Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Επισκόπηση τύπου 7-8/1-2012


Επισκόπηση τύπου 7-8/1-2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ποιες οι ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη" - «Τις "μαύρες τρύπες" του προϋπολογισμού επιχειρεί να κλείσει η κυβέρνηση με την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την Τρίτη».

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Πολιτικό στριπτίζ για 9 1/2 εβδομάδες" - «Από σήμερα ως τα μέσα Μαρτίου η κυβέρνηση Παπαδήμου και τα κόμματα που τη στηρίζουν καλούνται να επιβάλουν ένα "δεύτερο κύμα" εσωτερικής υποτίμησης προκειμένου να αποτρέψουν την επιστροφή στη δραχμή και να εξασφαλίσουν κρατική χρηματοδότηση ως το 2015».

ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Οι αλλαγές στις συντάξεις σε ΙΚΑ ΔΕΚΟ, Τράπεζες" - "Τι πρέπει να προσέξουν οι ασφαλισμένοι. Αναλυτικά παραδείγματα κατά περίπτωση για άνδρες και γυναίκες. Τι ισχύει για τρίτεκνους και διπλοσυνταξιούχους".

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Βίλες και offshore με ιδιοκτήτες εφοριακούς!" - "Στο στόχαστρο του οικονομικού εισαγγελέα βρίσκεται ομάδα πρώην και νυν εφοριακών για τους οποίους υπάρχουν καταγγελίες ότι διαθέτουν πανάκριβες βίλες, πολυτελή ξενοδοχεία και offshore εταιρείες".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Οι αξιωματικοί στη γραμμή με την... καραβάνα" - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σήμερα μέχρι και ο Ταγματάρχης σε συσσίτια, που προσφέρει κάθε Μονάδα. Αύριο, στα σίγουρα, θα έλθει και η σειρά των Ταξίαρχων και Υποστράτηγων. Και λίγο αργότερα και του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων".

Η ΕΠΟΧΗ: "Κόκκινες γραμμές χωρίς μπλε, πράσινους, μαύρους κόκκους" - Η εφημερίδα γράφει ότι "η κυβέρνηση και προφανώς τα κόμματα που τη στηρίζουν, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ- ΛΑΟΣ- ΔΗΣΥ διά στόματος Λ. Παπαδήμου δήλωσε ότι η μόνη κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία της πατρίδας".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Επικίνδυνες αναβολές και καθυστερήσεις" - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι συνεχείς καθυστερήσεις και αναβολές στην υλοποίηση των δεσμεύσεων της Αθήνας έναντι των δανειστών της ενέχουν τον κίνδυνο περαιτέρω χρονικής μετάθεσης του νέου προγράμματος στήριξης, με ότι αυτό συνεπάγεται".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Λύσεις που εξασφαλίζουν σίγουρα τις καταθέσεις σας" - Η εφημερίδα γράφει ότι "ποιοι και πως βγάζουν νόμιμα τα χρήματά τους στο εξωτερικό και πόσο τους στοιχίζει. Πότε συμφέρει η αγορά ομολόγων από χώρες του σκληρού πυρήνα του ευρώ όπως η Γερμανία, η Αυστρία και η Ολλανδία".

Κυριακάτικη ΑΥΓΗ: "Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;" - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο πρωθυπουργός αποδέχεται όλες τις αξιώσεις της τρόικας και μεταφέρει τους εκβιασμούς στην ελληνική κοινωνία με τις ευλογίες του Προέδρου της Δημοκρατίας".

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "Μόνο με τη δραχμή σώζεται η Ελλάδα" - Η εφημερίδα γράφει ότι "αυτή την εβδομάδα κρίνεται η παραμονή της χώρας στο ευρώ . Με το ευρώ θα συνεχίζει να βουλιάζει στα χρέη και στη φτώχεια, βαδίζοντας με μαθηματική ακρίβεια σε κοινωνική έκρηξη που θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την ίδια την ακεραιότητα της χώρας".

Κυριακάτικη Δμοκρατία: "Συμβόλαιο θανάτου με βρετανικό δίκαιο-Η πιο μεγάλη προδοσία" - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το "πλεονέκτημα" εν όψει του "κουρέματος" του χρέους, είναι το ελληνικό δίκαιο αποκαλύπτει ο δικηγόρος Λι Μπουχάιτ, στον οποίο όμως τώρα η κυβέρνηση Παπαδήμου έδωσε εντολή να δεχτεί την εφαρμογή του θανατηφόρου βρετανικού δικαίου!".

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Στήνουν νέο αντεργατικό σφαγείο για μισθούς, ασφάλιση, εργασιακές σχέσεις" - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τώρα ταξική αφύπνιση, ενότητα, αντεπίθεση, συμπόρευση με το ΚΚΕ οργάνωση και δράση με το ΠΑΜΕ, λαϊκή συμμαχία, για κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, αποδέσμευση από την ΕΕ με εργατική λαϊκή εξουσία και μονομερής διαγραφή του χρέους".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Κυβέρνηση- τρόικα στοχοποιούν τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα" - Η εφημερίδα γράφει ότι "την μείωση του κατώτερου μισθού, την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, την κατάργηση των ωριμάνσεων και μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας ζητά επιτακτικά η τρόικα".

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Τον διώχνουν- Στο κενό οι μεθοδεύσεις του Γιώργου να κρατήσει την καρέκλα" - Η εφημερίδα γράφει ότι "σκληρή μάχη τώρα των δελφίνων για το ποιος θα τον διαδεχθεί. Ποιοι θα είναι υποψήφιοι. Στην κούρσα και η Λούκα. Οι άγνωστοι διάλογοι στο Πολιτικό Συμβούλιο, που έβαλε τα γυαλιά στους πρωτοκλασάτους".

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Βόμβα εισαγγελέων κατά των Παπανδρέου!" - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "φόβος, τρόμος και προσπάθεια να κερδίσουν χρόνο από την ξαφνική επέλαση των εισαγγελέων, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη. Κάνουν λόγο για εκφράσεις ανησυχίας από υπουργούς και μεταξύ τριών υποθέσεων αναφέρονται... αθώα και στην υπόθεση του αδελφού του τέως πρωθυπουργού!"

ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Η αναβολή των εκλογών και ο "δράκος" της δραχμής" - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τα μικροσυμφέροντα των πράσινων βουλευτών, τα μεγαλύτερα των εξωθεσμικών παραγόντων, οι πρόθυμοι της ευρύτερης Κεντροδεξιάς και ο ρόλος του Παπαδήμου. Ο "μπαμπούλας" της χρεοκοπίας, η βιασύνη για απολύσεις στο Δημόσιο και το "κούρεμα¨ μισθών στον ιδιωτικό τομέα".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Οι μισθωτοί 500 ευρώ, οι "κηπουροί" 9.000 ευρώ" - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ενώ βράζει η κοινωνία με τα σχέδια για νέα μείωση στους μισθούς, τα "δικά μας παιδιά" χρυσώνονται. Χαράτσι 15% στα τιμολόγια της ΔΕΗ  για να πληρώνονται οι "κολλητοί" ".

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Ασφυκτικές πιέσεις από την Ευρώπη προς τους τραπεζίτες για το "κούρεμα" - Η εφημερίδα γράφει ότι "το σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες έχει μετατραπεί η διαδικασία εθελοντικής ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων, καθώς στο παρασκήνιο παίζεται ένα σκληρό πόκερ μεταξύ των θεσμικών εταίρων της χώρας και των πιστωτών μας, για να δεχθούν οι δεύτεροι να μπουν στο PSI".

REAL NEWS: "Εχετε 10 ημέρες για το κούρεμα"- Ασφυκτικές πιέσεις από το ΔΝΤ και την ΕΕ προς την κυβέρνηση" - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "απειλούν την Ελλάδα με διακοπή της χρηματοδότησης αν δεν κλειδώσει τη συμφωνία για το χρέος έως τις 17 Ιανουαρίου. Συναγερμός στην Κομισιόν για να αποφευχθεί η άτακτη χρεωκοπία".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ της Κυριακής: "Βόρεια Ελλάδα- 30% ανεργία- 40% μαύρη εργασία"

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου