Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Επισκόπηση τύπου 23/1/2012


Επισκόπηση τύπου 23/1/2012

Η λίστα των φοροφυγάδων που βγήκε στο φως της δημοσιότητας, το κύκλωμα εκβιαστών στην Θεσσαλονίκη, οι συνέχεις στο σήριαλ PSI, οι απωλύσεις που έρχονται και ο κλοιός που σφίγγει γύρω από την οικογένεια Παπανδρέου, είναι τα θέματα που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ερχονται απολύσεις για 80.000 μόνιμους υπαλλήλους". - "Τελεσίγραφο για την κατάργηση των "ειδικών καθεστώτων" ως προς τις συμβάσεις εργασίας των ΔΕΚΟ, των τραπεζών και θυγατρικών τους οργανισμών-εταιρειων παρέδωσε η τρόικα στο υπουργείο Εργασίας δίνοντας παράλληλα διορία ως την ερχόμενη Πέμπτη πριν καταθέσει την τελική της πρόταση για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Που πήγαν τα 6.500.000 ευρώ της προμήθειας από την αμαρτωλή σύμβαση της SAIC για το έργο της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων;". - "Το μεγαλύτερο πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο της μεταπολεμικής Ελλάδας καλούνται να διερευνήσουν τώρα οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς Πεπόνης και Μουζακίτης αφού μέχρι σήμερα η Δικαιοσύνη δεν κατάφερε να βγάλει άκρη με τη διάτρητη σύμβαση για το έργο της ασφάλειας των ολυμπιακών αγώνων που δεν παραδόθηκε ακόμη και να εντοπίσει τη διαδρομή του πακτωλού μαύρου χρήματος που εισπράχθηκε από μεσάζοντες για προμήθειες".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Σφίγγει ο κλοιός για την οικογένεια". - "Χιονοστιβάδα οι αποκαλύψεις για το Γιώργο, που τρέμει στην ιδέα του Ειδικού Δικαστηρίου. Από τον ίδιο επιχειρηματία έχει με leasing ο αδελφός Νίκος τα αυτοκίνητα (Πόρσε cabrio και BMW 4Χ4) και νοικιάζει τη βίλα (530 τμ) στην Εκάλη".

ΕΘΝΟΣ: "Ιδού οι 4.151 "ωραίοι" και τα χρέη τους". - "Τα 14,87 δισ.ευρώ φτάνει το συνολικό ποσό που χρωστούν στο Δημόσιο 4.151 μεγάλοι οφειλέτες. Ισοδυναμεί με το 7% του Ακαθάριστου Εγχωριου Προϊόντος. Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε στη δημοσιότητα τον ονομαστικό κατάλογο".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Η Ρωσία έβγαλε τις... σάλπιγγες του θανάτου!" - "Σε πρωτοφανή ποσοτική, αλλά και ποιοτική, επιχειρησιακή πυρηνική επίδειξη δύναμης προχώρησε την περασμένη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012 η Ρωσία κινητοποιώντας τους αυτοκινούμενους διηπειρωτικούς πυραύλους της!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ανθρακες ο θησαυρός με τη λίστα των 4.151 μεγαλοοφειλετών". - "Το υπουργείο Οικονομικών πιστεύει ότι θα σώσουν τον Προϋπολογισμο λογιστής που βρίσκεται στη φυλακή και χρωστά 1 δισ. ευρώ, οι Κοσκωτάδες, ο Μπατατούδης, ο Μισούνοφ και ο Τόλης Βοσκόπουλος".

ΕΣΤΙΑ: "Λογοδοσία των πολιτικών". - "Ο επί διετίαν καπετάνιος της Ελλάδος ομού με τον καπετάνιο της ελληνικής οικονομίας έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο. Συνέπεια των λαθών τους ήταν να ρίξουν την ελληνική οικονομία πάνω στα βράχια, να προκαλέσουν τεράστια ζημιά στον τόπο, να φέρουν τη δυστυχία στους πολίτες και να καταδικάσουν τουλάχιστον μια γενεά".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Αυθαίρετα: Τακτοποιούνται και κτίσματα κοντά σε κορυφογραμμές". - "Δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση για τα αυθαίρετα αποκτούν και τα κτίσματα που έχουν ανεγερθεί πλησίον κορυφογραμμής. Σε μια προσπάθεια να προσελκύσει ακόμα περισσότερους πολίτες, το υπουργείο Περιβάλλοντος ανοίγει τη διαδικασία και για τις συγκεκριμένες παραβάσεις, με διάταξη που περιλαμβάνεται στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την ποινική προστασία του περιβάλλοντος".

ΤΑ ΝΕΑ: "Δημόσιο: Από εξετάσεις όλοι οι υπάλληλοι". - "Από γραπτές εξετάσεις και συνέντευξη θα κληθούν να περάσουν οι 750.000 δημόσιοι υπάλληλοι στο πλαίσιο της αξιολόγησης, όπως προανήγγειλε χθες με τηλεοπτική του συνέντευξη ο Δημήτρης Ρέππας".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "PSI, ώρα μηδέν". - "Επτά ημέρες απομένουν εως τη Σύνοδο Κορυφής και είναι έντονες οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για την απομείωση της αξίας των ελληνικών ομολόγων. Η μάχη δίνεται γύρω από το επιτόκιο, ενώ πληθαίνουν οι "φωνές" ότι χρειάζονται πρόσθετες κινήσεις για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πακέτο επώδυνων μέτρων με συνοπτικές διαδικασίες". - "Πακέτο επώδυνων μέτρων επιδιώκει να κλείσει τις επόμενες ημέρες η τρόικα, προκειμένου να δώσει την έγκρισή της για συνέχιη του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Ζητούνται παρεμβάσεις στους μισθούς, τις συντάξεις και τους όρους εργασίας".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου