προσπάθεια αναζήτησης λύσης και να διατηρηθεί η προοπτική της επανένωσης θα πρέπει το Εθνικό Συμβούλιο να έχει μια ελάχιστη κοινή τοποθέτηση υπέρ των μέχρι στιγμής συμφωνηθέντων και κυρίως στο συμβιβασμό της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας. Αλλού, γράφει για εισαγωγή νέων κριτηρίων για τα στεγαστικά σχέδια, καθώς πρόσφυγες με εισοδήματα πέραν των 80 χιλιάδων ευρώ δεν θα παίρνουν στεγαστική βοήθεια.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου