Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Επισκόπηση Κυριακάτικου τύπου 19/2/2012


Επισκόπηση Κυριακάτικου τύπου 19/2/2012

Tο Παγκόσμιο Κίνημα Αλληλεγγύης για  την Ελλάδα, οι σκληρες διαπραγματεύσεις πριν από την έναρξη του Eurogroup, και δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι ευνοούν τώρα στο πολιτικό σκηνικό τη δημιουργία νέων κομμάτων, είναι τα θέματα που απασχολούν τα Κυριακάτικα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. .

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Κέρβεροι επίτροποι σε όλα τα υπουργεία".Η εφημερίδα τονίζει ότι "με αντάλλαγμα την ενισχυμένη "επιτροπεία" και τη δημιουργία του ειδικού λογαριασμού το αυριανό Eurogroup αναμένεται να σφραγίσει τη νέα στήριξη της Ελλάδας".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Ο Αμερικανός Πρέσβης φοβήθηκε ότι θα κυλούσαν οι ερπύστριες!!!" Η εφημερίδα γράφει ότι "με κερένιο πρόσωπο παρακολουθούσε τις φωτιές και τις λεηλασίες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημ.Αβραμόπουλος. Πεντάγωνο, από καταξιωμένο και αντιστασιακό στρατηγό:"Μάλλον αυτή η Δημοκρατία χρειάζεται Στρατό".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Οδηγός     : Κουρέψτε τα χρέη σας".Η εφημερίδα τονίζει ότι "πως θα διαπραγματευθείτε οφειλές και δάνεια. Τα βήματα από την τράπεζα μέχρι τα δικαστήρια. Τα δεδικασμένα και ο νόμος για την πτώχευση των νοικοκυριών".

Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Τρέμουν τη δημοκρατία".Σύμφωνα με την εφημερίδα "τρόικα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έντρομοι μπροστά στο ποτάμι της λαϊκής οργής, μεθοδεύουν την εξουδετέρωση της ψήφου των πολιτών. Νίκη των κινητοποιήσεων του ελληνικού λαού η αποσύνθεση των ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ".

Η ΕΠΟΧΗ: "Οι Μερκοζί επιτίθενται, οι λαοί κινητοποιούνται".Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η υπερψήφιση του δεύτερου μνημονίου την περασμένη Κυριακή δεν άφησε περιθώρια ανακούφισης στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Οι εταίροι δεν φάνηκε να ικανοποιούνται και συνέχισαν την ασφυκτική πίεση. Αναμενόμενο".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Τελευταίος γύρος για συμφωνία".Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα τονίζει ότι "σκληρό παζάρι έως και αύριο το μεσημέρι, λίγο πριν από την έναρξη του Eurogroup, θα εξελίσσεται αναφορικά με το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα. Βασικός στόχος να έχει ολοκληρωθεί έως τις 8 Μαρτίου η δημόσια προσφορά για το PSI."

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Ασφαλή καταφύγια για τα λεφτά μας".Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε περιόδους κρίσης το ζητούμενο είναι να διασφαλίσεις σε πρώτη φάση το κεφάλαιό σου και μετά να το αυξήσεις. Ο βασικός στόχος σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε, είναι η διασφάλιση του κεφαλαίου μας σε πρώτη φάση αλλά και ίσως κάποιες αποδοτικές τοποθετήσεις χωρίς την ανάληψη υψηλού ρίσκου".

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "Είμαστε όλοι Ελληνες".Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Παγκόσμιο Κίνημα Αλληλεγγύης στο δοκιμαζόμενο λαό της χώρας μας. Θλιβερή εξαίρεση οι πολιτικοί μας, που εμφανίζονται περισσότεροι Γερμανοί από τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε".

Κυριακάτικη Δημοκρατία:"Εθνική ντροπή. Χαρίζουν τώρα τις κατοχικές αποζημιώσεις!". - Η εφημερία υποστηρίζει ότι "εγκαταλείπεται με το Μνημόνιο ακόμα και ο συμψηφισμός. Ο ... Αδόλφος Χίτλερ πάντως άφησε τα κλειδιά για τη διεκδίκηση των δισεκατομμυρίων που οφείλει η Γερμανία".

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ο λαός να εμποδίσει τα χειρότερα παλεύοντας για λαϊκή εξουσία". - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ο λαός να πάρει στα χέρια του την περιουσία που υπάρχει στον τόπο. Με εργατική-λαϊκή εξουσία, αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους. Αν δεν πάρεις όλους αυτούς τους παράγοντες μαζί και επιλέξεις μόνο τον ένα ή τον άλλο, αυτό επίσης σηματοδοτεί μια πορεία καταστροφής του λαού".

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: "Πως θα σώσετε τα χρήματά σας...."Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στο κόκκινο βρίσκεται η αγωνία των καταθετών τα τελευταία χρόνια, μετά τον αποκλεισμό του ελληνικού δημοσίου και των τραπεζών από τις διεθνείς αγορές, λόγω του σοβαρού δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Δεύτερο "κόμμα" 20% ο Παπαδήμος".Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σε δημοσκόπηση της Alco που παρουσιάζει σήμερα το ΘΕΜΑ καταγράφεται για πρώτη φορά, έστω και θεωρητικά, "κόμμα Παπαδήμου" και μάλιστα με ποσοστό 20%. Ταυτόχρονα προκύπτει πως μόνο αν συνεργαστούν μετεκλογικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μπορούν να δώσουν μια ισχυρή κυβέρνηση που θα διαχειριστεί την οικονομική και κοινωνική κρίση στο πλαίσιο που επιβάλλουν οι σημερινές δεσμεύσεις με την τρόικα".

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Σκληρές επιλογές ευθύνης από Σαμαρά".Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ο ανηφορικός και επώδυνος δρόμος που κλήθηκε να διανύσει ο Αντώνης Σαμαράς ως πρόεδρος ενός από τα μεγαλύτερα κόμματα εξουσίας και σε μια χρονική συγκυρία που η χώρα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, προς διάψευση όσων πίστευαν οι ουκ ολίγοι επικριτές του, δεν τον οδήγησε σε κακοτοπιές λαϊκισμού, ανευθυνότητας και ψηφοθηρίας".

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "79 μέτρα σε 10 ημέρες!"Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τη βίαιη προσαρμογή της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας επιβάλλει το πακέτο των μέτρων που πρέπει να έχει εγκριθεί από την κυβέρνηση και τη Βουλή μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες".

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Γερμανός αφεντικό στις τράπεζες!"Η εφημερίδα γράφει ότι "τα παίρνουν όλα στα χέρια τους οι "κατακτητές". - Αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ενώ εγκαθίστανται στις εφορίες Γάλλοι και Γερμανοί!".

Το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της Κυριακής: "Αβραμόπουλος προς... Μερκοζί: Μη Φοβάστε τις εκλογές στην Ελλάδα". Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα τονίζει ότι "τι απαντά ευρωπαϊκή πίεση ο αντιπρόεδρος του μεγαλύτερου κόμματος σήμερα. Τι λέει για τις διαγραφές τη νύχτα των μεγάλων μαχαιριών. "

ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: "Το νέο τοπίο στην Κεντροδεξιά εν όψει των εκλογών του Απριλίου". Η εφημερίδα τονίζει ότι "με τις εκλογές να έχουν κλειδώσει για το τέλος Απριλίου ο Α.Σαμαράς φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει στην ανασύσταση μιας μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης η οποία μετά τις εκλογές θα μπορέσει να δώσει ξανά την ελπίδα, να εγγυηθεί την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, την παραμονή της στην ευρωζώνη και να βγάλει την ελληνική οικονομία από την κρίση".

Realnews: " Τους "διαγράφουν" οι πολίτες!"Σύμφωνα με την εφημερίδα "27,2% συγκεντρώνουν αθροιστικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου και μαζί 39,4% στην εκτίμηση ψήφου. 78,7% των πολιτών πιστεύει ότι οι συνθήκες στο πολιτικό σκηνικό ευνοούν τώρα τη δημιουργία νέων κομμάτων. 95,1% των ερωτηθέντων εμφανίζεται απαισιόδοξο για το μέλλον της χώρας και εκτιμά ότι οι εξελίξεις θα είναι αρνητικές".

FREE SUNDAY: "Ανω κάτω το Σύστημα".Η εφημερίδα τονίζει ότι "οι ανέφικτοι στόχοι του νέου μνημονίου αποσταθεροποιούν την κυβέρνηση. Βερολίνο-Αθήνα σε πορεία μετωπικής σύγκρουσης. Νέα Δημοκρατία: Ανετο δημοσκοπικό προβάδισμα και κρίση στρατηγικής".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Παγώνει... έσοδα 1,1 δισ. η προεκλογική περίοδος".Η εφημερίδα γράφει ότι "η προεκλογική περίοδος στην οποία έχει εισέλθει η χώρα, αρχίζει να επηρεάζει καταλυτικά τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών παγώνει την αποστολή εκκαθαριστικών για το ΕΤΑΚ του 2009 και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2010 και 2011 και μεταθέτει χρονικά την είσπραξη εσόδων ύψους 1,1 δισ.ευρώ".

ΚΕΡΔΟΣ: "Στα 7 δισ.ευρώ η αύξηση κεφαλαίων στις τράπεζες".Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα αναφέρει ότι "σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις, οι ελληνικές τράπεζες θα χρειασθούν κεφάλαια τουλάχιστον 7 δισ.ευρώ, τα οποία θα πρέπει αποκλειστικά να προέλθουν από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ως το πρώτο βήμα της προσπάθειας κεφαλαιακής ενίσχυσής τους".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου