Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 6/2/2012
Το πλαίσιο διαπραγμάτευσης στο Κυπριακό μέχρι το τέλος Μαρτίου, οι πιέσεις που ασκούνται στην ελληνική Κυβέρνηση για νέα μέτρα ενόψει της νέας δανειακής σύμβασης και η απειλή πτώχευσης της χώρας και η εκ νέου εξέταση από το Γενικό Εισαγγελέα των ποινικών διώξεων πολιτών που εκφράστηκαν εναντίον του Προέδρου Χριστόφια είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου της Δευτέρας.
Η ''Αλήθεια'', υπό τον τίτλο «Επτά αγκάθια και μια γραμμή», αναφέρει ότι εκτελεστική εξουσία, αποκατάσταση και ανταλλαγή περιουσιών, έποικοι, κυριαρχία, εξωτερικές σχέσεις, πρωτογενές δίκαιο της ΕΕ και η χάραξη της γραμμής στο χάρτη του εδαφικού είναι οι ενότητες που συνθέτουν το πλαίσιο διαπραγμάτευσης που έχει καθοριστεί για το διάστημα μέχρι το τέλος Μαρτίου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι οδηγοί λεωφορείων τερματίζουν από σήμερα τα απεργιακά τους μέτρα, αρχίζοντας τα δρομολόγια σε όλες τις επαρχίες εκτός της Πάφου, όπου οι διαφορές της εταιρείας OSYPA LTD, με το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Εργων παραμένουν.
Η ''Σημερινή'', υπό τον τίτλο «Απειλή πτώχευσης της Ελλάδας τον Μάρτιο», γράφει ότι κρίσιμες ώρες περνά πάλιν η Ελλάδα, καθώς οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής Κυβέρνησης με την Τρόικα εισέρχονται σε κρίσιμη φάση και η Τρόικα ζητεί νέες αιματηρές θυσίες από τον ελληνικό λαό. Σε άλλο θέμα γράφει ότι κατηγορίες κατά εκπαιδευτικών ότι εγκαταλείπεται η ελληνική παιδεία διατυπώνει ο Αρχιεπίσκοπος και καταγγέλλει προσπάθεια δημιουργίας νέας κυπριακής συνείδησης.
Ο ''Φιλελεύθερος'', υπό τον τίτλο «Φέρτε πίσω τους φακέλους», γράφει ότι τους φακέλους όλων των υποθέσεων που αφορούν ποινικές διώξεις πολιτών επειδή εκφράστηκαν δημοσίως εναντίον του Προέδρου Χριστόφια θα μελετήσει εκ νέου ο Γενικός Εισαγγελέας, με προοπτική να καταχωρηθούν αναστολές διώξεων για να κλείσουν οι υποθέσεις χωρίς να εκδικαστούν. Σε άλλο θέμα γράφει ότι μόλις σε διάστημα τεσσάρων μηνών, οι απουσίες καθηγητών ανήλθαν στις 25.856 μέρες, στην πλειοψηφία τους με άδεια γιατρού, ενώ ακολουθούν προσωπικοί λόγοι, η μη πιστοποιημένη άδεια, άλλοι λόγοι και τέλος υποχρεώσεις στην Εθνική Φρουρά.
Η ''Χαραυγή'', υπό τον τίτλο «Σκληρή μάχη με την τρόικα», γράφει ότι ασφυκτικές πιέσεις ασκούνται στην ελληνική Κυβέρνηση να αποδεχθεί μέτρα «φωτιά» κατά των εργαζομένων ενόψει της νέας δανειακής σύμβασης, του μίνι Μνημονίου και του PSI, ενώ συνεχίζονται σήμερα οι διαβουλεύσεις του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς για να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ενόψει προεδρικών εκλογών ο ΔΗΣΥ επιχειρεί να συναντήσει θέσεις της αντιπολίτευσης και δόθηκε σκληρή απάντηση από Κυβέρνηση και ΑΚΕΛ, που υπενθυμίζουν στην Πινδάρου και την αποχώρηση από το Εθνικό Συμβούλιο επί Τάσσου Παπαδόπουλου.
Iznogood
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου