Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Επισκόπηση τύπου 10/1/2012


Επισκόπηση τύπου 10/1/2012

Ο κίνδυνος εκταμίευσης της επόμενης δόσης, ο εκβιασμός εκ μέρους των Μερκοζί προς την Ελλάδα, η επικείμενη επίσκεψη της τρόϊκα και η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού είναι τα ζητήματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κινδυνεύει η επόμενη δόση...- Η εφημερίδα γράφει ότι "αυστηρή προειδοποίηση στην Ελλάδα ότι δεν πρόκειται να δοθεί η επόμενη δόση στη χώρα εάν δεν υπάρξει ραγδαία πρόοδος στο δεύτερο πακέτο βοήθειας, συμπεριλαμβανομένης της εθελοντικής αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους που κατέχουν ιδιώτες, απηύθυναν η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, κατά τη χθεσινή συνάντησή τους στο Βερολίνο".

ΑΥΡΙΑΝΗ: Εκλογές τον Φεβρουάριο φέρνει το νέο εκβιαστικό τελεσίγραφο της Μέρκελ - Η εφημερίδα τονίζει ότι "το τρομοκρατικό δίλημμα που θέτει στην ελληνική κυβέρνηση η Μέρκελ - ή αποδέχεστε άνευ όρων τους όρους της Τρόικας και προχωράτε εντός του μήνα στην υλοποίηση του εφαρμοστικού πακέτου ή ξεχάστε τα νέα δάνεια - επιταχύνει τις εξελίξεις στο εσωτερικό πολιτικό μέτωπο και προκαλεί σφοδρή ώθηση προς εκλογές, ακόμα και εντός του Φεβρουαρίου".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Κοροϊδία με τους μισθούς - Η εφημερίδα γράφει ότι "δραματικές μειώσεις στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, μέσω κατάργησης 13ου, 14ου μισθού και παγώματος μισθολογικών ωριμάνσεων, επεξεργάζεται η κυβέρνηση Παπαδήμου".

ΕΘΝΟΣ: Ανάσα με προσλήψεις 26.000 ανέργων - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τονωτική ένεση στον τομέα της απασχόλησης αποτελεί η έγκριση των πρώτων 26.000 θέσεων κοινωφελούς εργασίας, όπως προτάθηκαν από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Οι προσλαμβανόμενοι άνεργοι θα απασχοληθούν σε 368 υπηρεσίες, για διάστημα πέντε μηνών, με μισθό έως 625 ευρώ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο παπα-Στέφανος Σέρβος για την παγκόσμια υπερκυβέρνηση! - Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο ρόλος της Ορθοδοξίας δεν είναι μόνο πνευματικός και το έργο της δεν εξαντλείται αποκλειστικά μες στους ναούς! Είναι και κοινωνικός, εθνικός και ανθρωπιστικός και γι΄αυτό ειδικά η ελληνορθόδοξη διάσταση της Χριστιανοσύνης έχει κατά καιρούς προσφέρει μέγιστο έργο και έμπρακτα για τη σωτηρία και την ανάπτυξη αυτού του τόπου!...".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πανελλαδικές και νέο Λύκειο με υπογραφή Μπαμπινιώτη - Η εφημερίδα γράφει ότι "σε βετεράνο από την «ομάδα» των αντιπάλων της, τον πρώην πρύτανη Γεώργιο Μπαμπινιώτη, έδωσε την μπάλα του εξεταστικού η υπουργός Παιδείας επιδιώκοντας να γίνει η μοναδική υπουργός των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου που θα κάνει το «νταμπλ» της διακομματικής συναίνεσης στην ανώτατη και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση".

ΕΣΤΙΑ: Ο κίνδυνος πτωχεύσεως - Η εφημερίδα τονίζει ότι "κάποιοι θέλουν να πιστεύουν ότι δεν υπάρχει πραγματικός κίνδυνος πτωχεύσεως. Υποστηρίζουν ότι επειδή το κόστος της τυχόν απαχωρήσεώς μας από το ευρώ [EUR=X]  θα είναι πολύ μεγάλο για τους Ευρωπαίους, οι τελευταίοι θα κάνουν τα πάντα για να αποφευχθή ένα τέτοιο ενδεχόμενο και δεν θα μας αφήσουν να πτωχεύσουμε".

Η ΑΥΓΗ: Το μεγάλο κόλπο με το PSI - Σύμφωνα με την εφημερίδα "πυκνές προδιαγράφονται οι εξελίξεις τις επόμενες μέρες, με αφορμή το PSI (το «κούρεμα» του χρέους), που οι επιπτώσεις του θα επηρεάσουν όχι μόνο τις τραπεζικές ή τις οικονομικές, αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Δάνεια: Πώς θα νικήσετε τις τράπεζες - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "από το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου έρχεται μια νέα ευνοϊκή απόφαση υπέρ δανειολήπτριας άνεργης, με κούρεμα χρέους κατά 250.000 ευρώ και διάσωση της πρώτης κατοικίας της".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Μέρκελ: Πρώτα τα μέτρα, μετά η δόση - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η επόμενη δόση προς την Ελλάδα δεν θα εκταμιευθεί εάν δεν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή ομολόγων και τη νέα δανειακή σύμβαση, προειδοποίησε χθες από το Βερολίνο η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ μετά τη συνάντησή της με τον Γαλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί".

Η ΝΙΚΗ: Υποτίμηση 15% στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα - Η εφημερίδα γράφει ότι "σε κλοιό ασφυκτικών πιέσεων από την τρόικα για άμεσες μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση".

Ο ΛΟΓΟΣ: «Παιχνίδια» με τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα - Σύμφωνα με την εφημερίδα "την επιβολή ενός πλαφόν στο ύψος 14ου μισθού, η κατάργηση ή ο περιορισμός των «αυτόματων» αυξήσεων στους μισθούς που προβλέπονται από τις συλλογικές συμβάσεις μέσω των ωριμάνσεων και το πάγωμα των μισθών για την επόμενη τριετία, είναι ορισμένες από τις προτάσεις που καταθέτουν στη συζήτηση για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, ο ΣΕΒ και οι υπόλοιποι εργοδοτικοί φορείς".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Να γίνει όλη η Ελλάδα μια Χαλυβουργία του αγώνα - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "νέα στυγνή επίθεση εξαπέλυσε χτες η αδίστακτη εργοδοσία της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο, προχωρώντας σε ακόμα 13 απολύσεις εργαζομένων. Η χτεσινή εξέλιξη ήρθε να επιβεβαιώσει πόσο σκληρό και αδίστακτο είναι το μεγάλο κεφάλαιο, που προσπαθεί να σπάσει τον περήφανο αγώνα των χαλυβουργών που έχει γίνει φωτεινό μονοπάτι στην οργάνωση της πάλης ενάντια στην πολιτική που υπηρετεί την «ανταγωνιστικότητα» των επιχειρήσεων".

ΤΑ ΝΕΑ: Τελεσίγραφα και παζάρια...- Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Νικολά Σαρκοζί και Ανγκελα Μέρκελ προειδοποίησαν τον Λουκά Παπαδήμο: «Πάρτε μέτρα για να πάρετε τη δόση». Ο Αντ. Σαμαράς επιμένει για εκλογές και δηλώνει ότι θα στηρίξει μόνο ό,τι συμφωνήσουν οι κοινωνικοί εταίροι".

City Press: Νέα προειδοποίηση από Σαρκοζί – Μέρκελ - Σύμφωνα με την εφημερίδα "η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της για να συνεχιστεί η δανειοδότησή της".

Metro: Πόλεμος νεύρων με 13ο-14ο μισθό - Η εφημερίδα τονίζει ότι "μόνο με συμφωνία των κοινωνικών εταίρων η μείωση του μισθολογικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα, διαμηνύει η ΝΔ. «Δώρα» αποκλειστικά για χαμηλόμισθους προτείνει ο ΣΕΒ".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ασφυξία στην αγορά

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Αμεση σύνδεση δόσεων με PSI και νέα σύμβαση - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε σκληρή γραμμή εμφανίστηκε χθες η Α. Μέρκελ συνδέοντας ευθέως τις επόμενες δόσεις προς την Ελλάδα με την ολοκλήρωση του PSI και την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Τελευταία ευκαιρία - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το ελληνικό ζήτημα βρέθηκε ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων της συνάντησης που είχαν χθες στο Βερολίνο η Αγκ. Μέρκελ με το Ν. Σαρκοζί. Η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι για να καταβληθεί η επόμενη δόση θα πρέπει να υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το νέο πακέτο, αλλά και συμφωνία για το PSI".

ΚΕΡΔΟΣ: Θρίλερ με τα δημόσια έσοδα - Η εφημερίδα γράφει ότι "ολες οι εκκρεμότητες θα πρέπει να κλείσουν πριν από την έλευση της τρόικας στις 16 Ιανουαρίου με το Μέγαρο Μαξίμου και την πλατεία Συντάγματος να παίρνουν καθημερινά φωτιά από τις αλλεπάλληλες συσκέψεις, προκειμένου να κλείσει η ατζέντα των μνημονιακών υποχρεώσεων και να προσδιοριστούν οι ταμειακές ανάγκες της χώρας μέχρι την εκτιμώμενη περίοδο εκταμίευσης του νέου δανείου".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Γαλλο-γερμανικές πιέσεις για το νέο πακέτο βοήθειας - Η εφημερίδα τονίζει ότι "αυστηρή προειδοποίηση προς την Ελλάδα να επιταχύνει το βηματισμό της σε όλα τα μέτωπα απηύθυναν το Βερολίνο και το Παρίσι, διαμηνύοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα εκταμιευθεί η επόμενη δόση του δανείου".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου