Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 19/1/2012


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 19/1/2012

Τα απεργιακά μέτρα των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, τα οποία προκάλεσαν και αναμένεται να προκαλέσουν προβλήματα και καθυστερήσεις στα αεροδρόμια της Κύπρου, η συνεχιζόμενη αντιπαράθεση μεταξύ της Υπουργού Εμπορίου Πραξούλας Αντωνιάδου και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου, η συμφωνία Προέδρου Χριστόφια – Ταλάτ αναφορικά με τους Τούρκους υπηκόους που θα έχουν το δικαίωμα να έρχονται στην Κύπρο μετά τη λύση και τα προβλήματα υποστελέχωσης που μπορεί να προκύψουν στην Αστυνομία ενόψει κυπριακής Προεδρίας λόγω των περικοπών στον προϋπολογισμό και του παγώματος των προσλήψεων, είναι τα θέματα που απασχολούν σήμερα τα πρωτοσέλιδα του Κυπριακού Τύπου.

Η ”Αλήθεια” υπό τον τίτλο «4 ελευθερίες για Τούρκους χωρίς όρους και περιορισμούς» γράφει ότι η Κυβέρνηση, σχολιάζοντας χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, δηλώνει ότι η συμφωνία που έχει κάνει ο Πρόεδρος Χριστόφιας με τον τέως ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, τον Γενάρη του 2010, αναφορικά με τους Τούρκους υπηκόους που θα έχουν το δικαίωμα να έρχονται στην Κύπρο μετά τη λύση, είναι πολύ καλύτερη από αυτή του Σχεδίου Ανάν, για αυτό και ο Ντερβίς Ερογλου, δεν την αποδέχεται. Αλλού, η εφημερίδα γράφει ότι εκφράζοντας το αίτημα για άμεση εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή, οι πιλότοι των ΚΑ, μέλη της ΠΑΣΥΠΙ, πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της εταιρείας, ζητώντας παράλληλα να σταματήσει άμεσα η πώληση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.

”Η Σημερινή” υπό τον τίτλο «Πτήση συντριβής επιλέγουν οι ελεγκτές», γράφει στο κύριο της θέμα ότι την πτήση της σύγκρουσης που συνεπάγεται τεράστιο κίνδυνο συντριβής του τουρισμού μας και κατ’ επέκταση της οικονομίας της χώρας μας, στους ήδη χαλεπούς καιρούς που διανύουμε, επιλέγουν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας με τα απεργιακά τους μέτρα και αρνούμενοι να προσέλθουν σε διάλογο με το Υπουργείο Συγκοινωνιών. Αλλού, η εφημερίδα γράφει ότι επιστρατεύεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη στήριξη της διαδικασίας του “Greentree” και ότι το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην Επιτροπή είναι ότι στο “Greentree” μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για μια Πολυμερή Διάσκεψη.

”Ο Φιλελεύθερος” υπό τον τίτλο «Το σόου που δεν είδαμε», γράφει ότι στα άκρα οδηγείται η διαμάχη της Υπουργού Εμπορίου Πραξούλας Αντωνιάδου και της Βουλής, ενώ οδηγείται πλέον ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον Πρόεδρο της Βουλής θεσμικό ζήτημα, που προκύπτει από την άρνηση της Υπουργού να εμφανιστεί ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου. Αλλού, η εφημερίδα γράφει ότι σε μετοχοποίηση της Cytavision καλείται να προχωρήσει η Cyta μέχρι τις 31/3/2012, διαφορετικά θα απολέσει της άδεια λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού.

Η ”Χαραυγή” υπό τον τίτλο «Οδηγούν στα άκρα» γράφει ότι οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας οδηγούν στα άκρα την κατάσταση στα αεροδρόμια, αρνούμενοι να εφαρμόσουν τη διαδικασία η οποία προβλέπεται μέσα από τα εργατικά θέσμια, για την επίλυση διαφορών σε ουσιώδεις υπηρεσίες. Αλλού, η εφημερίδα γράφει ότι κυκλοφόρησε χθες η έκθεσε της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου αναφορικά με τις διαδικασίας που ακολουθήθηκαν για την επιλογή συντονιστών οργανωτικών θεμάτων για της ανάγκες της κυπριακής Προεδρίας, στην οποία διαπιστώνεται ότι η όλη διαδικασία αγοράς συμβουλευτικών υπηρεσιών συντονιστή οργανωτικών θεμάτων στις Βρυξέλλες έπασχε διότι δεν τηρήθηκαν οι αρχές της χρηστής διοίκησης και της ίσης μεταχείρισης.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα Cyprus Mail υπό τον τίτλο «Δυσκολίες στην Αστυνομία από το πάγωμα των προσλήψεων», αναφέρει ότι ο Αρχηγός της Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου προειδοποίησε ότι οι περικοπές στον προϋπολογισμό και το πάγωμα προσλήψεων στην Αστυνομία μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα επάνδρωσης του σώματος κατά τη διάρκεια της Προεδρίας της ΕΕ. Αλλού, η εφημερίδα αναφέρεται στους εορτασμούς για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την ίδρυση του Παγκυπρίου Γυμνασίου στην παρουσία, μεταξύ άλλων, του Προέδρου Χριστόφια, του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου και του Δημάρχου Λευκωσίας.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου