Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Επισκόπηση τύπου 14/1/2012


Επισκόπηση τύπου 14/1/2012

Η αιφνιδιαστική διακοπή στις διαπραγματεύσεις για το κούρεμα του ελληνικού χρέους, οι αλλαγές στους μισθούς, η συνάντηση Παπανδρέου με Παπούλια και οι εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Εκδόθηκαν.... 145.000 νόμοι! ". - Η εφημερίδα γράφει ότι "γιγαντώνεται κάθε χρόνο η γραφειοκρατία! Για άδεια μοτοποδηλάτου σου ζητούν 5 πιστοποιητικά. Για άδεια τροχόσπιτου... 24 δικαιολογητικά. Για οικοδομική άδεια 12 κ.α. ".

Η ΑΥΓΗ: " Ανεργοι εναντίον φτωχών". - Κατά την εφημερίδα "Λαϊκισμός Παπαδήμου για ψαλίδι στους μισθούς:Νοιαζόμαστε για τους άνεργους που δεν έχουν 13ο και 14ο ούτε κατώτατο μισθό! Αλ.Τσίπρας:Παραλογισμός η μετατροπή της Ελλάδας σε Σουδάν. Εκλογές άμεσα για να αποφύγουμε τη χρεωκοπία ".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Σήκω και φύγε τώρα Γιωργάκη". - Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "εγκληματίας ο Παπανδρέου, μεθοδεύει τη διάσπαση της Δημοκρατικής Παράταξης στην εναγώνια προσπάθειά του να κρατήσει ένα κόμμα "σφραγίδα" σαν την ΕΔΗΚ του Ζίγδη- για ασπίδα στις δικαστικές περιπέτειες που θα αντιμετωπίσει πολύ σύντομα".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Αυθαίρετα. Διευκρινίσεις σε ασάφειες". - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "επιχειρεί σήμερα να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τα κτίσματα που βρίσκονται σε υπό ένταξη περιοχές και τις κινήσεις που πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες τους. Παράλληλα, δίδει απαντήσεις σε πέντε καίρια ερωτήματα".

ΕΘΝΟΣ: "Νόμιμα όλα τα καταπατημένα". - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "νομοθετική ρύθμιση για την τακτοποίηση χιλιάδων εκτάσεων του Δημοσίου προωθεί η κυβέρνηση. Με την απόδοση των τίτλων ιδιοκτησίας υπολογίζεται ότι στα κρατικά ταμεία θα εισρεύσει 1,5 δισ.ευρώ ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: " Πειραιώς Σεραφείμ: Νομοσχέδιο-προστάτης του Σατανισμού και της Σαϊεντολογίας". - Στο βασικό της θέμα επισημαίνει ότι "επιστολή κόλαφος στον Παπαδήμο για τα σχέδια νόμου περί ρατσισμού, ξενοφοβίας και κώδικα ναρκωτικών ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟΣ:"Στον αέρα το κούρεμα. Ένα βήμα πιο κοντά στην χρεοκοπία". - Σύμφωνα με την εφημερίδα "τρόικα και κυβέρνηση πιέζουν για χαμηλότερα επιτόκια, δεν συμφωνούν οι τραπεζίτες. Ολα κρίνονται εως την Τετάρτη. Ο ρόλος των κερδοσκοπικών funds με τα ελληνικά ομόλογα και τα ασφάλιστρα χρεοκοπίας".

ΕΣΤΙΑ: "Το πρότυπο της αποτυχίας". - Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "για να υπάρξη οικονομική ανάπτυξις και ευημερία, πρέπει πρωτίστως να υπάρχη παραγωγή. Παραγωγή αγαθών, παραγωγή και παροχή υπηρεσιών, παραγωγή συλλογική, παραγωγή ατομική. ".

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:"Κωδικός 25η Μαρτίου". - Σύμφωνα με την εφημερίδα "τρελό σενάριο με ανασχηματισμό, παράταση του βιου της κυβέρνησης και εκλογές στις ...32 Απριλίου. Τι φοβούνται ότι θα συμβεί στην παρέλαση της Αθήνας και παίρνουν τα μέτρα τους τόσο νωρίς. Εγγραφο σοκ της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης. Τα οκτακόσια άτομα που θα τοποθετηθούν με ονομαστικές προσκλήσεις απέναντι από την εξέδρα των επισήμων".`

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Σοβαρή εμπλοκή με το PSI". - Η εφημερίδα γράφει ότι "οι διαπραγματεύσεις για το κούρεμα του ελληνικού χρέους διεκόπησαν αιφνιδιαστικά χθες. Σοβαρή εμπλοκή φαίνεται πως προέκυψε για το επιτόκιο των νέων ελληνικών ομολόγων που θα αντικαταστήσουν τα υφιστάμενα ".

Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου: "Το ΠΑΣΟΚ πάνω απ`όλους σας". - Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Γ.Παπανδρέου δεν άφησε κανένα περιθώριο παρερμηνείας σε ό,τι αφορά το ρόλο του από εδώ και πέρα:"Δεν θα αφήσουμε, δεν πρέπει να αφήσουμε και δεν θα αφήσουμε να πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού. Γι'αυτό είναι εδώ, κύριε Πρόεδρε, αυτά να συζητήσουμε.... ".

Ο ΛΟΓΟΣ: " Προσεχώς αλλαγές στους μισθούς". - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "είναι προτιμότερο να υπάρχουν ανοιχτές επιχειρήσεις με λίγο χαμηλότερες αποδοχές με τη συμφωνία και των δύο πλευρών, αντί κλειστές επιχειρήσεις και περισσότεροι άνεργοι", δήλωσε την Παρασκευή στη Βουλή ο πρωθυπουργός Λ.Παπαδήμος απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Τσίπρα σχετικά με την επαπειλούμενη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα."

ΤΑ ΝΕΑ: "Το κόλπο με τους μισθούς". - Σύμφωνα με την εφημερίδα "άλλοι παράγοντες και όχι οι μισθοί φταίνε για τη χαμηλή ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας, παρά τους ισχυρισμούς των εργοδοτών. Η έρευνα αποδεικνύει ότι η γραφειοκρατία, η διαφθορά, οι ολιγοπωλιακές αγορές και τα κλειστά επαγγέλματα, είναι οι κύριες αιτίες για τις χαμηλές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας".

Η ΝΙΚΗ: "50 δισ. βάζουν φρένο στην χρεοκοπία ". - Η εφημερίδα τονίζει ότι "το νέο πακέτο δεν θα είναι 130 αλλά μπορεί να φτάσει τα 180 δισ.ευρώ. Το παρασκήνιο με την εμπλοκή Ομπάμα που άλλαξε την τελευταία στιγμή τη στάση της Μέρκελ. Τι θα γίνει με το κούρεμα του χρέους, πως θα καλυφθούν οι διαφορές αν δεν επιτευχθεί ο στόχος για τα 100 δισ. ".

PRESS time: "Πρόκληση και αναλγησία". - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Έκοψαν από το λαό και άρπαξαν 54 εκατ. τα κόμματα. Μέσα στην κρίση αύξηση κατά 5,7 εκατ. τα χρήματα που πήραν. Η εκκλησία: τεράστια περιουσία αλλά... πτωχεύει. Δεν πληρώνει φόρους, εισπράττει και οι ιερείς μισθοδοτούνται από το Δημόσιο ".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Αδίστακτη η κυβέρνηση τσακίζει μισθούς με πρόσχημα την ανεργία". - Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "Ο καπιταλισμός είναι ξεπερασμένο. Μόνο φτώχεια, κρίσεις και πολέμους φέρνει για το λαό. Η κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, η αποδέσμευση από την ΕΕ, με λαϊκή εξουσία, είναι μονόδρομος για ανάπτυξη προς όφελος του λαού".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΑΞΙΑ:"Βρώμικα παιχνίδια με φόντο τη χρεοκοπία της χώρας". - Σύμφωνα με την εφημερίδα "εμπλοκή στο PSI, που απειλείται με ναυάγιο, με αφορμή το επιτόκιο στα νέα ομόλογα. Αποχώρησε το IIF από τις διαπραγματεύσεις για το PSI. Μέσο επιτόκιο 3% στην 30ετία για τα "κουρεμένα" ομόλογα και συνολικό haircut 75%-80% πρότειναν Δημόσιο και ΔΝΤ".

ΕΞΠΡΕΣ: "Παρατείνεται η αγωνία για την εξέλιξη του PSI". - Η εφημερίδα γράφει ότι "παράταση της αγωνίας για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με το IIF για το σχέδιο ανταλλαγή ομολόγων".

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Επιστολή-εντολή της τρόικας". - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "στο τραπέζι μονιμότητας ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων, τα πολλαπλά επιδόματα και οι μετατάξεις. Αξιολόγηση των υπαλλήλων και σύνδεση των μισθών τους με την απόδοση".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Έσπασαν οι συνομιλίες για το haircut στα ομόλογα". - Η εφημερίδα τονίζει "παρεμβάσεις της Κομισιόν και του ΔΝΤ προκειμένου να αποφευχθεί το ναυάγιο του PSI, βρίσκονται σε εξέλιξη μετά τη χθεσινή αιφνιδιαστική διακοπή των συνομιλιών, που προκάλεσε έντονες ανησυχίες στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό ".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου