Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Επισκόπηση τύπου 28/1/2012


Επισκόπηση τύπου 28/1/2012

Η σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση και η σκληρή διαπραγμάτευση του υπουργού Εργασίας με την τρόικα η οποία πιέζει για συμπίεση μισθών και μείωση επικουρικών συντάξεων είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του Τύπου.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κόντρα με τις σκληρές απαιτήσεις της Τρόικας!....- Η εφημερίδα γράφει ότι "ενώπιος ενωπίω με τις ανυποχώρητες απαιτήσεις της Τρόικας θα βρεθούν εκτός απροόπτου σήμερα το απόγευμα οι πολιτικοί αρχηγοί που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Λουκάς Παπαδήμος προκειμένου να αποσπάσει τη στήριξή τους σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις".

Η ΑΥΓΗ: Τσακίζουν τους μισθούς ταΐζουν τις τράπεζες - Κατά την εφημερίδα "ισοπεδώνονται μισθοί-συντάξεις και συλλογικές συμβάσεις στο όνομα του "κουρέματος" των ομολόγων (PSI). Με κοινές, αλλά χωρίς ψήφο μετοχές η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Κλειδώνουν σήμερα τα μέτρα σε σύσκεψη Παπαδήμου-πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση".

ΑΥΡΙΑΝΗ: Ενας άνδρας στο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει; - Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "διώχτε γρήγορα τον άνθρωπο που έφερε τη συμφορά στον τόπο και διέλυσε τη Δημοκρατική Παράταξη, γιατί διαφορετικά θα σηκωθεί από τον τάφο ο ίδιος ο Ανδρέας".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Δάνεια. Δέκα οδηγίες για να τα ρυθμίσετε - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης κ.Ιωάννα Μελάκη απαντάει σε όλα τα ερωτήματα που απασχολούν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Νέα απόφαση ειρηνοδικείου υπέρ συνταξιούχου δανειολήπτη".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Καρναβάλι με την τρόικα - Σύμφωνα με την εφημερίδα "σήμερα το βράδυ ο Παπαδήμος και οι τρεις αρχηγοί αντιμέτωποι με την Ιστορία. Νέος γύρος εκβιασμών (για έγγραφες δεσμεύσεις) με πρόσχημα το Δάνειο".

ΕΘΝΟΣ: Αγρια μάχη για μισθούς, δώρα, επικουρικές - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "με ανυποχώρητο τρόπο η τρόικα επιμένει να κοπούν με το μαχαίρι μισθοί, δώρα, επιδόματα και επικουρικές συντάξεις. Συνδέει άμεσα τις περικοπές με τη συμφωνία για το PSI. Η διαπραγμάτευση με τον υπουργό Εργασίας Γ.Κουτρουμάνη είναι σκληρή".

EΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Θάνατος του Χριστόδουλου και η Ελληνική-Παγκόσμια Κρίση! - Στο βασικό της θέμα επισημαίνει "τι θα ήταν διαφορετικό αν ο Αρχιεπίσκοπος-κεραυνός σήμερα ζούσε.... ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αυξάνουν 14% έως 33% το χαράτσι της ΔΕΗ - Σύμφωνα με την εφημερίδα "νέες επιβαρύνσεις-σοκ φέρνει η εκτίναξη των αντικειμενικών αξιών. Η αναπροσαρμογή των τιμών στα ακίνητα συμπαρασύρει φόρους μεταβίβασης, κληρονομιάς και εισοδήματος από ενοίκια".

ΕΣΤΙΑ: Πληρώνουμε το σοσιαλισμό - Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "αραγε τι έγινε κατά την τελευταία διετία προς την κατεύθυνση της εξυγιάνσεως της ελληνικής οικονομίας; Ουσιαστικώς τίποτε. Και δοθέντος ότι ο χρόνος τρέχει, η κατάστασις έγινε πολύ χειρότερη ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κρίσιμο 48ωρο για το δάνειο - Η εφημερίδα γράφει ότι "δραματικές διαβουλεύσεις που θα κρίνουν την εξασφάλιση του νέου δανείου, ύψους 130 δισ.ευρώ θα έχει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος το επόμενο 48ωρο".

Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου: Ντροπή! Προστατεύουν τις συντεχνίες ενώ ο κόσμος πεινάει - Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "δοκιμάζεται η κυβερνητική συνοχή. Εκβιάζει υπογραφές αρχηγών με 10σελιδο φωτιά η τρόικα. Νέα επείγουσα σύσκεψη κορυφής καλεί ο Παπαδήμος".

Ο ΛΟΓΟΣ: Προκαλούν σοκ οι απαιτήσεις της τρόικας - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "οριστικοποιήθηκε για σήμερα το απόγευμα η σύσκεψη του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τους αρχηγούς των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, Γ.Παπανδρέου, Α.Σαμαρά και Γ.Καρατζαφέρη ενώ για αύριο το πρωί προγραμματίζεται συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου".

ΤΑ ΝΕΑ: Τα θέλουν όλα! - Σύμφωνα με την εφημερίδα "μισθούς φτώχειας απαιτεί η τρόικα μαζί με την κατάργηση των συμβάσεων, τις ελεύθερες απολύσεις στις ΔΕΚΟ, την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και την περικοπή των επικουρικών. Παράλληλα απαιτούν άμεσες καταργήσεις υπηρεσιών, με απόλυση υπαλλήλων".

H ΝΙΚΗ: Τι πρέπει να προσέξετε για να πάρετε μεγαλύτερη σύνταξη - Η εφημερίδα τονίζει "όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να υπολογίσετε το τελικό ποσό. Πως θα γίνει η καταμέτρηση, με παραδείγματα για τα νέα όρια ηλικίας και τον αριθμό των ενσήμων. Τι θα συμβεί με τις αναπηρικές συντάξεις".

PRESS time: 20 εκ.USD πήρε ο Γιώργος - Η εφημερίδα σημειώνει ότι " ο συνεργάτης του δικτάτορα αποκαλύπτει το ταξίδι στην Τρίπολη και η στήριξη του Μουαμάρ. Η αποκάλυψη που ήρθε από τη Σερβία. Το παιχνίδι που έγινε με τη χρηματοδότηση και άλλων πολιτικών ηγετών".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Βαθιά αντιλαϊκή η κυβερνητική πολιτική στην Υγεία - Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "με την αγωνιστική διεκδίκηση ενός σύγχρονου, ενιαίου, δημόσιου και αποκλειστικά δωρεάν συστήματος Υγείας, απαντά το ΚΚΕ στις πολιτικές υποχρηματοδότησης, έντασης της εμπορευματοποίησης και της επιχειρηματικής δράσης στον τομέα Υγείας".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Τρόικα: Κόψτε τα όλα τώρα

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου