Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 8/2/2012


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 8/2/2012

Το γενικό πλαίσιο θέσεων της ε/κ πλευράς στο Κυπριακό που υπέβαλε ο Πρόεδρος Χριστόφιας στα Ηνωμένα Εθνη και βρίσκεται από χθες στα κόμματα, καθώς και θέματα ανεργίας, οικονομίας, φυσικού αερίου και διάθεσης κατασχεθέντων στα αεροδρόμια κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα του Τύπου. Αλλα θέματα στον Τύπο αφορούν στο μέλλον των ΚΑ, την αντικατάσταση των επιδοτών από εφοριακούς και την κατάσταση στην Ελλάδα.

«Πού πάνε τα κρασιά και τα ουίσκια…» είναι ο κύριος τίτλος της «Αλήθειας». Αναφέρεται στις κατασχέσεις ειδών που γίνονται από χειραποσκευές επιβατών και γράφει ότι γίνεται κατά το δοκούν διάθεση οινοπνευματωδών ποτών και άλλων ειδών δεύτερης διαλογής σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, οργανώσεις, ακόμη και εκκλησίες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι 20χρονη από το Στρόβολο κατηγορείται για εξύβριση του Προέδρου Χριστόφια έξω από το σπίτι του.

”Η Σημερινή” στεγάζει το κύριο της θέμα υπό τον τίτλο «Ξεσκονίζουν το περίγραμμα τα κόμματα» και αναφέρεται στο περίγματα λύσης που απέστειλε χθες στα κόμματα ο Πρόεδρος Χριστόφιας, αλλά και στο έγγραφο συγκλίσεων που επιτεύχθηκαν με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ το 2010 Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις Κυπριακές Αερογραμμές και στο ότι η αντιπολίτευση ζητεί την παραίτηση του ΔΣ ενώ η κυβέρνηση διαψεύδει τα περί πτώχευσης. Σήμερα αναμένονται αποφάσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο.

«Το πλαίσιο λύσης Χριστόφια» είναι ο κύριος τίτλος της εφημερίδςα «Ο Φιλελεύθερος» που αναφέρεται στο περιεχόμενο του 23σελιδου εγγράφου που υπέβαλε στον ΟΗΕ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Εθνη, όπου καταγράφονται οι βασικές θέσεις επί όλων των πτυχών του Κυπριακού. Σε άλλο θέμα γράφει ότι υπάλληλοι του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων αντικαθιστούν τους επιδότες και θα κυνηγούν τους μεγάλους φοροφυγάδες που κρύβονται.

Υπό τον κύριο τίτλο «Αλλα 8 εκ ευρώ για αντιμετώπιση της ανεργίας» η «Χαραυγή» αναφέρεται στο νέο σχέδιο και τα πρόσθετα μέτρα που εξήγγειλε χθες η Υπουργός Εργασίας Σωτηρούλλα Χαραλάμπους, με στόχο την εργοδότηση νέων και μακροχρόνια ανέργων, με κάλυψη του μισθολογικού κόστους από 50-65% και θωράκιση της αγοράς εργασίας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αύριο η Επιτροπή Γεωργίας της Βουλής συζητεί ως κατεπείγον το θέμα της απόσυρσης του φακέλου για την κατοχύρωση του χαλλουμιού.

Η αγγλόγλωσση Cyprus Mail με τίτλο «Αρχίζει η διαμάχη για το φυσικό αέριο» γράφει ότι η κυβέρνηση κατηγόρησε την αντιπολίτευση για προσπάθεια παραγκωνισμού της με τις προτεινόμενες τροποποιήσεις στο νόμο για τους υδρογονάνθρακες, που σύμφωνα με την κυβέρνηση θα αφαιρέσουν από την αρμόδια Υπουργό Εμπορίου την εξουσία για λήψη αποφάσεων και θα την δώσουν στους τεχνοκράτες. Σε άλλο θέμα φιλοξενεί φωτογραφία από τη χθεσινή διαμαρτυρία εργαζομένων στην Ελλάδα, μερίδα των οποίων προσπάθησε να μπει στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Η εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα Financial Mirrorστο κύριο της θέμα με τίτλο «Η οικονομία χρειάζεται νέα κατεύθυνση» αναφέρει ότι ειδικοί υποστηρίζουν πως η οικονομική κρίση είναι μια ευκαιρία για δράση. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η κυβέρνηση ανοίγει τον δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων για τα οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ την ερχόμενη εβδομάδα.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου