Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Επισκόπηση τύπου 3/1/2012


Επισκόπηση τύπου 3/1/2012

Η παραίτηση Καπελέρη και η δίωξη του, τα προβλήματα της Κυβέρνησης και η παρέμβαση Παπούλια, η προκήρυξη για την ανεύρεση πετρελαίου είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η Χρονιά του Πετρελαίου για την Ελλάδα το 20121 - Η εφημερίδα γράφει ότι "αρχίζουν να αντιμετωπίζονται σοβαρά οι πηγές ενέργειας της χώρας. Προκηρύχθηκε ήδη διαγωνισμός για τα κοιτάσματα σε Πατραϊκό, Ιωάννινα και Κατάκωλο. Πάνω από 250 εκ.βαρέλια η παραγωγή. Αισιόδοξοι οι ειδικοί για μεγαλύτερες ποσότητες".

ΑΥΡΙΑΝΗ: Ξέφυγε εντελώς ο Παπούλιας - Η εφημερίδα τονίζει ότι "παραβιάζει το Σύνταγμα, παρεμβαίνει αυθαίρετα στις πολιτικές εξελίξεις, επιχειρεί να χειραγωγήσει κόμματα και λαό και υπερασπίζεται με πάθος την τρόικα".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Μπλέκει ο Βενιζέλος - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "Θρίλερ με την παραίτηση Καπελέρη (γγ του υπ.Οικονομικών, πρώην αφεντικό του ΣΔΟΕ και στενού φίλου του αδελφού Νίκου) μετά τη δίωξη για απιστία (κακούργημα) στο σκάνδαλο των καυσίμων. Μέσα σε βαρύ κλίμα ο φιλόδοξος αντιπρόεδρος κλήθηκε αιφνιδίως από τον μεταβατικό πρωθυπουργό για να δώσει εξηγήσεις".

ΕΘΝΟΣ: Δίωξη-Βόμβα στον... διώκτη της φοροδιαφυγής - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με εξοντωτικές ποινές απειλούνται ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών και η επικεφαλής της Διεύθυνσης Ελέγχου Τελωνείων. Η εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη με την κατηγορία της μη είσπραξης προστίμων για λαθρεμπορία πετρελαίου από περίπου 3.500 βενζινάδικα ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Θυσία στο βωμό του "Ψηφιακού Αντίχριστου"! - Σύμφωνα με την εφημερίδα "το τρίτο κύμα του Αλβιν Τόφλερ και το πέρασμα της ανθρωπότητας στη νέα εποχή. Θα κυβερνήσουν "τα άλαλα και τα μπάλαλα" του Πατροκοσμά! Ο Πάπας προφητεύει την Παγκόσμια κυβέρνηση! Δώδεκα σκανδάλες που θα πυροδοτήσουν την Παγκόσμια Διακυβέρνηση ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Για να σωθεί ο Βενιζέλος ρίχνουν στην πυρά τον Καπελέρη - Η εφημερίδα γράφει ότι "ποιοι συμμετείχαν στη σύσκεψη του Αυγούστου, που αποφάσισε να αλλάξει ο νόμος και να μειωθούν οι ποινές για να μην τιμωρηθούν ως λαθρέμποροι οι 3.532 πρατηριούχοι. "Ιφιγένεια" ο γενικός γραμματέας του υπ.Οικονομικών για να σκεπαστούν οι άλλοι καυτοί φάκελοι των εισαγγελέων για υποβρύχια ΕΛ.ΣΤΑ. και CDS ".

ΕΣΤΙΑ: Ευκταίος ανασχηματισμός - Η εφημερίδα τονίζει ότι "όταν στις 11 Νοεμβρίου ο κ.Παπαδήμος εκλήθη από τους αρχηγούς των τριών κομμάτων να αναλάβη Πρωθυπουργός, φαίνεται ότι δεν έθεσε όρους για τα πρόσωπα των υπουργών ".

Η ΑΥΓΗ: Ρεσιτάλ εκβιασμών - Σύμφωνα με την εφημερίδα "μετάθεση του χρόνου εκλογών και επιβολή πρόσθετων μέτρων, οι στόχοι των νέων διλημμάτων. Παραμονή στο ευρώ με λιγότερα ή επιστροφή στη δεκαετία του '50 ο ωμός εκβιασμός Προέδρου Δημοκρατίας, πρωθυπουργού, διοικητή Τράπεζας της Ελλάδος και συστημικών μέση ενημέρωσης ".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αυθαίρετα. Οσα πρέπει να γνωρίζετε - Η εφημερίδα επισημαίνει "δεδομένου ότι οι απορίες των πολιτών είναι πολλές η "Β" επιχειρεί σήμερα να παρουσιάσει με απλό τρόπο τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει όποιος επιθυμεί να τακτοποιήσει το αυθαίρετό του για τα επόμενα 30 χρόνια".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κρίσιμος μήνας για την Ελλάδα - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "αντιμέτωπη με την πλέον κρίσιμη διαπραγμάτευση με τους δανειστές της χώρας, η οποία εν πολλοίς θα κρίνει και την παραμονή της Ελλάδας στον πυρήνα της Ευρώπης, βρίσκεται η κυβέρνηση Παπαδήμου ".

Η ΝΙΚΗ: Οι 10 εντολές που σώζουν τα λεφτά μας - Η εφημερίδα γράφει ότι "προστατέψτε τις καταθέσεις σας για να γλιτώσετε τον εφιάλτη της δραχμής. Ποια είναι η λύση των αμοιβαίων κεφαλαίων που προωθούν ελληνικές και μεγάλες ξένες τράπεζες εάν η Ελλάδα βγει από το ευρώ".

Ο ΛΟΓΟΣ: Αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης - Σύμφωνα με την εφημερίδα "από έξι μήνες έως και 3 χρόνια αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης από την 1η Ιανουαρίου, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο ασφαλιστικός νόμος 3863/2010.Τα νέα αυξημένα όρια θα ισχύσουν για όλους τους ασφαλισμένους, πλην εκείνων που έχουν ασφαλιστεί πρώτη φορά πριν το 1983".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αντισταθείτε στους εκβιασμούς συγκυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ - Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "στην προσπάθεια για το "κούρεμα" του κρατικού χρέους και τη νέα δανειακή σύμβαση, το μαύρο μέτωπο συγκυβέρνησης των αστικών κομμάτων-τρόικας-κεφαλαίου σχεδιάζει την επόμενη ακόμη πιο σφοδρή αντιλαϊκή κλιμάκωση μέτρων για το 2012".

ΤΑ ΝΕΑ: Δίωξη με... ουρές. Εισαγγελείς κατά Καπελέρη - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το παρασκήνιο της ξαφνικής δικαστικής παρέμβαση στην υπόθεση των βενζινοπωλών και των προστίμων. Πεπόνης- Μουζακίτης υπόσχονται πάλι ότι θα δώσουν ονόματα στον Aρειο Πάγο ".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Μπλακ άουτ σε ιατρεία-φαρμακεία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Καθολικός συμψηφισμός κερδών με ζημίες σε 10 έτη - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την επέκταση του χρόνου και του εύρους εφαρμογής του μέτρου του συμψηφισμού ζημιών και κερδών (πρόκειται για τον αναβαλλόμενο φόρο, που σήμερα ισχύει με ορίζοντα 5ετίας), ώστε εκτός από τις τράπεζες και οι επιχειρήσεις ή οι ιδιώτες που θα αποφασίσουν να μετέχουν στον πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων να μπορέσουν να διαχειριστούν τις απώλειες ".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Ολα κρίνονται σε 90 ημέρες. Σε μια κλωστή το μέλλον της χώρας - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αυτή τη στιγμή παίζεται η θέση μας στο ευρώ, υπογράμμισε χθες σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π.Καψής προσδιορίζοντας έτσι την κρισιμότητα της κατάστασης".

ΚΕΡΔΟΣ: Σενάρια για κούρεμα 75%. Ολα θα κριθούν στις προσεχείς 90 ημέρες - Η εφημερίδα γράφει ότι "τρίμηνο φωτιά προμηνύουν οι προσπάθειες για την ολοκλήρωση του PSI την κάλυψη των αστοχιών του προϋπολογισμού του 2011 και την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων που αφορούν κυρίως το κλείσιμο οργανισμών, την πλήρη εφαρμογή του μέτρου της εφεδρείας και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Πακέτο επώδυνων μέτρων προετοιμάζει η κυβέρνηση - Η εφημερίδα τονίζει ότι "νέο κύκλο μειώσεων μισθών και συντάξεων, περικοπές κοινωνικών δαπανών, συστηματική εφαρμογή της εφεδρείας ή και απολύσεις στο Δημόσιο, περιέχει το πακέτο των μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση εν όψει της επίσκεψης της ηγεσίας της τρόικας στις 16 Ιανουαρίου".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου