Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Επισκόπηση τύπου 13/2/2012


Επισκόπηση τύπου 13/2/2012

Η ψήφιση του 2ου μνημονίου, οι βίαιες συγκρούσεις στο κέντρο της Αθήνας και οι παρενέργειες στα κόμματα από την διαφοροποίηση βουλευτών, είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η Βουλή ψήφισε «ΝΑΙ» στο Μνημόνιο 2 - Η εφημερίδα γράφει ότι "υπό το εκρηκτικό κλίμα που πυροδότησαν οι αντεγκλήσεις των βουλευτών και την εικόνα καταστροφής από το φλεγόμενο κέντρο της Αθήνας, υπερψηφίστηκε χθες από 199 βουλευτές σε σύνολο 278 («όχι» από 74, «παρών» οι 5) το νέο Μνημόνιο που εξασφαλίζει το «κούρεμα» του χρέους και τη νέα δανειοδότηση της χώρας και που απείλησε τη συνοχή των κοινοβουλευτικών ομάδων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. όσο κανένα άλλο νομοσχέδιο στη μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου".

ΑΥΡΙΑΝΗ: Να σηκωθούν και να φύγουν πριν διαλύσουν ολοκληρωτικά τη χώρα - Η εφημερίδα τονίζει ότι "μόνη οδός λύτρωσης για τη χώρα μετά την ψήφιση του Μνημονίου των δημίων της κοινωνίας είναι τώρα οι εκλογές. Εάν δεν δοθεί περιθώριο από τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου να αποκατασταθεί η δημοκρατική τάξη στον τόπο ώστε να εκτονωθεί ο κοινωνικός βρασμός, εάν δεν μιλήσει ο λαός για την τύχη του, η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Εαλω! - Η εφημερίδα γράφει "με 199 «ναι» ξεκινάει από σήμερα η πιο σκοτεινή νύχτα της Ελλάδας. Υπερψηφίστηκε το νέο Μνημόνιο με διαφοροποιήσεις βουλευτών και μαζικές διαγραφές τα ξημερώματα. Η Αθήνα στις φλόγες, η Ελλάδα στο χάος! Την ώρα που τα άγρια ΜΑΤ του Παπουτσή χτυπούσαν διαδηλωτές, οι κουκουλοφόροι έκαιγαν την πρωτεύουσα. Πάνω από 45 κτίρια την πυρά. Πλιάτσικο σε μαγαζιά".

ΕΘΝΟΣ: Ιστορικό «ναι» με θύελλα στα κόμματα - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με την αποφασιστικής σημασίας ψήφο 199 βουλευτών άνοιξε ο δρόμος για τη διάσωση της χώρας από τη χρεοκοπία. Οι διαρροές στην ψηφοφορία προκάλεσαν κραδασμούς στα κόμματα. Η... θύελλα διαγραφών συμπαρέσυρε 45 στελέχη του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: 199 Πολιτικοί - Νέρωνες «κατέκαψαν» τους Ελληνες ενώ καιγόταν η Αθήνα! - Σύμφωνα με την εφημερίδα "σκηνικό Δεκέμβρη '08 στήνεται και πάλι στην Ελλάδα!!! "Ηθελαν να σκοτώσουν Ελληνες τα ΜΑΤ! «Κονιορτοποίηση» του πολιτικού μας συστήματος... Απαρχή ραγδαίων εξελίξεων για Ελλάδα-ευρύτερη περιοχή; Η νύχτα της μεγάλης σφαγής εντός και εκτός βουλής".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Νύχτα τρόμου μέσα και έξω από τη Βουλή - Η εφημερίδα γράφει ότι "έκαψαν πάλι το κέντρο της Αθήνας! Στην πυρά δεκάδες ιστορικά κτίρια και καταστήματα. Τεράστιες οι ευθύνες για επεισόδια και βανδαλισμούς. Σκηνικό χάους με λεηλασίες και δεκάδες τραυματίες. Μπουρλότο στα κόμματα από τις 45 διαρροές.
ΕΣΤΙΑ: Αδιανόητη καταστροφή - Η εφημερίδα τονίζει ότι "αυτό που συνέβη χθες το βράδυ στην Αθήνα είναι αδιανόητο. το κέντρο της πόλεως πυρπολήθηκε πάλι από βανδάλους. Δεκάδες καταστήματα και τράπεζες λεηλατήθηκαν ή κάηκαν ολοσχερώς".

Η ΑΥΓΗ: Ακυρο το Μνημόνιο. Το καταψήφισε ο λαός - Η εφημερίδα γράφει ότι παλλαϊκή καταδίκη του Μνημονίου. Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν ειρηνικά σε ολόκληρη τη χώρα. Καταλήψεις δημαρχείων και κτηρίων της Περιφέρειας".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Λύτρωση οι άμεσες εκλογές λόγω δυσαρμονίας λαού και Βουλής - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "να καθοριστεί από σήμερα η ημερομηνία διάλυσης της Βουλής, ώστε αμέσως μετά την ολοκλήρωση του PSI να μιλήσει ο λαός, ζήτησε χθες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας ότι υπάρχει δυσαρμονία μεταξύ Βουλής και λαού και προειδοποιώντας ότι δεν θα ανεχθεί οποιαδήποτε κωλυσιεργία".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Βήμα ευθύνης, ρωγμές στα κόμματα - Σύμφωνα με την εφημερίδα "εγκρίθηκαν χθες από τη Βουλή η νέα δανειακή σύμβαση και το PSI με 199 θετικές ψήφους και 74 κατά, εξέλιξη που αποτρέπει την άτακτη χρεοκοπία της χώρας. Ομως, η μεταμεσονύκτια, δραματική ψηφοφορία άφησε με βαριά τραύματα τα δύο μεγάλα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ., και δευτερευόντως τον ΛΑΟΣ, μεταβάλλοντας συνολικά τα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό".

ΤΑ ΝΕΑ: ΝΑΙ δια πυρός και δακρύων - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με 199 βουλευτές υπέρ και... 45 διαγραφές εγκρίθηκε τα μεσάνυκτα το Μνημόνιο. Με οργανωμένο σχέδιο κουκουλοφόροι έκαψαν ιστορικά κτίρια, καταστήματα και τράπεζες".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Η λαϊκή οργή θα σμπαραλιάσει τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ - Σύμφωνα με την εφημερίδα "εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέες και νέοι, Ξεσηκωμός παντού. Ολοι στη μάχη, όλοι στους δρόμους για την παρεμπόδιση των αντιλαϊκών μέτρων, όλη η Ελλάδα να γίνει μια Χαλυβουργία, κάστρο αγώνα".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: «Ανάσα» και ανησυχία για την επόμενη ημέρα - Η εφημερίδα γράφει ότι "σε εκρηκτικό κλίμα εντός και εκτός βουλής υπερψηφίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες το νέο μνημόνιο και οι νέες δανειακές συμβάσεις από 199 βουλευτές, ενώ αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος διεγράφησαν 46 βουλευτές από ΠΑΣΟΚ Ν.Δ. και ΛΑΟΣ".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Ανάσα για τη χώρα - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με ευρύτατη πλειοψηφία η Βουλή, ύστερα από μία θυελλώδη συνεδρίαση, ενέκρινε το νέο Μνημόνιο, που δίνει ανάσα στη χώρα. «Τραυματισμένα» τα κόμματα, καθώς 43 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. δεν πειθάρχησαν στις αποφάσεις των ηγεσιών και διεγράφησαν. Εκτός ΛΑ.Ο.Σ. οι Μ. Βορίδης και Αδ. Γεωργιάδης που ψήφισαν «ναι»".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Με 199 «ναι» σε εποχή ύφεσης και λιτότητας - Η εφημερίδα τονίζει ότι "διαβεβαίωση ότι το νέο οικονομικό πρόγραμμα που υπερψηφίστηκε χθες από τη Βουλή θα επιτύχει, έδωσε χθες, από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, προειδοποιώντας όμως ότι η πλήρης, έγκαιρη και αποτελεσματική εφαρμογή του δεν θα είναι εύκολη".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου