Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Επισκόπηση Κυριακάτικου τύπου 15/1/2012


Επισκόπηση Κυριακάτικου τύπου 15/1/2012

Η πορεία της οικονομίας, η εμπλοκή στο PSI και οι επερχόμενες μισθολογικές αλλαγές, η επικείμενη άφιξη της τρόικας και οι εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του κυριακάτικου Τύπου.

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Η Ελλάδα στην "πρέσα". Θυσιάζουν 13ο και 14ο... για να σωθούν οι μισθοί". - Κατά την εφημερίδα "το καρτέλ των δανειστών εκβιάζει την ευρωζώνη με την άρνηση συμμετοχής στην αναδιάρθρωση του χρέους, χωρίς ένα παχυλό επιτόκιο για τα νέα ομόλογα με τα οποία θα αντικατασταθούν τα παλαιά. Η εμπλοκή στην αναδιάρθρωση εγείρει κινδύνους ασύντακτης χρεοκοπίας τον Μάρτιο, την ίδια ώρα που η τρόικα ζητεί τη θυσία του 13ου και 14ου μισθού".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Διαδοχική ασφάλιση. Ευνοϊκές ρυθμίσεις- κλειδιά". - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "έξυπνοι τρόποι για να λάβετε μεγαλύτερη σύνταξη. Οι απαραίτητες προϋποθέσεις και αναλυτικά παραδείγματα ".

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: " Σενάρια τρόμου για 13ο-14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα". - Η εφημερίδα τονίζει ότι "η συνταγή των δανειστών για τις περικοπές στα δώρα και το επίδομα αδείας των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Το σχέδιο προβλέπει "ψαλίδι" 20% έως 30% στις κλαδικές συμβάσεις και πάγωμα των ωριμάνσεων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "ΠΑΣΟΚΑΤΖΗΣ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας!". - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι φωνές στη Χαλκίδα "γειά σου Πρόεδρε του ΠΑΣΟΚ" αλλά και γενικά οι πλάτες που βάζει στον πρωθυπουργό του ΠΑΣΟΚ Λουκά Παπαδήμο δίνουν άλλη εικόνα του μέχρι πρότινος ουδέτερου, Κάρολου Παπούλια".

Η ΕΠΟΧΗ: "Οι εργαζόμενοι απαντούν με αγώνες". - Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "η ταξική σύγκρουση γενικεύεται. Από τη μια μεριά, οι δυνάμεις του διεθνούς και εγχώριου κεφαλαίου και οι πολιτικοί εκπρόσωποί τους, μάλιστα με αυθεντικότερο τρόπο, με τεχνοκράτες πρωθυπουργούς όπως οι κ.Παπαδήμος και Μόντι. Από την άλλη, οι δυνάμεις της εργασίας και η νεολαία, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μετανάστες, οι αδύνατες ομάδες, που χρειάζονται τη συνδρομή του κράτους πρόνοιας".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: " Σκληρό παζάρι σε τρία μέτωπα". - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται η Αθήνα περιμένοντας την τρόικα. Ο κ.Λουκάς Παπαδήμος ενώπιον ρευστού ενδοκυβερνητικού τοπίου. PSI+:τα τρία πιο πιθανά σενάρια της επόμενης ημέρας για την Ελλάδα".

Κυριακάτικη ΑΥΓΗ: " Εκλογές πριν τα δεσμά της σύμβασης". - Κατά την εφημερίδα "πρόβα για συγκυβέρνηση μακράς διαρκείας από τον Λ.Παπαδήμο προχτές στη Βουλή. Δρομολογείται η διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ μετά το PSI και νέα δανειακή σύμβαση. ".

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "Στη δαγκάνα του FBΙ διεθνής κερδοσκόπος που ... συμβούλευε τον Παπανδρέου για την αντιμετώπιση της κρίσης!!!". - Σύμφωνα με την εφημερίδα "εντοπίστηκαν στους λογαριασμούς του τεράστια ποσά που προέρχονται, σύμφωνα με τις αμερικανικές Αρχές, από αδήλωτα κέρδη που έβγαλε από τα CDS και από μυστικά κονδύλια που άρπαξε από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ".

Κυριακάτικη Δημοκρατία:"Το σύνδρομο της Ντόρας πίσω από το παιχνίδι Βενιζέλου για χρεοκοπία". - Η εφημερίδα αναφέρει "πως την κρίσιμη ώρα που γίνεται το τελικό ξεκαθάρισμα στο ΠΑΣΟΚ προέκυψε σοβαρή εμπλοκή με την ανταλλαγή των ομολόγων, που ίσως πυροδοτήσει τα CDS."

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: " Ολοι στην παναττική απεργία την Τρίτη 17 Γενάρη". - Σύμφωνα με την εφημερίδα "συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 11πμ. Την ίδια μέρα συλλαλητήρια σε άλλες πόλεις της χώρας. Θεσσαλονίκη στις 6.30 μμ στο ’γαλμα Βενιζέλου. Επιτακτική η ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα. Αλληλεγγύη στους χαλυβουργούς ".

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: "Παιχνίδια εκβιασμού για ... κούρεμα ιδιωτικού τομέα". - Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "την πλήρη κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει, ζητά η τρόικα στο όνομα της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, ενώ από την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και το πάγωμα των τριετιών οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα χάσουν έως και το 20% των σημερινών αποδοχών τους".

ΤΟ ΑΡΘΡΟ της Κυριακής:"Ολα στα χέρια του Παπαδήμου". - Κατά την εφημερίδα "τον πλήρη έλεγχο της κυβέρνησης ετοιμάζεται να πάρει ο πρωθυπουργός μέσω ανασχηματισμού. Κλειδώνει μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα επιλογής Λουκά Παπαδήμου".

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Φεύγει ο Βενιζέλος". - Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "βαρύτατες κατηγορίες κατά Παπανδρέου: Εγώ επιλέγω τη χώρα και εσύ την καρέκλα. Αλλάζουν οι συσχετισμοί. Τι θα κάνουν οι άλλοι δελφίνοι".

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της Κυριακής:"Ομολογία Σοκ: "Ετσι μοιράζαμε τις μίζες των δισ!". - Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "αποκαλύπτει την αλυσίδα της διαφθοράς. Ντοκουμέντα που δείχνουν ότι στοιχεία για το πώς και ποιοι άδειασαν τα ταμεία υπάρχουν".

ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: "Αγριος τζόγος Μέρκελ-κερδοσκόπων στην πλάτη της Ελλάδας". - Η εφημερίδα γράφει ότι "η Γερμανία παίζει το χαρτί της ελληνικής πτώχευσης, για να δώσει μικρότερο δάνειο στη χώρα μας και να κάνει επίδειξη δύναμης στις αγορές".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Χάρισαν σε εφοπλιστή δασικό στις Σπέτσες". - Η εφημερίδα τονίζει ότι "παρά την αντίθετη γνώμη του δασάρχη 20 μέρες πριν, το δημόσιο αποποιήθηκε δικαιώματά του με συνήθη τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο. 20 στρέμματα έχασε το κράτος ".

Real news: " Εξέγερση βουλευτών". - Σύμφωνα με την εφημερίδα "μέσω της "R" 20 στελέχη του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ προειδοποιούν ότι δεν πρόκειται να δώσουν τη συγκατάθεσή τους σε νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "6.500 ευρώ έχασε κάθε εργαζόμενος". - Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι "το κούρεμα των μισθών και συντάξεων, η υπερφορολόγηση των εισοδημάτων, οι έκτακτες εισφορές πάσης φύσεως, τα τεκμήρια και οι αυξήσεις βασικών αγαθών, ακόμα και της ΔΕΗ, αφαίρεσαν έως και 40% του οικογενειακού εισοδήματος".

FREE SUNDAY:"Γιατί φοβούνται τον Παπαδήμο". - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "δυσκολεύει το σχεδιασμό των δελφίνων του ΠΑΣΟΚ. Αποδομεί την προεκλογική επιχειρηματολογία της ΝΔ. Πιθανολογείται η μετεκλογική αξιοποίησή του".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου