Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Επισκόπηση τύπου 20/1/2012


Επισκόπηση τύπου 20/1/2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σκάνδαλο συγκλονίζει τη Θεσσαλονίκη - Η εφημερίδα γράφει ότι "συγκλονισμένοι είναι οι πολίτες στη συμπρωτεύουσα, από την αποκάλυψη πως πασίγνωστα άτομα, υπεράνω κάθε υποψίας, ήταν τα περισσότερα από τα μέλη των 4 εγκληματικών οργανώσεων που εξάρθρωσαν άντρες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Η μαφία αγγίζει τον Βενιζέλο και τον Καρατζαφέρη - Η εφημερίδα γράφει ότι "στη φόρα αρχίζουν να βγαίνουν τα άπλυτα του ΠΑΣΟΚ αλλά και του ΛΑΟΣ. Το «κύκλωμα» της Θεσσαλονίκης, το οποίο έσπασε και βγήκε στον αφρό, αποτελεί απλώς την κορυφή του παγόβουνου που αρχίζει να λιώνει παράλληλα με τον... καύσωνα που προκαλεί στα στρατόπεδα του ΠΑΣΟΚ ο εσωκομματικός πόλεμος".

ΕΘΝΟΣ: Συμφωνία για «κούρεμα» 100 δισ. - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "άνοιξε ο δρόμος για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 100 δισ. ευρώ. Οι τελικοί όροι έκλεισαν. Οριστικοποιούνται αμέσως, ώστε τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, να παρουσιαστεί στο Eurogroup με τη συμφωνία. Τα νέα δάνεια θα έχουν κλιμακωτό επιτόκιο από το 3% έως το 5%, ανάλογα με την ωρίμανση των ομολόγων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ηχούν οι σάλπιγγες της αποκάλυψης...- Σύμφωνα με την εφημερίδα "την ώρα που «παράξενοι ήχοι» από τον ουρανό ακούγονται -σύμφωνα με τις μαρτυρίες ανθρώπων- σε διάφορα σημεία του πλανήτη και την ώρα που... ήχησαν (!) όπως λέγεται, οι σάλπιγγες της Αποκάλυψης του Αγίου Ιωάννη στην Κόστα Ρίκα (και προηγουμένως στην Ουκρανία. βλ. Τσερνόμπιλ), ο κόσμος μας βρίσκεται ενώπιον συγκλονιστικών εξελίξεων!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η πυραμίδα της μαφίας που διέλυσε τη Θεσσαλονίκη - Η εφημερίδα γράφει ότι "μέχρι το περιβάλλον του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, απλώνονταν τα «πλοκάμια» των τεσσάρων πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων, τα μέλη των οποίων εμπλέκονται σε πολυάριθμες υποθέσεις εκβιάσεων, τοκογλυφίας, απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες".

ΕΣΤΙΑ: Φορολογική επανάστασις. Για να απεμπλακούμε από την ύφεση -
Η εφημερίδα τονίζει ότι "η κυριώτερη αιτία της σημερινής υφέσεως είναι τα φορολογικά μέτρα του ΠΑΣΟΚ. Οι δε προτάσεις Σαμαρά όχι μόνο δεν είναι ανέφικτες, αλλά είναι επιβεβλημένες για να απεμπλακούμε από την ύφεση. Μακάρι να ήταν πιο τολμηρές και να προχωρούσαν στην φορολογική επανάσταση του ενιαίου συντελεστού".

Η ΑΥΓΗ: Επί ξυρού ακμής η κυβέρνηση - Σύμφωνα με την εφημερίδα "με το PSI να ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες με όρους που κατά τα φαινόμενα δεν καθιστούν βιώσιμο το ελληνικό χρέος, αλλά και την τρόικα να επιμένει για νέα σκληρά μέτρα εν όψει της δανειακής σύμβασης, η τρικομματική κυβέρνηση αντιμετωπίζει προβλήματα πολιτικής συνοχής που συναρτώνται με τις διιστάμενες κομματικές στρατηγικές".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Δάνεια. Πώς να μειώσετε το χρέος - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "εκατοντάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά σπεύδουν σε ενώσεις προστασίας καταναλωτών σε όλη τη χώρα, για να ρυθμίσουν τα υπέρογκα χρέη τους προς τις τράπεζες, καθώς αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις λόγω ανεργίας, περικοπής μισθών και συντάξεων, αλλά και απρόβλεπτων γεγονότων".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σύγκλιση με εκκρεμότητες - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στην επαναβεβαίωση της πλήρους στήριξης της κυβέρνησης κατέληξε η χθεσινή σύσκεψη του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τους κ. Γιώργο Παπανδρέου, Αντώνη Σαμαρά και Γιώργο Καρατζαφέρη, αλλά διαπιστώθηκαν εκκρεμότητες που θα συζητηθούν σε νέα μεταξύ τους συνάντηση την προσεχή εβδομάδα".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: Του πήρε την... ταυτότητα - Η εφημερίδα γράφει ότι "ο Λουκάς Παπαδήμος ζήτησε και πήρε την επαναβεβαίωση της στήριξης από τον Αντώνη Σαμαρά στην κυβέρνηση συνεργασίας, τον ενημέρωσε για την πρόοδο του PSI, αλλά και για τα μέτρα που πρέπει να αποφασιστούν, ώστε να υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση. Οι πολιτικοί αρχηγοί επιβεβαίωσαν την πλήρη στήριξή τους στην ολοκλήρωση του έργου της κυβέρνησης".

Ο ΛΟΓΟΣ: Κορυφώνεται το θρίλερ του PSI - Σύμφωνα με την εφημερίδα "η επιβεβαίωση της στήριξης των τριών κομμάτων που συνθέτουν την κυβέρνηση, ήταν το τελικό αποτέλεσμα της ενημερωτικής συνάντησης για τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις που πραγματοποιεί η Ελλάδα με τους πιστωτές της, που είχε ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: Κράτος-Συμμορία - Η εφημερίδα γράφει "παρακράτος με πολύχρωμη πολιτική κάλυψη στη Θεσσαλονίκη. Κυβέρνηση-PSI: όλα τα «περίστροφα στο τραπέζι. Κόμμα με τη βούλα των επιχειρηματιών, αλά Μπερλουσκόνι. Σκανδαλάρα στον ΗΣΑΠ Δίνουν διπλάσιο εφάπαξ σε ημετέρους".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Απαντήστε στον αντικομμουνισμό του ΣΕΒ Εργαζόμενοι τώρα με το ΚΚΕ - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "με μια μαζική συγκέντρωση που διοργάνωσαν αιφνιδιαστικά στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ, ταξικές Ομοσπονδίες και Συνδικάτα απέτρεψαν την Τετάρτη την έναρξη του «κοινωνικού διαλόγου» που είχαν προγραμματίσει η συμβιβασμένη συνδικαλιστική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και οι οργανώσεις των κεφαλαιοκρατών, με στόχο να στήσουν στο εκτελεστικό απόσπασμα ό,τι έχει απομείνει από τα δικαιώματα των εργατών στο όνομα της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου".

ΤΑ ΝΕΑ: Κουρεύουν χρέος και... υπουργούς - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πολύ κοντά σε συμφωνία για κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 100 δισ. ευρώ είναι η κυβέρνηση και οι δανειστές: αυτό προέκυψε από τη συνάντηση που είχαν χθες ο Λουκάς Παπαδήμος και ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Τσάρλς Νταλάρα και Ζαν Λεμιέρ".

City Press: Από τις τράπεζες στους τοκογλύφους - Σύμφωνα με την εφημερίδα "εξαρθρώθηκαν τέσσερις σπείρες εκβίασης και τοκογλυφίας. Θύματά τους εκατοντάδες επιχειρηματίες. Ενας από αυτούς οδηγήθηκε στην αυτοκτονία".

Metro: Συμφώνησαν... ότι διαφωνούν - Η εφημερίδα γράφει ότι "αντεγκλήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ Παπανδρέου, Σαμαρά, Καρατζαφέρη για το χρόνο των εκλογών. Στηρίζουν την κυβέρνηση οι 3 αρχηγοί, δήλωσε ο πρωθυπουργός".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Γεφυρώνεται το «χάσμα» για βιώσιμη λύση στο PSI - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "καταρχήν συμφωνία για τη συμμετοχή των ιδιωτών στην αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας φαίνεται ότι επιτεύχθηκε στη συνάντηση που είχαν χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος και ο επικεφαλής του IIF Τσ. Νταλάρα".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Χρυσή τομή στο PSI. Κλείνει η συμφωνία με τους ιδιώτες - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σημαντική πρόοδος σημειώθηκε στις διαπραγματεύσεις για το PSI ύστερα από αλλεπάλληλες συναντήσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών με τον επικεφαλής του IIF Τσ. Νταλάρα".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Τελική κρίσιμη συνάντηση για το haircut των ομολόγων - Η εφημερίδα τονίζει ότι "το πιο κρίσιμο ραντεβού για το PSI πραγματοποιείται το μεσημέρι, με την προσδοκία να οριστικοποιηθεί η συμφωνία με το IIF, ώστε τη Δευτέρα να συζητηθεί στο Ecofin και να δρομολογηθούν τα διαδικαστικά για την εφαρμογή της".

DEALnews: Παγίδα χρεοκοπίας - Η εφημερίδα γράφει ότι "πέρα από το παρασκήνιο όμως και τον πόλεμο συμφερόντων που παίζεται σε διεθνές επίπεδο για τη μη επίτευξη συμφωνίας φαίνεται πως και εντός της χώρας καταβάλλονται από ορισμένες προσπάθειες να τορπιλιστούν οι εξελίξεις και διοχετεύονταν πληροφορίες ιδιαίτερα δυσμενείς για τη χώρα".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου