Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 21/2/2012


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 21/2/2012

Οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια ότι η Προεδρία της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως έρεισμα ή πρόφαση για άσκηση πιέσεων, οι επαφές του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά και οι δηλώσεις του Νίκου Αναστασιάδη για την ΕΛΔΥΚ, οι προγραμματισμένες για σήμερα συνομιλίες για το Κυπριακό καθώς και το θέμα της ενέργειας, δεσπόζουν στον σημερινό Τύπο.

Προβάλλεται επίσης η παραδοχή ενοχής από γυναικολόγο στη Λάρνακα ότι βίαζε και ασελγούσε τις πελάτισσές του, το θέμα της παραχώρησης πιστοποιητικών ικανότητας ηλεκτρολόγου σε άτομα που δεν είχαν πετύχει στις εξετάσεις καθώς και η ανάγκη άμεσης συντήρησης του Μοναστηρίου του Αποστόλου Ανδρέα στην Καρπασία.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο «Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την τιμή του ηλεκτρικού» γράφει ότι οργανώνονται μέσω ιστοσελίδων στο facebook για τις 29 Φεβρουαρίου έξω από τα γραφεία της ΑΗΚ. Η ΑΗΚ ενεργεί και ως εισπράκτορας άλλων χαρατσιών που επιβαρύνουν τους λογαριασμούς (ΦΠΑ, ΩΔΥ, Μαρί, ΑΠΕ). Σε άλλη στήλη γράφει ότι διαστάσεις πήρε το θέμα της παραχώρησης πιστοποιητικών ικανότητας ηλεκτρολόγου σε 150 πρόσωπα τα οποία δεν είχαν πετύχει στις εξετάσεις που προβλέπονται από τον νόμο, ωστόσο εκτελούσαν για χρόνια έργα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια για του κοινού.

«Η Σημερινή» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Το δόρυ του Ισραήλ επεκτείνεται και στην Κύπρο» και γράφει ότι το Ισραήλ δημιουργεί πανίσχυρη στρατιωτική μονάδα σε μια προσπάθεια να προστατεύσει την περιοχή φυσικού αερίου από πιθανή επίθεση ξένης δύναμης. Η ομπρέλα ασφαλείας καλύπτει και την Κύπρο. Σε άλλη στήλη αναφέρει ότι σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, το Κυπριακό παραμένει κορυφαίο θέμα της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας. Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, εξάλλου, στη συνάντησή του με τον κ. Σαμαρά, πρότεινε όπως η Κύπρος αναλάβει το κόστος της ΕΛΔΥΚ.

«Ο Φιλελεύθερος» προβάλλει το κύριο θέμα του κάτω από τον τίτλο «Η Κίνα στη μάχη του αερίου». Όπως γράφει, κινέζικη εισβολή με την ενθάρρυνση της κυβέρνησης, αναμένεται για τα κοιτάσματα, σύμφωνα με στοιχεία του «Φ». Κρατικοί κολοσσοί όπως PetroChina, Sinopec και Cnooc δείχνουν ενδιαφέρον όχι μόνο στα οικόπεδα αλλά και στο τερματικό υγροποίησης και εξαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου. Αλλού γράφει ότι τα στοιχεία που κατέθεσαν την περασμένη βδομάδα στο περιουσιακό, θα παρουσιάσουν σήμερα Χριστόφιας και Ερογλου στη διάρκεια νέας συνάντησής τους.

Η «Χαραυγή» κάτω από τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Καμία πίεση» αναφέρεται σε δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, στο περιθώριο της επίσκεψής του στο ανακαινισμένο Συνεδριακό Κέντρο και γράφει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί να χρησιμοποιηθεί η Προεδρία ως πρόφαση για να ασκηθούν πιέσεις στη δική μας πλευρά. Σε άλλη στήλη γράφει ότι η Αρχιεπισκοπή Κύπρου είναι αποφασισμένη, ερήμην των κατοχικών αρχών, να προχωρήσει στην συντήρηση της Μονής του Αποστόλου Ανδρέα αφού το μοναστήρι απειλείται με κατάρρευση.

Η αγγγλόγλωση “Cyprus Mail» με κύριο τίτλο «Ο γιατρός παραδέχθηκε ενοχή για βιασμό» και γράφει ότι ο γυναικολόγος από τη Λάρνακα χθες παραδέχθηκε ενοχή στις 44 κατηγορίες ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου στη Λάρνακα, περιλαμβανομένου και στο βιασμό δύο ανηλίκων κοριτσιών. Το Κακουργιοδικείο όρισε δικάσιμο στις 22 Μαρτίου για ανάγνωση των γεγονότων και επιβολή ποινής. Σε άλλη στήλη γράφει ότι σύμφωνα με την Αστυνομία, ένας στους 12 οδηγούς που ελέγχθηκαν βρέθηκε να είχε καταναλώσει αλκοόλ πέραν από το επιτρεπτό.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου