Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Επισκόπηση τύπου 20/2/2012


Επισκόπηση τύπου 20/2/2012

Οι συντάξεις και οι μειώσεις που έρχονται, το Eurogroup και οι εξελίξεις που αναμένονται για την Ελληνική βοήθεια, οι δημοσκοπικές επιδόσεις των κομμάτων και η καταιγίδα των μέτρων που έρχονται αυτήν την βδομάδα, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Είμαστε όλοι Ελληνες» - Η εφημερίδα γράφει ότι "χιλιάδες Ευρωπαίοι και Αμερικανοί πολίτες φώναξαν «Είμαστε όλοι Ελληνες», διαδηλώνοντας το Σάββατο υπέρ της χώρας μας με αφορμή τα σκληρά οικονομικά μέτρα που ψήφισε το ελληνικό Κοινοβούλιο".

ΑΥΡΙΑΝΗ: Σύνταξη για όλους στα 67 προβλέπει το νέο ασφαλιστικό που θα ψηφιστεί τον Ιούνιο - Η εφημερίδα τονίζει ότι "μετά την παγιοποίηση των ήδη αποφασισθέντων μέτρων σε βάθος εικοσαετίας προκειμένου τα κρατικά έσοδα να καταλήγουν στον ειδικό λογαριασμό αποπληρωμής του χρέους και υπό τη δρακόντεια επιτήρηση ευρωζωνικών επιτρόπων για την τήρηση των μνημονιακών δεσμεύσεων, νέο σφαγείο λιτότητας, φόρων και περικοπών ετοιμάζεται από την Τρόικα, που προεξοφλείται ότι θα έχει περάσει πριν από τις αρχές καλοκαιριού".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Δύο μήνες χωρίς μισθούς στο Δημόσιο - Η εφημερίδα γράφει "τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι από τις αποφάσεις της κυβέρνησης, οι οποίες, στην κυριολεξία, τους έχουν οδηγήσει στην οικονομική εξαθλίωση και την απογοήτευση. Σε αυτή τη φάση, μάλιστα, χιλιάδες υπάλληλοι εκτός των άλλων θα μείνουν, λόγω της αναδρομικής εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου, για ένα δίμηνο χωρίς να πάρουν χρήματα στα χέρια τους".

ΕΘΝΟΣ: Απολύσεις 3% από κάθε υπουργείο - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με την κατάργηση Οργανισμών και την αξιολόγηση προσωπικού θα υλοποιηθεί το σχέδιο για την απομάκρυνση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων. Τα υπουργεία Εθνικής Αμυνας και Προστασίας του Πολίτη εξαιρούνται από το μέτρο, όχι όμως οι απασχολούμενοι σε Παιδεία και Υγεία".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μυστική συνάντηση Σαμαρά με τον αρχηγό των σιωνιστών της Αμερικής, Ντέιβιντ Χάρις - Σύμφωνα με την εφημερίδα "η ΝΔ δεν μας είπε απολύτως τίποτα για το τι έκανε ο Σαμαράς στο Ισραήλ και για τι μίλησε με τον επικεφαλής των Εβραιοαμερικανών!..."

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Καταιγίδα μετά τη «λιακάδα» της συμφωνίας - Η εφημερίδα γράφει ότι "οριστικά και με νόμο μείωση κατώτατου μισθού και κατάργηση μετενέργειας συμβάσεων, «μαχαίρι» στα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου, άρση μονιμότητας στις ΔΕΚΟ, περικοπές στη φαρμακευτική περίθαλψη".

ΕΣΤΙΑ: Επανεκκίνησις της Οικονομίας - Η εφημερίδα τονίζει ότι "οι περισσότεροι πολίτες πιστεύουν ότι το νέο πρόγραμμα που μας επεβλήθη από την τρόικα αποσκοπεί στην διάλυση της ελληνικής οικονομίας. Ομως εφαρμοζόμενο σωστά το πρόγραμμα, μπορεί να οδηγήση στην επανεκκίνηση της οικονομίας".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Παγίδα το Ε1 για αυθαίρετα, ημιυπαίθριους. Αλλά και διασταυρώσεις μέσω ΔΕH - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "οι φορολογούμενοι, είτε είναι ιδιοκτήτες είτε νοικιάζουν πρώτη κατοικία, καλούνται να αναγράψουν τον αριθμό παροχής ΔΕΗ  που αναφέρεται στο λογαριασμό που τους στέλνει η επιχείρηση, ενώ στα τεκμήρια διαβίωσης που αφορούν τις κατοικίες έχουν προστεθεί οι κωδικοί 206, 208 και 210 για όσους έχουν τακτοποιήσει ημιυπαίθριους και αυθαίρετους χώρους".

ΤΑ ΝΕΑ: Αγωνία... 230 δισ. ευρώ και μάχη για τα ανταλλάγματα - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ασφυκτικές πιέσεις για μεγαλύτερο κούρεμα ασκεί έως το παρά πέντε η Γερμανία αυξάνοντας την αγωνία για την έκβαση του σημερινού Eurogroup. Η κρισιμότητα της διαπραγμάτευσης υποχρέωσε τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο να ταξιδεύσει εκτάκτως στις Βρυξέλλες. Θα συζητηθούν τα ανταλλάγματα για το νέο δάνειο 130 δισ. ευρώ, αλλά και για το κούρεμα κατά 100 δισ. ευρώ του χρέους".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Ολα κρίνονται σήμερα. Μάχη-κλειδί στις Βρυξέλλες για το νέο δάνειο - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "θετικά είναι τα μηνύματα από την έδρα της Κομισιόν και τις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας και την έγκριση της δανειακής σύμβασης".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Κλειδώνει» στο Eurogroup η νέα στήριξη της Ελλάδας - Η εφημερίδα τονίζει ότι "η νέα στήριξη της Ελλάδας φαίνεται ότι πολιτικά έχει «κλειδώσει», ωστόσο θα πρέπει μέχρι σήμερα να ολοκληρωθούν όλα τα ανοικτά ζητήματα, τεχνικά και νομικά, ώστε να καταστεί δυνατή η επίτευξη συνολικής συμφωνίας, στη συνεδρίασης του Eurogroup στις Βρυξέλλες".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου