Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Επισκόπηση Κυριακάτικου τύπου 5/2/2012


Επισκόπηση Κυριακάτικου τύπου 5/2/2012

Τα τελεσίγραφα της τρόικας για μισθούς, συντάξεις και απολύσεις, οι "κόκκινες" γραμμές των πολιτικών αρχηγών και το κλίμα που υπάρχει στην ΕΕ για την Ελλάδα είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων.

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Πόλεμος για τους μισθούς υπό την απειλή της χρεοκοπίας" - Η εφημερίδα γράφει ότι "σε "πόλεμο" για τη διάσωση του 13ου και του 14ου μισθού εξελίχθηκαν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα προκειμένου να απέλθει συμφωνία για το νέο μνημόνιο που είναι προαπαιτούμενο για το δάνειο - "μαμούθ" που μπορεί να φθάσει τα 170 δισ. ευρώ".
  
ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Πως διαμορφώνονται οι μισθοί σε ΔΕΚΟ και ιδιωτικό τομέα" - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μείωση του κατώτατου μισθού, κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων εργασίας και της μετενέργειας των συμβάσεων, περικοπή του 13ου και 14ου μισθού, πάγωμα των ωριμάνσεων (τριετίες και πολυετίες) είναι μερικά από τα μέτρα που επιθυμούν οι δανειστές μας να εφαρμόσει η χώρα μας".  
     
ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Αποφάσεις- σοκ με το πιστόλι στον κρόταφο" - Η εφημερίδα γράφει ότι "ώρα μηδέν για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. Με δεδομένη τη σκληρή στάση της τρόικας που ζητάει επώδυνα μέτρα για το νέο μνημόνιο, η ελληνική πλευρά καλείται να πάρει αποφάσεις που προκαλούν σοκ σε κόμματα και κοινωνία".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Οι εκλογές τραβάνε προς το καλοκαίρι!- Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το άπιαστο όνειρο της 19ης Φεβρουαρίου, η αναβολή για τον Μάρτιο, μετά η υπόσχεση πριν το Πάσχα και μάλλον στο βάθος στα Μπάνια του Λαού".

Η ΕΠΟΧΗ: "Υπογράφουν τη λεηλασία της ζωής μας" - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι εκβιασμοί είναι πρωτοφανείς από την τρόικα, τους τραπεζίτες και τους έλληνες εργοδότες. Ωστόσο, αυτό δεν απαλλάσσει καθόλου την πολιτική ηγεσία που είναι απολύτως συνένοχη...".
 
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Κρίσιμη διαπραγμάτευση στο παρά ένα" - Η εφημερίδα σημειώνει ότι " "κόκκινες γραμμές" έναντι των απαιτήσεων της τρόικας χαράσσει ο πρωθυπουργός. Οι αντιρρήσεις του κ. Παπαδήμου, σε σχέση με το σχέδιο του νέου μνημονίου που παρέδωσε χθες η τρόικα, αφορούν κυρίως σε δύο επίμαχα σημεία".
  
Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Πόσα λεφτά χάνουν οι μισθωτοί"  - Η εφημερίδα γράφει ότι "οι ανατροπές στη ζωή μας με την αύξηση της παρακράτησης φόρου και την εισφορά αλληλεγγύης. Πώς 2,5 εκατ. πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν φόρους, παρά το γεγονός ότι έχουν ελάχιστα έσοδα".
 
Κυριακάτικη ΑΥΓΗ: "Το δεύτερο λάθος είναι έγκλημα!" - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μετά από αλλεπάλληλους εκβιασμούς, που τελικά φορτώνονται στην κοινωνία, ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΛΑΟΣ συνυπογράφουν το δεύτερο σκληρότερο Μνημόνιο ως αντάλλαγμα για το νέο δάνειο, που υποθηκεύει τη χώρα τουλάχιστον για μια δεκαετία". 

Κυριακάτικη Δημοκρατία: "Εκλογές, επειγόντως! Πατρίδα κουράγιο"  - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "λύση λύτρωσης για τη χώρα και τους πολίτες είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. Ολο το παρασκήνιο των σκληρών διαπραγματεύσεων με την τρόικα και των δραματικών διαβουλεύσεων των πολιτικών αρχηγών". 
  
Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ολοι στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 9 Φλεβάρη σε όλη τη χώρα" - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "το συλλαλητήριο να γίνει σταθμός για την κλιμάκωση του αγώνα και προετοιμασία για πανελλαδική, γενική απεργία. Η απάντηση θα πρέπει να δοθεί σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά και χώρο εκπαίδευσης". 
  
Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: "Με δόσεις κατεδαφίζει την εργατική νομοθεσία η τρόικα" - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι προσεκτικοί χειρισμοί των εκπροσώπων της τρόικας έχουν να κάνουν κυρίως με τις αντιδράσεις των βουλευτών και των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου και δηλώνουν ότι αδυνατούν πλέον να ψηφίσουν άλλα μέτρα υφεσιακού χαρακτήρα".

ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Σε θηλιά χρεοκοπίας με ή χωρίς δανειακή σύμβαση" - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τα μέτρα "διάσωσης" οδηγούν σε ύφεση 5% και εκτίναξη του ελλείμματος. Απώλειες 18 δισ. ευρώ για τα ασφαλιστικά ταμεία λόγω PSI. Η κόντρα Βερολίνου-ΔΝΤ για "κούρεμα" και στα ομόλογα της ΕΚΤ δημιουργεί "μαύρη τρύπα" 20 δισ. ευρώ".  
 
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Η τρόικα θα απολύει δημοσίους υπαλλήλους" - Η εφημερίδα γράφει ότι "ο Γερμανός επικεφαλής της Task Force κ. Χορστ Ράιχενμπαχ, οι αξιωματούχοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και οι Γάλλοι τεχνοκράτες που βρίσκονται ήδη στην Αθήνα και προσπαθούν να καταπολεμήσουν την γραφειοκρατία θα επιλέξουν ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι και από ποιες ΔΕΚΟ θα απολυθούν!".

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Παραδίδει στον Βενιζέλο- Στον Ε. Βενιζέλο περνά το ΠΑΣΟΚ ελλείψει ουσιαστικών εναλλακτικών" - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Με συναινετικές διαδικασίες η διαδοχή του Γ. Παπανδρέου. Στα χέρια του Ευάγγελου Βενιζέλου περνά -όπως όλα δείχνουν- η προεδρία του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα με βελούδινο τρόπο".

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Αγωγή Γερμανού υπουργού για δικαιώματα του... Χίτλερ!" -
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "διότι ο γνωστός εκδότης Οδυσσέας Χατζόπουλος μετέφρασε το παραλήρημα χωρίς την άδεια τους... Ζητούν και τα ρέστα από τα θύματα και απειλούν με... φυλάκιση, αν δεν πάρουν ένα εκατ. ευρώ!".

ΤΟ ΠΑΡΟΝ: "Αμα θες να φύγεις, ΦΥΓΕ" - Η εφημερίδα γράφει ότι ""θα ζήσει η χώρα και χωρίς τον Παπαδήμο", του διαμηνύουν. Κόκκινες γραμμές βάζουν βουλευτές και κοινωνία. Δεν αποκλείονται ραγδαίες εξελίξεις μέχρι αύριο!".

REAL NEWS: "Σας πούλησε για... ψήφους!- Τώρα καταγγέλλουν την Αγκελα Μέρκελ και οι Γερμανοί" - Η εφημερίδα γράφει ότι " "δομικό" και μακροοικονομικό λάθος" χαρακτηρίζει το Μνημόνιο ο βουλευτής των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών και τομεάρχης του κόμματος για θέματα οικονομίας Κάρστεν Σνάιντερ. Σε συνέντευξή του στη Real news, ο κ. Σνάιντερ δηλώνει ότι η Αγκελα Μέρκελ εξανάγκασε την Ελλάδα στο Μνημόνιο για να μη χάσει ψήφους στη Γερμανία".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Κυριακής: "Να προστατέψουμε τα "ασημικά" μας"  

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΕΡΔΟΣ: "Δυστοκία στις διαπραγματεύσεις από τις... "κόκκινες γραμμές" " - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δραματικούς τόνους προσλαμβάνει η διαπραγμάτευση με την τρόικα, καθώς, χθες Σάββατο, αναβλήθηκε για μία ακόμη φορά -για σήμερα Κυριακή στις 13.00- η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μαξίμου υπό τον κ. Λουκά Παπαδήμο".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου