Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Επισκόπηση τύπου 23/2/2012


Επισκόπηση τύπου 23/2/2012

Οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, τα νέα μέτρα, οι αλλαγές στην φορολογία, το τέλος των συλλογικών συμβάσεων και τα επερχόμενα λουκέτα στις επιχειρήσεις που έρχονται είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τέλος οι συλλογικές συμβάσεις! - Η εφημερίδα γράφει ότι "αναταράξεις στον ιδιωτικό τομέα επιφέρουν οι ρυθμίσεις του Μνημονίου καθώς από την 1η Μαρτίου, όπως διευκρίνισε χθες το υπουργείο Εργασίας, θα ισχύσουν οι μειώσεις κατά 22% στους μισθούς της Εθνικής Σύμβασης, ενώ έρχονται οδυνηρές ανατροπές στις κλαδικές συμβάσεις όπου το «κούρεμα» στις αποδοχές των εργαζομένων, αν ακολουθηθεί το «γράμμα του νόμου», μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερο!".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Κοροϊδία τα συσσίτια στα σχολεία - Η εφημερίδα γράφει ότι "ήξεις αφήξεις από την υφυπουργό Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία την ύστατη στιγμή προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για το παιχνίδι που παίζει η κυβέρνηση στις πλάτες των μαθητών οι οποίοι υποσιτίζονται".

ΕΘΝΟΣ: Αναδρομική αφαίμαξη για 50.000 υπαλλήλους - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με βίαιο τρόπο εντάσσονται στο ενιαίο μισθολόγιο 50.000 υπάλληλοι του Δημοσίου. Εκτός από τη μείωση κατά 25% των αποδοχών τους, θα κληθούν να αποδώσουν αναδρομικά το επιπλέον ποσό που οι διοικητικές υπηρεσίες συμπεριελάμβαναν μέχρι τώρα στον καταβαλλόμενο μισθό. Σε δεινή θέση βρίσκονται οι εργαζόμενοι που βαρύνονται με τραπεζικά δάνεια. Τα εκκαθαριστικά τους θα αθροίσουν ελάχιστα ευρώ ή θα είναι μηδενικά".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Την... ατομική βόμβα προέβλεψε τοιχογραφία του Αγίου όρους!!! - Σύμφωνα με την εφημερίδα "παρατηρώντας την απεικόνιση της μονής Αγίου Διονυσίου του Αγίου Ορους... βλέπει κανείς την αναπαράσταση μεγάλης πυρηνικής καταστροφής, αφού είναι εμφανές ότι αυτός ο «αλλόκοτος» καπνός που βγαίνει απ΄ το πηγάδι της αβύσσου μοιάζει πολύ με τον καπνό που προκαλεί η ατομική βόμβα!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μάρτης γδάρτης για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα - Η εφημερίδα γράφει ότι "κατά 22% μειώνονται από την 1η Μαρτίου του 2012 οι μισθοί για περισσότερους από 250.000 εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι αμείβονται με βάση τις κατώτατες αμοιβές της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η οποία, ελέω Μνημονίου 2, μετατρέπεται σε «κουρελόχαρτο»".

ΕΣΤΙΑ: Ριζικές αλλαγές στην φορολογία - Η εφημερίδα τονίζει ότι "ριζικές αλλαγές στην φορολογία δεσμεύθηκε να πραγματοποιήση η ελληνική Κυβέρνησις με την υπογραφή του νέου μνημονίου".

Η ΑΥΓΗ: 180.000 πραγματικές χρεωκοπίες - Σύμφωνα με την εφημερίδα "τη διάλυση, τη χρεωκοπία της ελληνικής οικονομίας, της μικρομεσαίες επιχειρηματικότητας διαπιστώνει έρευνα της εταιρείας Marc για λογαριασμό της ΓΣΕΒΕΕ. Σύμφωνα με την έρευνα 180.000 επιχειρήσεις δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν το φάσμα της χρεωκοπίας, ενώ άλλες 200.000 είναι πιθανό να κλείσουν μέχρι το τέλος του έτους".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Η μάχη της Ανάπτυξης αρχίζει μετά τις εκλογές - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "προσκλητήριο ενότητας όλης της κεντροδεξιάς παράταξης εν όψει «των πιο καθοριστικών εκλογών μετά το 1974», τις οποίες προσδιόρισε εντός του προσεχούς διμήνου, έστειλε χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ. μιλώντας στην Εκτελεστική γραμματεία της Ν.Δ.".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Νόμοι που μένουν στα χαρτιά - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ανεφάρμοστες παραμένουν πολλές παρεμβάσεις για τη μείωση του δημόσιου τομέα και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, ακόμη κι όταν ύστερα από μεγάλες καθυστερήσεις, παλινωδίες και εκπτώσεις, αποφασίζονται από την κυβέρνηση και ψηφίζονται από τη Βουλή. Η Δημόσια Διοίκηση άλλοτε κωλυσιεργεί και άλλοτε εμφανίζεται ανίκανη να τις εφαρμόσει".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: Κερδίστε 1.000 ευρώ από τις καταθέσεις σας - Η εφημερίδα γράφει ότι "όσοι δε φοβήθηκαν ελληνική χρεοκοπία και επιστροφή στη δραχμή και τοποθέτησαν τις αποταμιεύσεις τους στις ελληνικές τράπεζες και ιδιαίτερα σε προθεσμιακές καταθέσεις που δίνουν υψηλά επιτόκια, βγαίνουν κερδισμένοι, καθώς αποδεικνύεται ότι οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες αποτελούν την πλέον συμφέρουσα επένδυση για τα ελληνικά νοικοκυριά".

Ο ΛΟΓΟΣ: Χάνονται 240.000 θέσεις εργασίας - Σύμφωνα με την εφημερίδα "περίπου 180.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν κίνδυνο κλεισίματος το επόμενο δωδεκάμηνο, σύμφωνα με έρευνα που έγινε για λογαριασμό της ΓΣΕΒΕΕ, ενώ αν συνυπολογισθεί ο συντελεστής βιωσιμότητας, εκτιμάται ότι 61.200 θα είναι η καθαρή μείωση επιχειρήσεων τους επόμενους 12 μήνες, εκ των οποίων περίπου 12.000 μέσα στο επόμενο τρίμηνο".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Tαξική πάλη για την εξουσία ο δρόμος αναχαίτισης της νέας επίθεση φτώχειας - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το μνημόνιο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ με την τρόικα, όπως και το προηγούμενο του ΠΑΣΟΚ, προστατεύει τα κέρδη των μονοπωλίων μέσα και έξω από την Ελλάδα. Ο λαός πρέπει να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί. Οφείλει να απορρίψει τους ωμούς εκβιασμούς και τα ιδεολογήματα των κομμάτων της κυβέρνησης και της ΕΕ".

ΤΑ ΝΕΑ: «Καταζητείται» ο Κύριος 1 εκατ. Ευρώ - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σάλος ξέσπασε μετά την αποκάλυψη του προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης του μαύρου χρήματος, ότι παραμονές της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου, βουλευτής έβγαλε στο εξωτερικό ένα εκατομμύριο ευρώ".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: Μας άφησαν ξεβράκωτους - Η εφημερίδα γράφει "Οικονομία: Οι τοκογλύφοι «κατάσχουν» περιουσία, φορολογία, κράτος. Πολιτική: Κυβερνήσεις και υπουργοί, φερέφωνα των επιτρόπων. Κοινωνία: Φτωχοί για δεκαετίες με δικαιώματα δουλοπαροίκων. Θεσμοί: Στο Σύνταγμα μπαίνει η εξουσία των δανειστών...".

City Press: Ρεκόρ λουκέτων και το 2012 - Σύμφωνα με την εφημερίδα "έρευνα ΓΣΕΒΕΕ: Κινδυνεύουν να κλείσουν 180.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις".

Metro: Μάρτης... γδάρτης για τους μισθούς! - Η εφημερίδα γράφει ότι "από την 1η του επόμενου μήνα η μείωση κατά 22% του κατώτατου μισθού".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Εξανεμίζονται οι καταθέσεις επιχειρήσεων στις τράπεζες - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε ταμειακή ασφυξία βρίσκονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έχοντας ήδη αποσύρει από το τραπεζικό σύστημα και τα τελευταία κεφάλια που διέθεταν ως αποθεματικό ασφαλείας προκειμένου να καλύψουν υποχρεώσεις τους".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Στοίχημα η ανάπτυξη. Χρηματοδότηση έργων υποδομής από ΕΤΕπ - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "υπέρ ενός προγράμματος ανάταξης της οικονομίας με νέα δάνεια αναπτυξιακού χαρακτήρα τάσσονται η Ενωση Γερμανών Επιχειρηματιών και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων Ενα «σχέδιο Μάρσαλ» είναι ο μόνος τρόπος για να βελτιωθούν οι υποδομές, επισήμανε σε δηλώσεις του ο Β. Χόιερ, πρόεδρος της ΕΤΕπ".

ΚΕΡΔΟΣ: Αναζητείται νομική φόρμουλα για τους μικρο-ομολογιούχους - Η εφημερίδα γράφει ότι "σε καθεστώς αβεβαιότητας παραμένουν χιλιάδες μικρο-ομολογιούχοι, που απειλούνται με κούρεμα των αποταμιεύσεών τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν απορριφθεί νομικά όλες οι προτάσεις που εξετάστηκαν, κάτι που αναγκάζει τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο να απαντά γενικόλογα εντείνοντας τις ανησυχίες".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Η λιτότητα στην Ευρωζώνη άνοιξε το δρόμο της ύφεσης - Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε φαύλο κύκλο έχει παγιδευθεί η Ευρωζώνη στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τους δείκτες τόσο της μεταποίησης όσο και των υπηρεσιών που βρέθηκαν το Φεβρουάριο σε τροχιά συρρίκνωσης".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου