Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Επισκόπηση τύπου 7/2/2012


Επισκόπηση τύπου 7/2/2012

Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα και η σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό, για να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία για τη δανειακή σύμβαση της χώρας, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων..

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Θέλουν να παρατείνουν για έναν χρόνο την κυβέρνηση Παπαδήμου!". - Η εφημερίδα γράφει ότι "η επισφράγιση της Συμφωνίας για τα μέτρα που υπαγορεύουν οι δανειστές μας, αλλά και το πολιτικό πλαίσιο λειτουργίας της κυβέρνησης αναμένεται να τεθούν επί τάπητος στην προγραμματισσμένη για σήμερα νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Λουκά Παπαδήμο".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Καταστρέφουν την χώρα εξαθλιώνουν το λαό και διαλύουν το πολιτικό σύστημα". - Η εφημερίδα τονίζει ότι "η υπογραφή του νέου μνημονίου οδηγεί σε κοινωνική έκρηξη και εξέγερση. Ισχυρές πιέσεις και εκβιασμοί στον πολιτικό κόσμο τον οποίο η τρόικα επιδιώκει να εξευτελίσει ολοκληρωτικά για να αναλάβουν τη διακυβέρνηση ελεγχόμενοι γκαουλάιτερ".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Αθλιος ψεύτης ο Ρέππας". -  Η εφημερίδα γράφει ότι "ούτε μήνας δεν χρειάστηκε να περάσει από την ημέρα (10 Ιανουαρίου) που ο υπουργός διοικητικής Μεταρρύθμισης δεσμευόταν ότι «δεν θα υπάρξουν απολύσεις στον δημόσιο τομέα από τον ίδιο και αυτή την κυβέρνηση» για να διαψευστεί".

ΕΘΝΟΣ: "Οι θυσίες σε μισθούς, συντάξεις, απολύσεις". - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση επικυρώνεται σήμερα το προμνημόνιο. Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι καλούνται σε νέες θυσίες. Σημαντικές περικοπές θα υποστούν οι αποδοχές τους. Οργανισμοί του δημοσίου οδηγούνται σε κατάργηση με ταχύτατες διαδικασίες. Μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών θα μείνει εκτός σχολείου από του χρόνου".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Σκηνικό «Αποκάλυψης» εν όψει!".- Σύμφωνα με την εφημερίδα "διαλύει το ΠΑΣΟΚ ο Γ.Α.Π. και προκαλεί ... Απίστευτο ντόμινο πλανητικών εξελίξεων!!!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Οι κύριες συντάξεις στο μικροσκόπιο της Τρόικας". - Σύμφωνα με την εφημερίδα "νέα μείωση 20% στις κύριες συντάξεις, απολύσεις 22.500 ωρομίσθιων - αναπληρωτών εκπαιδευτικών, μαζί με τις 15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων".

ΕΣΤΙΑ: "Τεράστιες ευθύνες των κομμάτων". -  Η εφημερίδα τονίζει ότι "το ότι η χώρα έφθασε στο σημερινό αδιέξοδο είναι ευθύνη των πολιτικών κομμάτων. Κάποιοι θέλουν να επιρρίπτουν ευθύνες στους Ευρωπαίους διότι μας δάνειζαν επί τόσα χρόνια, ενώ ηξεραν ότι τα χρήματα που μας έδιναν κατέληγαν σε τρύπιο βαρέλι!".

Η ΑΥΓΗ: "Σκηνικό κατοχής". - Σύμφωνα με την εφημερίδα "Παπαδήμος, Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης έστησαν θέατρο διαπραγμάτευσης με την τρόικα για να αποφασίσουν ότι δεν χάνονται οι δύο μισθοί των δώρων, αλλά «κουρεύονται» οριζόντια οι αποδοχές τουλάχιστον κατά 20%, ποσό που ισοδυναμεί με απώλεια τριών μισθών!".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Εξαθλίωση. Οι συνέπειες από τα νέα μέτρα". - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μειώσεις στο επίδομα ανεργίας κατά 20%, στα επιδόματα που συνδέονται με τις κατώτατες αποδοχές (γάμου, παιδιών κ.λπ.), στην ειδική παροχή για την προστασία της μητρότητας (6μηνη άδεια) και, φυσικά, στις κύριες συντάξεις, θα επιφέρει η περικοπή του κατώτατου μισθού κατά 20%".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ασφυκτική πίεση από Μέρκελ - Σαρκοζί". - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "εν μέσω ασφυκτικών πιέσεων που πλέον εκδηλώνονται σε κορυφαίο επίπεδο με την κοινή παρέμβαση των Αγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος επιδιώκει να έχουν ολοκληρωθεί εντός της ημέρας όχι μόνο η διαπραγμάτευση με την τρόικα, αλλά και η αποδοχή του συνόλου των νέων μέτρων από τους κ. Γιώργο Παπανδρέου, Αντώνη Σαμαρά και Γιώργο Καρατζαφέρη".

Η ΝΙΚΗ: "Τελικά μας παίρνουν 3 και όχι 2 μισθούς". - Η εφημερίδα γράφει ότι "η μείωση κατά 20% στον κατώτατο μισθό αφαιρεί τουλάχιστον τρεις μισθούς το χρόνο από το εισόδημα των εργαζομένων, όμως οι πολιτικοί πανηγυρίζουν ότι... διατήρησαν τον 13ο και 14ο μισθό".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Οι κόκκινες γραμμές έγιναν «κόκκινες κορδέλες»". -  Σύμφωνα με την εφημερίδα "την εκτίμηση ότι η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τα χρονικά περιθώρια για την εξεύρεση συμφωνίας, εξέφρασε χθες από τις Βρυξέλλες ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Ολι Ρεν, τονίζοντας ότι οι διαβουλεύσεις των πολιτικών αρχηγών θα έπρεπε να έχουν, ήδη, ολοκληρωθεί".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Απεργία σήμερα όλοι με το ΠΑΜΕ". - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "κυβέρνηση, τρόικα περνούν βαριές αλυσίδες στην εργατική τάξη, στο λαό, για να σώσουν τα κέρδη και τα προνόμια των μονοπωλίων. Ξεσηκωμός, οργάνωση σε κάθε εργοστάσιο και τόπο δουλειάς".

ΤΑ ΝΕΑ: "Τα ρέστα μας! Πιέσεις για περικοπές ως το παρά πέντε". - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«κληρώνει» απόψε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρωθυπουργό, για το Μνημόνιο που συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση και φέρνει μέτρα σκληρής λιτότητας".

City Press: "Ανύπαρκτες οι κόκκινες γραμμές". - Σύμφωνα με την εφημερίδα "η τρόικα απαιτεί την εξαφάνιση τριών μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Προωθεί επίδομα ανεργίας περίπου 370 ευρώ το μήνα".

Metro: "Σκληρό παζάρι μέχρι... τέλους". - Η εφημερίδα τονίζει ότι "«ο χρόνος σας τελείωσε» διεμήνυσαν Μέρκελ - Σαρκοζί. Αγωνιώδεις συζητήσεις Παπαδήμου, Βενιζέλου με τρόικα. Συνολικό πακέτο μέτρων 3,3 δισ. ευρώ απαιτούν οι εκπρόσωποι των δανειστών".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "5.000 στην ουρά για συσσίτιο".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Μάχη με την τρόικα υπό ασφυκτική πίεση χρόνου". - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η μετάθεση για σήμερα της νέας σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο σηματοδοτεί τις δυσκολίες στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα".
   
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "  - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "

ΚΕΡΔΟΣ: "«Ο χρόνος σας τελειώνει!... Νέο τελεσίγραφο Μέρκελ-Σαρκοζί". - Η εφημερίδα γράφει ότι "με το ευρωπαϊκό πιστόλι στον κρόταφο και μέσα σε μπαράζ τελεσιγράφων καταδικάζεται να κλείσει, όπως όλα δείχνουν, το δεύτερο πακέτο διάσωσης της χώρας μας - ένα πακέτο σκληρής λιτότητας, που Βερολίνο, Παρίσι και Βρυξέλλες επιμένουν να δείχνουν ως τη μοναδική και αποκλειστική δίοδο αποτροπής μιας ανεξέλεγκτης ελληνικής χρεοκοπίας".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "«Ο χρόνος σας τελείωσε» προειδοποιεί η Κομισιόν". - Η εφημερίδα τονίζει ότι "η πλέον κρίσιμη για την πορεία της χώρας ενδέχεται να είναι η σημερινή μέρα, καθώς οι αρχηγοί των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση θα κληθούν, στη νέα συνάντηση που θα έχουν με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, να συναινέσουν στην ολοκλήρωση της δανειακής σύμβασης

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου