Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 30/1/2012


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 30/1/2012

Η απαίτηση των κομμάτων για σύγκληση πολυήμερης συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου με στόχο να τεθεί θέμα χάραξης νέας στρατηγικής μετά το Greentree, η ρωσική παρέμβαση για το Κυπριακό απαντώντας προς όσους πιέζουν για επιδιαιτησία, ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και διεθνή διάσκεψη, η απόφαση της ΟΕΒ για διετές πάγωμα των μισθών και οι προειδοποιήσεις των συντεχνιών για απεργίες, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου της Δευτέρας.

Η ”Αλήθεια”, υπό τον τίτλο «Νέα στρατηγική ζητούν κόμματα», γράφει ότι τα κόμματα αναμένουν τη σύγκληση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πολυήμερης συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου για να θέσουν θέμα χάραξης νέας στρατηγικής στο Κυπριακό. Σε άλλο θέμα γράφει για αναδιάταξη στο ΔΗΚΟ ενόψει Προεδρικών, αναφέροντας ότι πρώην υπουργοί ανέλαβαν πόστα και έγιναν σύμβουλοι του κ. Καρογιάν.

Η ”Σημερινή”, υπό τον τίτλο «Από μια κλωστή κρέμεται η εργατική ειρήνη», γράφει ότι ενώ η ΟΕΒ παραμένει αμετακίνητη στην πρότασή της για διετές πάγωμα των μισθών και της ΑΤΑ στο ιδιωτικό τομέα, οι δύο μεγάλες συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ επιμένουν να απορρίπτουν τη θέση αυτή και να προειδοποιούν με απεργίες σε όλες τις επιχειρήσεις που θα εφαρμόσουν την πρόταση των εργοδοτών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι γυναίκα από το Δάλι ξεψύχησε την ώρα που χρησιμοποιούσε μηχάνημα αδυνατίσματος και μιλούσε ταυτόχρονα στο κινητό τηλέφωνο.

Ο ”Φιλελεύθερος”, υπό τον τίτλο «Επί ποδός για ειρήνη», γράφει ότι τρόμο προκαλεί ακόμα και η ιδέα ότι η Κύπρος μπορεί να βυθιστεί στο χάος απεργιακών κινητοποιήσεων και όλοι, κυβέρνηση και κόμματα, σπεύδουν προκειμένου να διατηρηθεί η εργατική ειρήνη μεταξύ εργοδοτών και συντεχνιών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι Ελληνοκύπριοι δικηγόροι ενεργώντας εκ μέρους Τουρκοκυπρίων πελατών τους, ασκούν πιέσεις στην Κυβέρνηση με σκοπό να αποδεχθεί την πώληση τουρκοκυπριακών περιουσιών, διαφορετικά προειδοποιούν ότι θα προσφύγουν στο ΕΔΑΔ για να πετύχουν καταδίκη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η ”Χαραυγή”, υπό τον τίτλο «Ρωσικό ‘νιετ’», γράφει ότι ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας προς όσους πιέζουν για επιδιαιτησία, ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και σύγκληση διεθνούς διάσκεψης στο Κυπριακό, διαμηνύοντας δημοσίως ότι δεν είναι ώρα για τέτοια. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το αδιαχώρητο έγινε χθες στο Τρόοδος με τη μαζική εξόρμηση των Κυπρίων στη χιονισμένη οροσειρά, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τη δύσκολη μετάβαση λόγω ομίχλης και παγετού στο οδόστρωμα.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου