Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 16/1/2012


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 16/1/2012

Η σημερινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου ενόψει της συνάντησης στο Greentree της Νέας Υόρκης μεταξύ του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και των ηγετών των δύο κοινοτήτων, η έκκληση για στήριξη του Προέδρου της Δημοκρατίας και η στάση των πολιτικών κομμάτων, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η ”Αλήθεια”, υπό τον τίτλο ”Εκλιπαρεί για… στήριξη”, γράφει ότι Προεδρικό και ΑΚΕΛ σχεδόν εκλιπαρούν τις πολιτικές δυνάμεις να στηρίξουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια ενόψει της συνάντησης στο Greentree, και ότι οι εκκλήσεις μάλλον θα πέσουν στο κενό σήμερα στο Εθνικό Συμβούλιο. Γράφει, επίσης, ότι το πλοίο ”Chariot” κατέπλευσε στην Ταρτούς της Συρίας στις 11 ή 12 Ιανουαρίου, εκτιμά Ρώσος ειδικός σε ναυτικά θέματα, ενώ οι ΗΠΑ εξέφρασαν την ανησυχία τους στη Μόσχα για την πιθανολογούμενη προμήθεια ρωσικών όπλων προς τη Συρία.

Η ”Σημερινή”, υπό τον τίτλο ”Πάνε για μάχη στο Εθνικό Συμβούλιο”, γράφει ότι τεταμένη και έντονα συγκρουσιακή αναμένεται η σημερινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, ενόψει της νέας συνάντησης στο Greentree της Νέας Υόρκης. Γράφει, επίσης, ότι οι ΗΠΑ, διά της εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών Βικτόρια Νιούλαντ, ζήτησαν διευκρινίσεις από τη Ρωσία και την Κύπρο για τις συνθήκες υπό τις οποίες το ρωσικό πλοίο ”Chariot” κατέληξε με τα πυρομαχικά στη Συρία, ενώ τελικός προορισμός ήταν η Κύπρος.

Ο ”Φιλελεύθερος”, υπό τον τίτλο ”Ξεκαθάρισμα στο Εθνικό”, γράφει ότι η επίτευξη συναίνεσης αποτελεί το ζητούμενο για τη σημερινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, το οποίο συνέρχεται ενόψει της νέας συνάντησης στο Greentree της Νέας Υόρκης, ωστόσο τόσο η Κυβέρνηση όσο και τα κόμματα προσέρχονται στη σημερινή συνεδρία, έχοντας στην ατζέντα τους διαφορετικές απαιτήσεις. Γράφει, επίσης, ότι το τελευταίο διάστημα οι Υγειονομικές Υπηρεσίες προχωρούν σε πιο εντατικούς ελέγχους, καθώς τα κρούσματα ακατάλληλων τροφίμων παρουσιάζουν αύξηση.

Η ”Χαραυγή”, υπό τον τίτλο ”Ολες οι δυνάμεις να στηρίξουν τον Πρόεδρο”, γράφει ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ζήτησαν στήριξη των πολιτικών δυνάμεων προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενόψει της συνάντησης στο Greentree και για να αντιμετωπιστούν οι όποιες προθέσεις συγκεκριμένων κύκλων για εκτροπή της διαδικασίας. Γράφει, επίσης, ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο και για τον δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων αναφορικά με το φυσικό αέριο.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου